Pages

Wednesday, July 16, 2008

In atentia Sfantul Sinod: ereticul Corneanu a chemat din partea "crestin-ortodocsilor din tara noastra" la "evanghelizarea" baptista a romanilor

“Acum, când ne-am câştigat libertatea prin sacrificii şi sânge vărsat, împreună cu fraţii din bisericile evanghelice, mă alătur creştinilor ortodocşi din ţara noastră şi vă adresez invitaţia să susţineţi o cruciadă evanghelistică în luna iulie 2008.”
Mitropolitul Nicolae Corneanu catre "evanghelistul" Franklin Graham , "fratele mai mic al lui Isus Cristos"

Asa zisul "Festival al Sperantei" desfasurat la Timisoara chiar inainte Sinodului tradator al Ortodoxiei din 8-9 iulie a fost imbratisat si binecuvantat de mitropolitul eretic Nicolae Corneanu inclusiv in numele nostru, al crestinilor ortodocsi din Romania. Evenimentul a trecut, din pacate, neobservat cum se cuvine la Bucuresti. Dupa parerea mea, numai dupa cele scrise mai sus de IPS Corneanu, fostul mitropolit ortodox ar fi trebuit caterisit sau rugat frumos sa treaca binisor la miscarile sectante evenghelisto-baptisto-apostazisto-liber-schimbisto-vasileano-bichirista-plescoista-homo-intectualista. Mai jos o relatarea baptista a manifestarii de la Timisoara, scrisa, culmea!, intr-o nota critica. Te ingrozesti de ambele abordari!

Predicarea Evangheliei e lucrarea Tăticului [Billy Graham], nu credeam că e şi a mea.”–Franklin Graham, 1995

Vezi VIDEO-PROPAGANDA "binecuvantata" de informatorul eretic Corneanu, ot GDS, ot Comisia Tismaneanu:
http://link.brightcove.com/services/link/bcpid1137883230/bctid1646739392
http://link.brightcove.com/services/player/bcpid1137883230?bctid=1650060208

Festivalul Sperantei cu Franklin Graham – un alt fel de raport, o alta perspectiva
de Raul Enyedi
Timisoara a fost zilele trecute (4-6 iulie 2008) capitala spirituala a Romaniei, fiind gazda Festivalului Sperantei, un eveniment intens mediatizat si mult asteptat de evanghelici, rodul eforturilor (deloc neinsemnate) unite ale Bisericilor Baptiste, Penticostale si Crestin dupa Evanghelie, lor alaturandu-se si biserici independente de tip carismatic (?!) - (o fi vorba de "Biserica" lui Corneanu? - nota mea). Conform declaratiei lui Samuel Tutac, festivalul s-a bucurat si de sprijinul Mitropoliei Banatului si in special, al Mitropolitului Nicolae.
Dincolo de sumele uriase investite, festivalul a necesitat un efort imens si intens al mai multor mii de voluntari si a numerosi lideri. Pregatirile au inceput cu luni de zile inaintea festivalului, la toate departamentele (sesiuni de instruire, lanturi de rugaciune, repetitii, etc.).
Organizarea a fost una profesionista, din toate punctele de vedere. Formatiile muzicale si artistii invitati au avut o prestanta deosebita. O mare realizare a fost corul festivalului care se ridica la 1500 de persoane si care a oferit un spectacol impresionant. Publicul a fost pe masura, numarand in ultimele 2 seri peste 20,000, in cea mai mare parte credinciosi evanghelici veniti din mai multe judete, din Ungaria si Serbia.
Discursurile rostite de primarul Timisoarei, d-nul Gheorghe Ciuhandu (PNT - anti-CD! - nota mea), presedintele Consiliului Judetean, d-nul Constantin Ostaficiuc, de reprezentanta Ministerului Culturii si Cultelor, d-na Violeta Zonte, de prefectul judetului Timis, d-nul Ovidiu Draganescu si de europarlamentarul d-nul Dinu Bulzesc alaturi de diplomele si distinctiile oferite lui Franklin Graham aratau recunoasterea si sprijinul autoritatilor.
Graham nu a impresionat prin carisma sau prin dinamica predicarii. Autoritatea sa provenea din faptul ca era fiul lui Billy Graham. Cele trei mesaje ale lui au fost construite pe acelasi tipar, urmand trendul predicarii moderne. Parea ca doar se foloseste de Biblie in transmiterea mesajului, nu ca predica Biblia. Aceasta a fost cauza interpretarilor gresite, a presupunerilor personale ridicate la rang de interpretare si a versetelor scoase din context.
Mesajul central a fost urmatorul: Dumnezeu te iubeste. Tu esti pacatos. Cristos a murit pentru toti oamenii, deci si pentru tine. Daca accepti jertfa lui, esti iertat, devii copil al lui Dumnezeu si primesti viata vesnica.
Mesajele au avut un puternic substrat psihologic, fiind construite in spirala, amintindu-se de cel putin 5 ori in timpul lor invitatia de a iesi in fata la sfarsitul predicarii. Scopul acestor repetari, al intrebarilor retorice si al exclamatiilor referitoare la venirea la Isus a fost acela de a-i pregati emotional pe cei ce ar vrea sa vina.
Franklin Graham a fost insotit de translatorul sau, Otniel Bunaciu, presedintele Uniunii Bisericilor Crestin Baptiste din Romania.
Felul in care erau afirmate invitatiile („Daca nu esti sigur [ca mergi in rai], vreau sa iti ofer posibilitatea de a fi sigur"; „Daca nu Il cunosti pe Isus ca Domn al tau… iti voi da oportunitatea sa il inviti pe Domnul Isus Cristos in viata ta si inima ta"; „Daca nu Il cunosti pe Isus, vreau sa te ridici acum, vino si stai in fata acestei platforme"; „Venind, iti poti marturisi pacatul inaintea lui Dumnezeu, sa il rogi sa te ierte…") aratau ca la Isus nu se putea veni si iertarea nu poate fi primita decat venind in fata acelei platforme, si doar cand Franklin Graham va da semnalul.
Nu s-a amintit deloc ca venirea la Cristos este un act spiritual, nu fizic, ca Dumnezeu poate mantui pe cineva care nu vine in fata sau dupa ce pleaca de pe stadion. S-a sugerat permanent ca mantuirea era legata de actul de venire in fata…
Imediat ce s-a lansat invitatia, personalul de ordine a iesit si a facut un perimetru in jurul terenului, aratand calea de acces spre locul de unde se putea rosti rugaciunea mantuitoare. (?!)
Apoi, din multime au inceput sa iasa diferite persoane si sa se indrepte spre gazon. Nu erau „suflete" care se grabeau sa il primeasca pe Isus, ci erau consilierii spirituali, plasati strategic in multime, pentru a da un impuls celor timizi. Consilierii puteau fi identificati dupa plasele cu literatura pe care le aveau cu ei pentru a fi oferite noilor convertiti. Pe langa acestia, insa, se puteau vedea foarte multe persoane care ieseau in fata pentru a fi mantuite care erau deja credinciosi declarati, membri in biserici evanghelice. Au iesit in fata chiar si membri din cor si cativa invitati care au cantat pe scena. Se puteau vedea si persoane care dupa aspect nu pareau evanghelice, dar numarul lor nu depasea 10% din numarul total al celor care ieseau.
Dupa repetarea „rugaciunii pacatosului", in timp ce publicul elibera stadionul, iar consilierii incepusera sa „consilieze", multi din cei care venisera in fata, si care puteau fi identificati (dupa imbracaminte, in special) a fi deja credinciosi declarati au parasit grupul celor veniti in fata. Aceasta indica faptul ca nu faceau parte nici din grupul consilierilor, nici al convertitilor. Care a fost rostul lor acolo? Nu am putut gasi decat un singur raspuns: ca sa ingroase randurile convertitilor, sa para ca sunt mai multi decat in realitate. Daca asa stau lucrurile, si sper sa nu se fi ajuns pana aici, aceasta este o inselatorie.
Dupa primele 2 seri, la serviciile de duminica dimineata, mai multe biserici anuntau cifre care variau intre 500 si 800 de convertiti. Numerele acestea nu puteau decat include pe toti cei care erau in fata, nu doar pe convertiti… O evaluare corecta s-ar putea face urmarind botezurile care vor fi efectuate in urmatoarele luni de bisericile participante. La asemenea numere de convertiti, multe biserici vor trebui sa aiba in curand servicii de botezare a zeci, poate sute de candidati…
Mai raman si alte intrebari la care toti ar trebui sa caute un raspuns. De ce sunt organizatorii atat de interesati de numere? De ce convertitii trebuiau sa completeze cartonase cu date personale? De ce consilierii erau avertizati sa completeze corect aceste cartonase? Oare le este teama organizatorilor ca altfel ii vor pierde pe convertiti? Ca nu se vor mai intoarce? Ca Dumnezeu nu va incheia ceea ce a inceput? Ramane de asemenea de vazut cum va fi impartit grupul convertitilor (cati vor fi adusi la Baptisti, cati la Penticostali, etc.).
In concluzie, ne intrebam: ce a fost totusi acest festival? Daca ar fi sa luam in considerare publicitatea facuta in media, a fost un turneu mondial al lui Franklin Graham aflat in concert impreuna cu prietenii sai. Nu se amintea nimic de evanghelizare, de proclamare a Bibliei, ceea ce este o ascundere a adevaratului scop al festivalului, o inselatorie…
Din felul in care Franklin Graham a fost prezentat in acest festival, a fost o campanie de promovare personala (sa mentionam doar prezentarea din prima seara, facuta de d-l Tipei, presedintele Cultului Penticostal, „Franklin Graham, fratele mai mic al lui Isus Cristos"). Graham a fost in centrul atentiei, intregul eveniment orbitand in jurul persoanei sale. Prezentarile facute, onorurile primite, intalnirile la nivel inalt, interviurile acordate, clipul de prezentare, distanta dintre el si multime, toate acestea ii dadeau o aura de politician, mai degraba decat de evanghelist.
Din punctul de vedere al artistilor si performerilor, a fost un show, si unul reusit.
Din perspectiva evanghelicilor, a fost o campanie de evanghelizare, de „vestire a Cuvantului lui Dumnezeu", dar si un pas mare in promovarea ecumenismului in Romania, un important exercitiu de conlucrare eficienta intre diferitele denominatii evanghelice.
Din perspectiva organizatorilor a fost un eveniment „spiritual dar cu profunde implicatii culturale" (Ionel Tutac).
Din perspectiva autoritatilor, a fost o mare si laudabila intrunire ecumenica. „In numele guvernului Romaniei va asiguram ca Timisoara este un exemplu nu numai de democratie, ci si de ecumenism, aici este poate cel mai bun exemplu de ecumenism din Romania, este un loc in care intelegerea frateasca intre toate cultele s-a manifestat imediat dupa Revolutie. Suntem alaturi de toti liderii spirituali din Timisoara si de toti liderii spirituali din Romania care sunt astazi aici si de aceea dorim sa ii multumim si sa il asiguram pe distinsul nostru oaspete ca aici in judetul Timis si in Romania respectul intre toate cultele, respectul intre toate bisericile va fi si pe viitor acelasi." (Ovidiu Draganescu, prefectul judetului Timis). (...)
http://www.abaptistvoice.com/Romana/articole/miscarea_ecumenica.html

Evanghelistul Franklin Graham se va întâlni cu ÎPS Nicolae Corneanu
3 iulie 2008
Franklin Graham, unul dintre liderii spirituali ai lumii, a sosit ieri după-amiază la Timişoara, cu un avion particular. El a fost întâmpinat de Ionel Tuţac, preşedintele Centrului Creştin "Renaşterea", şi de Viktor Hamm, directorul Festivalului Speranţei.
În cursul zilei de astăzi, evanghelistul va avea întâlniri oficiale cu ÎPS Nicolae, mitropolitul Banatului, cu prefectul Ovidiu Drăgănescu şi cu preşedintele Consiliului Judeţean, Constantin Ostaficiuc. (...)
Pentru că în 14 iulie va fi ziua de naştere a lui Franklin Graham, organizatorii Festivalului Speranţei îi vor dărui o gravură cu centrul Timişoarei, având în prim plan Catedrala Mitropolitană, ne-a dezvăluit Ionel Tuţac. (...)

Accesul publicului la toate evenimentele festivalului este liber.
http://www.banateanul.ro/

Sesizat de
Fabian Seiche si
Ciprian Marchis

Pentru o curatire a sufletului, vezi
Razbointrucauvant.ro

“SUNTEM NISTE BARBATI CA TOATE FEMEILE” sau “VAI - urile” parintelui pustnic Proclu

“Vai de mine ce-o ajuns Biserica noastra, Doamne, fereste, Doamne, fereste… Nu mai zic nimic, am gatit-o cu oamenii astia…”

PARINTELE PUSTNIC PROCLU: “Daca e prefacatorie, se va desparti Biserica”

“Chiar daca ar fi o Biserica mai mica, da` adevarul unul sa fie, care a pastra adevarul, unul sa fie, unul. Acolo sta Adevarul, in Unul”.

LaurentiuDumitru.ro
Iisus Hristos: “Lasati sa creasca impreuna si graul si neghina, pana la seceris”
pe când oamenii dormeau, a venit vrăjmaşul lui, a semănat neghină printre grâu şi s-a dus. Iar dacă a crescut paiul şi a făcut rod, atunci s-a arătat şi neghina. Venind slugile stăpânului casei, i-au zis: Doamne, n-ai semănat tu, oare, sămânţă bună în ţarina ta? De unde dar are neghină? El însă a zis: […]

1 comment:

Anonymous said...

NU mi vine sa cred ! in numele ortodocsilor din Romania ,....cine a sustinut aceasta afirmatie ? si cum de Inaltii nostrii preasfintiti, nu au facut nimic ? de fapt, au stiut de ceea ce se petrece si nu au facu nimic ?..pt ca, daca au stiut , mi se pare si mai nelalocul lui, din partea lor .. ori, au aflat dupa , toata aceasta evanghelizare ... dar, conferintele noastre , pt tinerii ortodocsi , unde sunt ?.. de ce nu , vin , oameni tineri, teologi,profesori de religie, sau parinti,care sa indrume tinerimea ortodocsa ?.. nu e de mirare ca tinerii merg la tot felul de concerte ..e acelasi sentiment, destul de aiurit adolescentin-dar, cu care toti ne am intalnit(sau poate nu toti,dar oricum majoritatea dintre noi)-si tinerii, simtind ca nu i baga in seama biserica lor,merg si se baga ei in seama , singuri de capul lor, ca niste aiuriti-pe la alte adunari-care mai de care mai atractive ..si, unde pot sa "socializeze" mai mult ..unde e Biserica noastra, care sa i apropie pe tineri de ea, cu caldura , si sa i invete sa lase gandurile adolescnetine la o parte , ca timpul a trecut si trebuie sa gandeasca ca niste oamnei maturi, implinitori ai Voii Dumnezeului Celui Viu , si anume , aceea de a ne duce credinta stramoseasca mai departe ! si , copiilor nostrii, si generatiilor viitoare !Ceva trebuie facut ! Tinerilor trebuie spus : si aratat Calea cea Dreapta ! trebuie sa le spunem , ca ei, din vointa lor proprie trebuie sa iubeasca Biserica ..si, nu , constransi sau fortati ..nu.."Lasa ti copii sa vina la MINE ! " Copiii sa vina singuri, de bunavoie la Biserica ! dar, asta numai daca le aratam noi, cat de mult bine le face si cat de mult ii iubeste Biserica !cum , pot ei sa vada asta ?..pai, daca le zice cineva , sincer..la conferinte, prin diferite articole , si fiind toti ca fratii ! lasand la o parte orice gand ascuns, care nu si are locul..ci, sincer, deschis,sa vada ca , tot ceea ce avem le putem oferi:sfaturi,bunatate,cunostinte,sustinere ,pt a si atinge fiecare telurile-teluri puse in slujba Lui Dumnezeu-pt ca daca traiesti viata asta numai pt tine,..nu ai nici un folos..nici o bucurie ...traieste o pt Dumnezeu si pt fratii tai, si atunci, vei simti, o infima particica din Raiul fericirii si bucuriei ! Biserica sa se apropie de tinerii ei, cat ii mai are! ca, daca nu... ei se vor indrepta catre alte adunari, unde li se acorda atentia cuvenita ! si apropierea de care au nevoie .. si ei, fiind, toti uniti si apropiati, nu mai cauta in afara , acea apropiere ... uniti ca fratii ! pt ca Biserica , ar trebui sa ne fie , mama tuturor ! Si de sus , ar trebui mult mai multa atentie ..pt ca, astfel de greseli si multe altele,induc in eroare tineretul ortodocs...care , si asa , majoritatea dintre ei, nu stiu ce inseamna sa fii ortodocs !Credem in Dumnezeu, dar, daca Biserica nu ne ajuta sa credem mai mult in ea , tinerii vor ramane la a crede doar in Dumnezeu si de aici , la a spune ca , toate religiile au Acelasi Dumnezeu , si ca , pana la urma, evanghelizarea baptistilor, nu e chiar atat de rea ..mai e fff putin ... BISERICA , IUBESTE TI TINERII ,SI LUPTA PT A TII APROPIA DE TINE !!!