Pages

Thursday, March 13, 2008

Partidul Penal Maghiar

Bucuresti (MP3, 13680 kB) Descarca » Asculta »
Galati (MP3, 8834 kB) Descarca » Asculta »
Neamt (MP3, 6958 kB) Descarca » Asculta »
01 Plangere Penala (JPG, 1924 kB) Descarca »
02 Liste False (JPG, 2717 kB) Descarca »
-- Partidul Civic Maghiar forteaza azi inscrierea la Tribunal pe baza unor falsuri grosolane * Listele cu semnaturi sunt pline de romani care neaga ca si-ar fi dat acordul vreodata pentru infiintarea formatiunii etnice maghiare ce militeaza pentru autonomia teritoriala a "Tinutului Secuiesc" * Liderii formatiunii ameninta cu ample manifestatii de protest, la Bucuresti si in Ardeal, in cazul neinregistrarii PCM

Partidul Civic Maghiar s-a inscris la Tribunal folosindu-se de falsuri grosolane si ilegalitati care intra sub incidenta Codului Penal. Pe listele de sustinere, ca "membri fondatori" ai formatiunii care militeaza pentru autonomia "Tinutului Secuiesc" figureaza morti, invalizi, persoane plecate din tara si mii de semnaturi in fals, multe ale unor tarani din comune pur romanesti. Dupa ancheta declansata de ZIUA, multi dintre "semnatari", revoltati, au facut plangeri penale la adresa liderilor maghiari. La acestea se adauga o plangere penala depusa la Parchetul General de un ziarist din presa centrala si o contestatie formulata impotriva inregistrarii PCM. Cererea de inscriere ca partid politic, aflata pe rolul Tribunalului Bucuresti, se judeca azi, in preziua sarbatorii ungurilor de pretutindeni. Mai multe organizatii maghiare extremiste au anuntat ca pe 15 martie vor proclama autonomia "Tintului Secuiesc", in cadrul unor manifestari la care este anuntata prezenta a mii de maghiari, inclusiv din Ungaria. ZIUA solicita Procurorului General al Romaniei sa se autosesizeze in cazurile de fals si uz de fals prezentate de ziarul nostru.
Conducerea si membrii organizatiei municipale Sfantu Gheorghe a neinregistratului Partid Civic Maghiar, alaturi de alte organizatii locale ale PCM din Transilvania, ameninta cu actiuni de protest in Bucuresti si in mai multe orase din Ardeal, in cazul in care partidul nu va fi inregistrat definitiv. Vicepresedintele PCM Sfantu Gheorghe, Fazakas Tibor, a declarat, ieri, corespondentului Mediafax, ca membrii mai multor organizatii PCM din Transilvania urmaresc cu "stupoare si ingrijorare" actiunile "de taraganare si de obstructionare" ale Tribunalului Bucuresti privind inregistrarea Partidului Civic Maghiar. Fazakas a precizat ca, daca nu va exista o sentinta definitiva si irevocabila privind inregistrarea PCM in Registrul partidelor politice din Romania, membrii din Transilvania se vor deplasa la Bucuresti si vor organiza un miting in fata Tribunalului, manifestari similare urmand sa aiba loc in fata Prefecturilor sau a Tribunalelor judetene din Ardeal.
Ascultati mai sus interviuri telefonice cu "membri fondatori" ai PCM. Continuarea la
http://www.ziua.ro/display.php?data=2008-03-14&id=234576

No comments: