Pages

Tuesday, September 23, 2008

Importanta Basarabiei in viata Romaniei

Saptamana trecuta, Guvernul Tariceanu si-a pus inca un cadavru politic in vitrina, pentru a mai incasa o pensie a contribuabilului: Petre Roman. ("Osul de ardealen" are insa un loc rezervat, la pensie, in alte salasuri: printre vietasi, la Jilava.) Prim-ministrul celei mai sangeroase mineriade se afla insa intr-un evident conflict de interese, care sta ca un scuipat pe parbrizul oricarui inspector al Agentiei Nationale de Integritate. El e desemnat de PNL sa candideze la un post de senator pentru Europa, inclusiv pentru Basarabia, si, in acelasi timp, pe banii nostri si vrerea Partidului, a devenit nici mai mult, nici mai putin decat "Inalt Reprezentant al Guvernului Romaniei pentru romanii din strainatate".
Asta arata, daca mai era ceva de demonstrat, cat de mult respecta Guvernul Tariceanu romanii din tara si strainatate si, in special, pe cei mai napastuiti, din imprejurimile actualei Romanii.
Pentru ca Petre Roman nu este numai un prim-ministru ajuns, "intamplator", de pe bancile straine ale burgheziei rosii in acelasi birou din CC cu "revolutionarii" Brucan si Iliescu. El este si prim-ministrul care s-a grabit sa fim primul stat din lume care a recunoscut independenta Republicii Moldova, cat si ministrul de Externe care a parafat primul proiect al neratificatului Tratat de prietenie romano-"moldovenesc". Si, de atunci, o ducem tot asa cu Moldova: din lac in put.
Importanta Basarabiei in viata Romaniei, chiar daca nu o resimt in aceeasi masura (sau chiar deloc) toti romanii, este vitala pentru insasi existenta natiunii si a statului de la Dunare si Marea Neagra.
Continuarea la
Importanta Basarabiei in viata Romaniei de Victor RONCEA

1 comment:

Anonymous said...

Ce TARA mare aveam noi!
http://www.youtube.com/watch?v=OEhyzV39WIs