Pages

Monday, July 14, 2008

Colitia anti-Basescu a gasit solutia: Patriarhul Daniel presedinte

Traian Basescu ar putea avea un contracandidat surpriza pentru un nou mandat la Cotroceni in 2009, transmit portalurile de stiri. Este vorba despre patriarhul Daniel, care ar putea candida la Presedintie din partea coalitiei PSD-PNL-PRM-PC. Conform surselor noastre, Daniel Ciobotea deja isi ia masuri exagerate de securitate la Palatul Patriarhal. De exemplu, in ultimul timp el primeste doar mancare la sufertas. Desi este facuta personal de sora lui, mancarea este degustata inainte de unul din tinerii in negru din jurul sau.


Surse politice au declarat pentru reporterspecial.ro, preluat de ziare.com, ca la baza ideii transpartinice au stat mai multe studii sociologice. Este cunoscut faptul ca romanii au in continuare cea mai mare incredere in Biserica, la polul opus fiind partidele politice. Asa incat Patriarhul pare sa fie candidatul ideal, singurul capabil sa-l invinga pe actualul sef de stat.
"Am ajuns la concluzia ca Patriarhul Daniel este singurul capabil sa ne scape de Basescu. Testam terenul si speram sa cream o megacoalitie anti-Basescu, cu Patriarhul port drapel", a spus un important lider social-democrat pentru reporterspecial.ro.
Problema principala a acestei idei este insusi patriarhul, care inca nu a raspuns in vreun fel acestei propuneri.
Se pare insa ca tinand cont de apropierea dintre patriarh si liberali, premierul Tariceanu, si nu numai, va pune umarul la indeplinirea acestui plan si, in final, la indepartarea lui Traian Basescu de la Cotroceni.
Si o parte a serviciilor secrete ar fi implicata in finalizarea acestui proiect. Sursele au precizat ca atat SRI, cat si SIE sunt impartite in doua: o parte care il sustine pe Traian Basescu si cealalta, care doreste inlaturarea acestuia din fruntea statului, potrivit ziare.com.
Patriarhul Daniel, pe numele sau adevarat Dan Ilie Ciobotea, s-a nascut la 22 iulie 1951, in satul Dobresti, comuna Bara, din judetul Timis.
A fost ales, ca Patriarh al Bisericii Ortodoxe Romane, de catre Colegiul Electoral Bisericesc, la data de 12 septembrie 2007.
Patriarhului i s-a reprosat ca ar fi colaborat cu fosta Securitate, insa la data de 16 octombrie 2007, PF Daniel a primit decizie de necolaborare ca politie politica din partea CNSAS, pentru ca i s-ar fi ars dosarul la data de 23 decembrie 1989.


Ideea nu este noua. ZIUA demonstra in articolul Premierul Daniel ca, pe langa GDS, PSD are o simpatie speciala fata de Daniel Ciobotea.

Partidul lui Ion Iliescu a pastrat de-a lungul vremii bunele relatii cu actualul Patriarh, aspect surprins si in celebrele "stenograme PSD".
Conform acestor documente, in sedinta din 20 octombrie 2003 a Delegatiei Permanente a pesedistilor, liderul iesean Ion Solcanu a tinut sa accentueze contributia lui Daniel, pe atunci Mitropolit, la succesul referendumului pentru revizuirea Constitutiei organizat de Guvernul Adrian Nastase. "As vrea sa subliniez rolul foarte mare al Bisericii in referendum. Ne-a ajutat. Cel putin la Iasi, ce au facut Mitropolitul Daniel si Patriarhul Greciei in timpul slujbei, in fata a zeci si zeci de mii de oameni, este impresionant. Iar ieri, la o sfintire de biserica de o ora si jumatate cu domnul presedinte Valer Dorneanu, iarasi mitropolitul a facut un apel. S-a comportat extraordinar si cred ca este bine sa gasiti dv. timpul potrivit sa le multumiti individual", a spus Solcanu, adresandu-i-se lui Nastase. "Intr-adevar, Biserica ne-a ajutat extraordinar" - a recunoscut si seful PSD. Solcanu a continuat: "Insist, poate le dati un telefon dv. Ar fi extraordinar de important. Un telefon este mai... Scrisoarea ramane si...". Ar mai fi de amintit ca, tot in 2003, Adrian Nastase a fost distins de Inalt Prea Sfintitul Daniel, Mitropolit al Moldovei, cu "Marea Cruce Moldava".


T.B. 14 iulie, 13:30 ZIUA

1 comment:

@irina_sweet_home said...

exista un comunicat al patriarhiei care dezminte aceasta stire, vedeti pe site