Pages

Sunday, September 14, 2008

Incurca-i drace! Masoni din Romania denunta "marea coruptie a masoneriei din Moldova"

I :. G :. M :. A :. A :. U :.
MASONERIA UNIVERSALĂ
RITUL SCOŢIAN ANTIC ŞI ACCEPTAT

MAREA LOJĂ NAŢIONALĂ A ROMÂNIEI
LIBERTATE – EGALITATE – FRATERNITATE

Bucuresti,10.09.6008

Comunicat de Presa.

Sambata 13 sep. 6008, fratii din Marele Consiliu al Marii Loji Nationale a Romaniei, se reunesc intr-o tinuta solemna, cu ocazia deschiderii celui de-al 7 – lea an masonic, 6008 – 6009.
Cu aceasta ocazie, se va discuta Programul actiunilor si proiectelor nationale si internationale, care vor avea loc in anul masonic 6008 – 6009, cu sprijinul Centrului Regional de Studii Francamsonice Paris – Bucuresti, a Confederatiei Marilor Loji Unite ale Europei, Asociatia Muzeelor, Librariilor si Arhivelor masonice Europene, cu sediul la Bruxelles, si Asociatia Mondiala a Ritului Scotian Antic si Acceptat.
Primul Proiect Masonic, care si-a inceput activitatea este cel legat de infiintarea si deschiderea oficiala, in perioada imediat urmatoare, a Scolii Masonice Europene, curs de un an de zile, oferit tinerilor valorosi din Romania.
Va fi promovat, Programul Strategic Masonic al anului, 6008 – 6009 , care are cinci Obiective : Organizatoric, Numeric, Calitativ, Relational si Ritualic.
Are loc primirea delegatiei fratilor din Republica Moldova, care s-au delimitat acum cinci luni, de marea coruptie din masoneria de peste Prut, in vederea constituirii unei Mari Loji Nationale a Moldovei, cu sediul la Chisinau.
Urmeaza un parastas intru pomenirea celor trecuti la Orientul Etern..
Urmeaza sa va transmitem, Cuvantul Marelui Maestru, Fr .·. Viorel Danacu, adresat tuturor reprezentantilor lojilor de pe intreg teritoriul Romaniei, prezenti la deschiderea anului masonic 6008 – 6009 , la Templul Istoric Masonic al Marii Loji Nationale a Romaniei, din Bucuresti.
Inainte de a va face invitatia, sa participati la aceste evenimente, orice nelamurire o obtineti de la nr. de telefon 0745.66.77.40, al Marelui Maestru Viorel Danacu, sau 021.335.21.11 – Marele Secretariat al Marii Loji Nationale a Romaniei.
La orele 13.00, are loc Ceremonia depunerii de coroane de flori, in memoria tuturor fratilor trecuti la Orientul Etern, ultimul fiind Fr .·. Nicu Filip, primul Mare Maestru ales, dupa 1989.
Ceremonia va avea loc la Monumentul Troita Masonica de la Templul Istoric Masonic, din Str. Gramont Nr. 3, Sect. 4, Bucuresti.
Cu aleasa stima si consideratie ce vi-o port.

Ioan Orbescu,
Mare Secretar,
Al Marii Loji Nationale a Romaniei.

No comments: