Pages

Friday, July 18, 2008

FOTOgrafii de la accidentul delegatiei oficiale a Romaniei in Ucraina

Vineri, ora 9.00, delegatia ministrilor romani de Externe, Lazar Comanescu si respectiv, al Educatiei, Cristian Adomnitei, insotiti de diplomati si ziaristi, a aterizat la Kiev intr-o vizita de lucru.
Ora 9.17, dupa alte doua posibile inccidente auto evitate la timp, patru din masinile coloanei oficiale se ciocnesc violent, microbuzul incarcat cu ziaristi reusind sa evite accidentul. Este vorba de masinile 6, 7, 8 si 9 din coloana.

Impactul cel mai puternic l-au resimtit pasagerii aflati in masinile 8 si 9, ale ambasadei Romaniei la Kiev. Este vorba de un autovehicul Toyota si un Mercedes. In masina cea mai avariata se aflau fostul ambasador al Romaniei in Kazakhstan, Vasile Soare, in prezent director pe spatiul rasaritean in MAE si Cosmin Boiangiu, purtatorul de cuvant al MAE. In Toyota se aflau cameramanul TVR Mircea Tarnacop si fotoreporterul Rompres Cristian Nistor (foto stanga).
Intr-una din masinile 6-7, cele care au apasat brusc frana provocand practic accidentul, se afla si noul ambasador al Ucrainei la Bucuresti, Markian Kulik. Ziaristii loviti in impact si-au revenit destul de repede din soc, inregistrand momentul. Din cele patru masini, cele doua avariate, cele al ambasadei Romaniei la Kiev, au fost abandonate pe sosea impreuna cu o masina de politie, delegatia continuandu-si drumul dupa ce ministrul Comanescu a verificat ca nimeni nu a patit nimic grav.
Delegatia s-a intors in tara in seara aceasta, cu o aeronava speciala care a aterizat pe aeroportul Henri Coanda la orele 21.30.



















































































































































































































































































Cei doi ziaristi accidentati, Cristi Nistor si Mircea Tarnacop

No comments: