Pages

Friday, September 19, 2008

Profanatorul Romaniei si al Mantuitorului, "tanarul artist" Benedek Levente, este bursier al lui Marko Bela si al Fundatiei UDMR Communitas




Presa online se dovedeste a fi mult mai rapida decat "main-stream" media devenind practic un excelent mijloc de alerta si un veritabil furnizor de stiri. O dovedeste cazul Benedek Levente si cel al scandalului care se prefigureaza legat de noua porcarie a ICR-Berlin privind reprezentarea Romaniei printr-un Iuda ciopartit care isi arunca samanta in palmele unui personaj ascuns in intuneric, cel mai probabil chiar Patapievici. Vezi Realitatea TV prezinta Delirul ICR. Aceasta este Romania? De ce minte ICR implicand MAE cu atata nonsalanta?
Acum sunt in masura sa va raspund si la intrebarea lansata de Antena 3 in emisiune lui Mihai Gadea de ieri seara: "Cine isi bate joc de Romania?". Pai, alaturi de ICR-ul lui Patapievici si Mihaies, care, pe langa Iudele exportate acum in Germania trimite pe banii nostri in turnee europene tot felul de turnatori "buni", in cazul Benedek avem de a face chiar cu un partid de guvernamant: UDMR.
Pentru ca "artistul" "anaraknophob" si pornofag din "Temeswar" este un bursier al Fundatiei UDMR Communitas fiind recompensat chiar de catre Marko Bela, presedintele partidului-asociatie care militeaza pentru schimbarea Constitutiei si a statutului Romaniei de stat national unitar. Dovada mai jos!
Cazul Benedek si UDMR
In primul rand, de consemnat rolul acestui blog.
Semnalarea mea nu a ramas fara rezultate.
Astfel,
Gardianul scrie
http://www.gardianul.ro/BenedeK-Levente-a-decorat-harta-Romaniei-cu-labii-s120497.html
si apoi inca unul in care sunt prinse opiniile oamenilor politice pe aceasta tema, urmat de un altul dupa emisiunea Realitatea TV. Articolul din Gardianul este in topul celor mai comentate articole aparute in ultima vreme, cu peste 75 de comentarii, inclusiv unul, sfidator, din partea lui Benedek Levente, care isi lasa acolo datele de contact, telefonul si inca o adresa web. Blogul postat pare un alt tip de pamflet si este destul de provocator:
http://www.benedek-levente.blogspot.com/
si inca mai multe ziare locale si agentii online,
la care s-au mai adaugat doua emisiuni TV in prime time la Realitatea TV si Antena 3 si alte referiri in emisiuni la National TV si Antena 1
Colegilor mei ziaristi le-a scapat insa, pana acum, un "mic detaliu", esential. Benedek nu este un simplu si oarecare "tanar artist roman". El este finantat de UDMR, prin fundatia Communitas, care l-a catorisit cu o bursa, pentru inceput.
Expozitia sa in mijlocul Bucurestiului, in Centrul Istoric al Capitalei Romaniei, are un caracter simbolic. Sa nu uitam ca in aceasta perioada a fost comemorat masacrul savarsit de unguri la Ip si Traznea, a avut loc si ceremonia de la Tebea, in cinstea lui Avram Iancu iar Ziua Crucii - sarbatorita in preajma zilei cand s-a deschis expozitia - este si ziua tuturor martirilor romani.
Imagologia si razboiul imagologic lucreaza (si) cu mijloace de atac simbolic, de macularea a efigiilor unei natiuni. Constatam de altfel un adevarat asalt asupra celor mai importante simboluri romanesti, de la Biserica si Icoanele din scoli la Eminescu, Eliade, Brancusi si chiar Nichita. Iata, la acestea au fost adaugate acum harta Romaniei si Mantuitorul.

Bendek nu e de capul lui, un tanar teribilist dornic de afirmare. Expozitia sa a fost gandita ca o provocare si ca un act deliberat de ofensare si jignire la adresa romanilor, a Ortodoxiei si a Romaniei.
Nu vom sta nici noi cu mainile incrucisate.
Aici este anuntata finantarea lui Benedek Levente de catre Fundatia Communitas, controlata exclusiv de UDMR http://rmdsz.eu/hirek.php?hir=61
Despre Communitas voi scrie mai pe larg zilele urmatoare.
Pe curand, prieteni si dusmani...





1 comment:

Anonymous said...

Sincer, nu inteleg cum de Traian Basescu nu a dat niciun semn de viata referitor la profanarea Romaniei! Nu l-am auzit spunand un cuvintel!
H.R.Patapievici e un ratat, un mic nimic ce nu conteaza, dar presedintele Romaniei sa nu scoata un sunet!??
Ar fi trebuit sa-i arda in piept de durere pe toti romanii, sa iasa in strada, sa strige.
Nu inteleg cum de stam toti linistiti in casutele noastre cand niste dezaxati isi bat joc de TARA noastra si de credinta ortodoxa!
Ungurii ne urasc de moarte! Nu va ganditi, iubiti romani, ca ne-au iubit vreodata. Isi bat joc de noi prin orice mijloace. Asta a fost bataia de joc "suprema"!
Nu exista josnicie mai groaznica decat sa-si bata cineva joc de neamul tau si de credinta ta!
Faptele astea nu raman asa. Trebuie trasi la raspundere, trebuie adusi in fata legii!
Bravo domnule Victor Roncea!