Pages

Thursday, September 25, 2008

Provocari ordinare la sediul Atelier 35. Noroc ca dispozitivele de pe sediul SRI din strada Selari au filmat tot

Către: POLIŢIA MUNICIPIULUI BUCUREŞTI
În atenţia Domnului Comandant Marian Tutilescu

Subsemnatul George Roncea, jurnalist de investigatii, va adresez prezenta comunicare in interes public, in conditiile legii care cere cetatenilor sa sesizeze “cu buna-credinta cu privire la orice fapta care presupune o incalcare a legii”.

Va semnalez fapte grave de incalcare a legii de catre persoane necunoscute deocamdata, care au amenintat cu moartea in cursul acestei zile, in urma cu cateva ore, o persoana care este curator al expozitiei Atelier 35, gazduita de Uniunea Artistilor Plastici si cu incendierea corpului de ateliere a Uniunii Artistilor Plastici.

Totodata ar fi avut loc proferarea unor amenintari si injurii cu caracter antisemit, xenofob si fascist, zidurile institutiei ar fi fost pictate cu insemne ale stelei lui David, insotite de lozinca “Atentie, iudei denigratori!”. Nu se specifica cine sunt acei iudei dar din topica frazei, eu as trage concluzia ca autorul textului nu este roman deoarece o astfel de propozitie nu rezoneaza in registrul frazarii specifice limbii romane.

Toate acestea s-au intamplat la mai putin de zece metri de sediul Politiei Comunitare de pe strada Selari, unde se afla si spatiul expozitional al UAP, Atelier 35. Va mai aduc la cunostinta o informatie care ar ajuta la solutionarea prompta a a cazului semnalat. In capul strazii, la mai putin de 100 de metri se afla si un impozant sediu al Serviciului Roman de Informatii, dotat cu camere CCD de mare rezolutie si inzestrate inclusiv cu tunuri de mare putere cu infrarosii, care pot ajuta la captarea imaginilor atat ziua cat si noaptea in conditii excelente.

Intrucat aceste camere de luat vederi sunt amplasate la inaltimi variabile si in mai multe unghiuri, analizand pozitionarea sediului Atelier 35, am tras concluzia ca este posibil ca aceste camere sa fi surprins pe cel sau pe cei care au trecut pe strada Selari, intre care s-ar putea afla, eventual, si cei care, probabil noaptea trecuta, ar fi vandalizat sediul expozitiei cu lozinci antisemite.

Intrucat proferarea de amenintari cu moartea, cu distrugerea, cu incendierea, precum si afisarea de lozinci cu caracter fascist, xenofob si antisemit constituie incalcari grave ale legii, pasibile de ani multi de puscarie, apreciem ca cei sau cel care s-au dedat la aceste fapte sunt puternic determinati si motivati si ar putea fi foarte periculosi.

Ca atare va rugam sa luati toate masurile care se impun, conform legii, colaborand inclusiv cu organele Serviciului Roman de Informatii, care de altfel au in atributii si cercetarea si documentarea tipurilor de actiuni descrise mai sus.

In plus desfasurarea unor astfel de actiuni grave in proximitatea sediului lor cred ca ar putea sa fie un imbold suplimentar pentru obtinerea rapida a unor rezultate, in conformitate cu prestigiul si capacitatea recunoscuta a acestei institutii careia de obicei nu-i scapa nimic, cu atat mai putin aparitia unui nucleu fascisto/antisemito/xenofobo/terorist, care a trecut la actiuni deschise de amenintare si provocare, la doi pasi de intrarea in SRI.

Pentru aprofundarea datelor de mai sus va aduc la cunoştiinţă că aceste informatii mi-au parvenit direct de la domnisoara jurnalista Andra Matzal de la publicatia Cotidianul care m-a contactat si informat telefonic în jurul orelor 16.00, cu aproximativ o ora in urma. Telefonul de contact de la redactia Cotidianul este 021 310 31 28. L-am adaugat aici deoarece pe site-ul ziarului nu veti gasi nici un telefon de contact al acestei publicatii de prestigiu candva, cu ani in urma.

Din motive care imi scapa jurnalista de la Cotidianul m-a intrebat daca as avea vreo legatura cu cele de mai sus. I-am comunicat ca nu am nici un fel de legatura cu presupusele fapte – foarte grave si de natura penala - descrise tot de domnia sa. Tocmai pentru a risipi orice indoiala si in folosul adevarului, v-am facut prezenta comunicare si va rog oficial, pe aceasta cale, sa-mi aduceti la cunostinta rezultatele cercetarilor dvs.

Cu stimă,
George Roncea

Pentru amanunte suplimentare sau contact
Telefon: 0722 61 00 13
Nota mea: Nu m-ar mira sa fie gasit vinovat pe camerele SRI chiar retardul de Vlad Ionescu de la Atelier 35

No comments: