Pages

Sunday, July 27, 2008

Basescu a primit Dosarul Mineriadei

Memoriu adresat presedintelui Traian Basescu (DOC) Descarca »
27 iulie, 15:15

Reprezentantii Asociatiei Victimelor Mineriadelor din Romania au inaintat Presedintiei Romaniei, la sfarsitul saptamanii trecute, un Raport complex despre Dosarul Mineriadei. Documentul, care cuprinde o sinteza de 18 pagini asupra crimelor din iunie 1990, a fost inmanat sefului Cancelariei Prezidentiale, Catalin Avramescu. Presedintele AVMR, Viorel Ene, arata in Memoriul insotitor, ca "acest Dosar cheie al Justitiei romanesti a fost tergiversat, musamalizat si mistificat vreme de mai bine de un deceniu". "Incercam prin acest memoriu adresat la cel mai inalt nivel al statului roman sa ne aducem contributia in vederea deslusirii itelor acestui controversat episod al Justitiei romanesti, care arunca o pata rusinoasa asupra credibilitatii Romaniei ca stat de drept", arata Viorel Ene.
"Am pus la dispozitia procurorilor, de-a lungul anilor, toate probele si datele necesare procesului juridic. Am adus la cunostinta opiniei publice, sistematic, prin toate canalele media la care am avut acces, elementele acestui dosar, informatii relevante cu privire la vinovati", mai afirma reprezentantul victimelor mineriadelor.
"Va aducem la cunostinta, domnule presedinte, intr-o forma sintetica, istoricul acestui Dosar, fragmentarile sale, datele principale si informatiile de substanta juridica considerand ca sunteti ultima resursa de salvare a credibilitatii Statului Roman" ii scrie presedintele AVMR, Viorel Ene, presedintelui Romaniei, Traian Basescu.
ZIUA Online va pune la dispozitie, in exclusivitate, Dosarul ajuns in mainile presedintelui. (V.R.)

No comments: