Pages

Tuesday, July 29, 2008

"Afacerea Pacepa": Un "superagent" FBI urechist si fripturist le da o teapa lui Voiculescu si Tuca prin agentul Badin

Jurnalul National a cazut din nou in plasa agentului lui Volodea Tismaneanu, Andrei Badin. Problema nu este ca Badin i-a tras o teapa lui Tuca, ci ca in spatele unui articol publicat cu mare tam-tam in doua parti, ieri si azi, se ascunde de fapt o afacere "di granda", prezentata nu tocmai "deontologic". Oare Voiculescu stie ca ziarul lui e folosit de o mana de spertari care vor sa puna mana pe vreo 3.000.000 de dolari? Fonfleul aparut sub semnatura agentului Badin are titlul pompos "Dezvăluirile unui superagent FBI" si este, evdient, pe marginea fugii bisnitarului-securist Ion Mihai Pacipa.
Tiribombele "superagentului" pensionar al FBI Wayne A. Barnes se incheia asa:

De cine se teme Pacepa?

Badin: De ce credeţi că generalul nu vrea să apară public? Cine îi mai poate ameninţa viaţa acum?

Wayne A. Barnes: Pacepa se află în continuare sub protecţia Guvernului SUA, iar înfăţişarea şi vocea sa sînt clasificate şi azi "Strict Secret". Autorităţile de specialitate i-au construit o nouă identitate. Asta a cerut imaginaţie, eforturi, timp şi bani. Acum generalul are o viaţă nouă, în care nimeni nu ştie că el a auzit măcar de România. Dacă ar apărea la tv sau ar vorbi la radio, prietenii şi vecinii vor realiza că el este, de fapt, generalul Pacepa. Asta ar constitui o încălcare flagrantă a normelor de securitate, precum şi distrugerea noii sale identităţi. În România există încă, din păcate, comunişti fanatici care vor să se răzbune pe general pentru gloria şi privilegiile pe care le-au pierdut din cauza lui. Dar pericolul mare pentru general vine de la Răsărit. Anul trecut, el a publicat cartea "Programat Să Ucidă: Lee Harvey Oswald, KGB-ul şi asasinarea lui Kennedy", care a provocat reacţii dure din partea foştilor KGB-işti ce conduc azi Rusia. Generalul a expus detalii jenante despre maşinaţiile întreprinse de KGB pentru a ascunde relaţiile operative pe care le-a avut cu Lee Harvey Oswald, asasinul lui Kennedy, şi KGB-iştii ne-au dat nenumărate dovezi recente de barbarism politic. Ultima a fost brutala asasinare la Londra a fostului colonel KGB Aleksandr Litvinenko, care a îndrăznit să facă publice alte date jenante pentru KGB.

STOP

Doar doua chestiuni, ca sunt grabit:

1. "KGB-ul şi asasinarea lui Kennedy"

Asa-zisa carte semnata Pacepa este o mare tampenie. Nu o spun eu ci CIA, adica Central Intelligence Agency, pe site-ul ei oficial. Vezi CIA dezumfla mitul Pacepa si il trimite la consult pe fostul adjunct DIE banuit de apartenenta la KGB si https://www.cia.gov/library/center-for-the-study-of-intelligence/csi-publications/csi-studies/studies/vol52no2/intelligence-in-recent-public-literature.html. Asa ca s-o lasam pe-asta cu "reactiile dure din partea KGB". Poate doar un imens hohot de ras.

2. "Incalcarea flagranta a normelor de securitate ale SUA"

Pai, ce faceti tov Barnes si tov Badin, incalcati un "strict secret" de stat al SUA care ii poate pune "in pericol" viata lui Pacipa. Pentru ca tot Badin plaseaza pe JN si Trilulilu.ro un "mesaj" audio de la Pacepa catre cititorii Jurnalului National. Pai e vocea lui Pacepa sau nu e vocea lui Pacepa? Ce faceti, va mintiti cititorii? Bai, poate moare Pacipa din cauza voastra... Si ce "clasificare" pe vocea lui Pacipa, cand si Rosca Stanescu i-a luat un interviu mortului-viu?

Vezi aici:



Pacipa speaking



ASA...

Acum, hai sa-i studiem si biografia "superagentului"...

Pai, ce vedem? Conform JN, Barnes este membru al Baroului Avocaţilor din California şi locuieşte în Coral Gables, Florida. După ce s-a retras din FBI, în anul 2000, a fost implicat în recuperarea unor tablouri de mare valoare (Monet, Degas etc.), furate din muzee şi colecţii particulare din SUA şi din alte ţări. Barnes are o firmă personală de investigaţii, specializată în recuperarea de lucrări de artă furate.

Hopa!!! Pai nu asta incearca bisnitarul-securist de nu stiu cati ani. Sa recupereze lucrarile de arta furate din patrimoniul national pe vremea cand era securist-sef? Ia sa vedem ca averea avea "luptatorul" cu sistemul comunist la data defectarii sale, cand Ceausescu aflase ca are infiltrata o cartita sovietica la cel mai inalt nivel? Bai pseudo-americanilor, lasati vrajelile!

Ia sa vedem mai exact despre ce e vorba:

Au fost predate: la Muzeul de Arta al R.S. Romania: 14 tablouri facand parte din patrimoniul cultural-national, cu o valoare de inventar de 109.000 de lei; la Banca R.S. Romania obiecte din aur evaluate la – 40.140 de lei; la magazinul "Unic" Bucuresti bauturi alcoolice evaluate la 52.156 de lei; la acelasi magazin, tigari straine in valoare de 17.235 de lei, etc

Tablouri - specialitatea "superagentului": Un tablou ulei reprezentand un barbat semnat N. Vermont de circa 80 x 60; un tablou ulei reprezentand o femeie sezand in fotoliu, de circa 80 x 60, semnat Vermont N.; un tablou ulei "Terasa Otiteleseanu", reprezentand 7 barbati la o petrecere, de circa 80 x 60, semnat C. Resan; un tabou ulei reprezentand case pe valul unei ape, semnat H.H.G.de circa 70 x 50 cm; un tablou ulei "Palcic" reprezentand port cu barci de circa 1,00 x 0,70 m, semnat St. Dumitrescu; un tablou acuarela reprezentand peisaj de iarna de circa 60 x 40 cm, semnat de H. Catargi, 1967; un tablou ulei reprezentand cap de femeie, semnat Loghikino, de circa 50 x 50 cm; un tablou ulei reprezentand o casa si pom de circa 60 x 50 cm., semnat H. Catargi; un tablou acoarela reprezentand persoane sub umbrela la malul apei de circa 50 x 40 cm., semnat Iasr; una schita carbune reprezentand un barbat de circa 35 x 20 cm., semnat Jean Al. Stariade, portretul lui Fallolot Lill; un tablou in ulei reprezentand mere, de circa 40 x 40 cm., semnat D. Ghiuta; una acuarela reprezentand un interior de camera (pat ase), de circa 20 x 30 cm., semnat indescrifrabil, Jighindi; un tablou ulei reprezentand peisaj cu casa de circa 30 x 50 cm., semnat H.C.; un tablou ulei vaza cu doua flori rosii si doua flori albe, de circa 40 x 30 cm., semnat C. Calafeteanu; una acuarela - neterminata - peisaj autoscal de circa 25 x 35 cm., semnat N. Tonitza; una schita reprezentand cap de femeie de 15 x 20 cm., semnat N.Tonitza; una gravura reprezentand un nud de circa 40 x 30 cm., semnat "Navro"; un tablou lucrat in sidef de circa 30 x 25 cm., reprezentand o pagoda pe fond negru; 24 statuete diferite marimi; doua vase.

Ho, ho, ho! A venit Mos Craciun in SUA in mijlocul verii?

Averea exorbitanta, pentru anii ’70, a fost procurata ilicit si prin abuzuri, se arata intr-o ancheta bine documentata a ziarlului Gardianul, preluata de HotNews.ro.

O alta intrebare este chiar cea legata de valoarea averii lui Ion Mihai Pacepa, ca sef al spionajului romanesc, si a estimarii prezente facute de avocatul Catalin Dancu. In primul rand, de unde putea sa stranga un bugetar o impresionanta avere de aproape 1,5 milioane de lei, cand, probabil, salariul sau lunar era de 5.000 de lei? Potrivit estimarilor facute de anchetatori, bunurile confiscate se ridicau la valoarea de 1.550.000 de lei. In 1978, paritatea leu-dolar, conform datelor statistice, era de 14 lei/USD. Daca paritatea era corect calculata la acea vreme, atunci, valoarea averii lui Pacepa se ridica la 110.714 USD, si nici pe departe la 2 milioane de dolari.Catalin Dancu a luat in calcul si inflatia si banii care i s-ar fi cuvenit pana in prezent din leafa de general. Suma de trei milioane de dolari pare, totusi, exorbitanta. Cat despre provenienta averii generalului, lucrurile stau altfel, se afirma aici: Mihai Pacepa si-a procurat ilegal averea .

Tuca, nu te mai lasa pacalit! Uite ce parerea are de fapt Badin despre tine si Cristoiu:

Buletinul de Informatii al Asociatiei Romanilor din Australia, Nr 3/ 2000, pag. 10 (disponibil si pe net):"Aceiasi strategie imorala poate fi vazuta si in actiunile duse de Marius Tuca la postul de televiziune "Antena 1", ca si in paginile ziarului "Jurnalul National", unde Tuca isi arunca laturile ca si Adrian Paunescu si CV Tudor. (...) Sa nu ii uitam insa pe cei de la "Scanteia" reprezentati de C.T. Popescu si Adrian Ursu, ca si pe rusofilul Ion Cristoiu."
"Asaltul national-comunistilor sufoca Romania", de Andrei BADIN

No comments: