Pages

Monday, September 15, 2008

Cine sunt aliatii celor care profaneaza Romania: Cotidianul si Observatorul cultural


Stimate domnule Dumitru Serban (Presedinte al Uniunii Artistilor Plastici din Romania),
Stimati domni,


Domnule Daniel Alexandru
Domnule Vlad Ionescu
Domnule Madalina Lazar
Doamna Roxana Patrichi
(membri fondatori ai Atelier 35)

Sunt un simplu cetatean al acestei tari care a luat la cunostinta din presa despre vernisajul expozitiei tanarului artist timisorean Benedek Levente. Citesc in presa si pe bloguri despre tablouri in care harta Romaniei este decorata cu labii precum si alte produceri artistice revolutionare si cu adevarat curajoase. Adept al libertatii de expresie nu pot decat sa ma bucur ca tinerii au posibilitatea sa produca noul si ca sunt promovati chiar in "buricul targului", in Bucuresti.
Ma gandesc ca trebuie intr-adevar sa fii foarte dotat din punct de vedere intelectual sa produci asemenea valori spirituale si estetice menite a incanta sufletele uscate ale locuitorilor acestei tari care sunt mult prea prosti pentru a intelege ce dracu cauta o vulva (as fi vrut sa scriu pizda dar am vrut sa pastrez o decenta a limbajului) in mijlocul hartii Romaniei. Ma bucura ca societatea romanesca a ajuns in punctul in care toate producerile cretinoide ale oricarui onanist sunt considerate arta si ajung sa fie promovate la loc de cinste in capitala Romaniei.
Banuiesc ca nu am eu cum sa inteleg arta post modernista izvorata din zvacnirile interne ale ego-ului creator al domnului Benedek, om cu viziune de ansamblu asupra fenomenului artei plastice la noi in tara. Am totusi cateva intrebari pe care as dori sa i le transmiteti: de ce nu a pus labii pe harta Ungariei? cand va avea loc o noua expozitie a domniei sale pentru ca deja vom intra in sevraj fara producerile sale culturale? Ce solutii are pentru a materializa efectul fecalei in arta post modernista? Care va fi evolutia icoanei in arta post modernista?

Cu cea mai a dracu' lipsa de respect,

Cetateanul Dan Tanasa
http://tanasadan.blogspot.com/

PS: considerati acest email ca o solicitare in baza legii 544/2001 prin care va solicit sa ma informati, ca si cetatean platitor de taxe, ce suma a fost alocata din fonduri publice pentru realizarea acestei expozitii cretinoide a domnului Benedek Levente la Atelier 35! Astept raspuns in termen legal, in caz contar ne vedem in instanta!


Domnule Dan Tanasa,

Va multumim pentru interesul acordat expozitiei lui Benedek Levente la Atelier 35!

Dupa cum probabil stiti, mai ales ca student al Facultatii de Comunicare si Relatii Publice SNSPA, Asociatia Atelier 35 nu se supune legii 544/2001, deoarcere, ati ghicit, nu este institutie publica, asa cum este ea definita in legea amintita de Dvs. in PS (iar din cate stim noi, nici Uniunea Artistilor Plastici din Romania, ca asociatie profesionala, nu se incadreaza in definitia institutiei publice din aceasta lege).
Avand in vedere totusi interesul manifestat de catre Dvs. pentru expozitia „Euromaniac” si, in plus, considerand ca avem in comun respectul pentru dreptul la libera exprimare, aleg sa va scriu cateva randuri, in numele echipei Atelier 35. Expozitia a fost realizata din fonduri private, proiectul „Euromaniac” fiind selectat de catre echipa de adiministrare a galeriei Atelier 35.
Pentru a avea acces la o perspectiva mai larga asupra cronicilor acestei expozitii, va invit sa cititi si articolele publicate de 2 critici de arta in Observatorul Cultural si Cotidianul:
http://www.cotidianul.ro/euromaniacii_luati_peste_picior_in_arta-57553.html
http://www.observatorcultural.ro/ARTE-VIZUALE.-Euromaniac-2008*articleID_20419-articles_details.html
Nu vreau sa va contest prin acest indemn capacitatea de a aprecia arta ci doar sa ma asigur ca aveti acces la toata informatia din mass media romanesti, inainte de a va forma o opinie legata de acest subiect.
Pentru mai multe detalii despre artist si expozitie, va invit sa intrati si pe blogul lui Benedek Levente: http://benedeklevente.blogspot.com/ unde aveti posibilitatea sa comunicati cu artistul, daca, desigur, si el isi va dori acest lucru. Si, bineinteles, va invitam sa vedeti direct expozitia in cadrul galeriei Atelier 35 din Str. Selari, nr. 13, sector 3, Bucuresti, pana in data de 17 septembrie 2008.
In incheiere, va asigur de toata consideratia noastra si va invit sa va abonati la RSS-ul blogului Atelier 35(atelier35.blogspot.com) pentru a fi la curent cu urmatoarele proiecte expozitionale desfasurate la Atelier 35.

Roxana Patrichi

Atelier35

contact@atelier35.eu
www.atelier35.eu
atelier35.blogspot.com
Str. Selari, nr 13, sector 3, Bucuresti

Atelier35 este un spatiu expozitional al Uniunii Artistilor Plastici din Romania destinat tinerilor pana in 35 de ani. Atelier 35 promoveaza cercetarea artistica experimentala, noile mijloace de expresie si comunicarea intre medii.

4 comments:

Eugen said...

Tot respectul meu...se duce de rapa privind aceste "opere"...imi cer scuze dar s-a schimbat oare scara valorilor si noi nu stim???

Anonymous said...

Imi este cel putin jena sa privesc aca "capodopere" si va rog sa ma credeti ca am folosit cuvinte foarte indulgente...

Sylvia said...

..am terminat Artele Plastice la Cluj..de azi voi face o arta prin care sa-mi bat joc de tot ce inseamna sau nu inseamna Ungaria si ungurii,asa ca o prima impresie..oare chiar nu va deranja pe nimeni?

Sylvia said...

..am terminat Artele Plastice la Cluj..de azi voi face o arta prin care sa-mi bat joc de tot ce inseamna sau nu inseamna Ungaria si ungurii,asa ca o prima impresie..oare chiar nu va deranja pe nimeni?