Pages

Monday, March 10, 2008

Lucrările la Cathedral Plaza rămân oprite

Comunicat de presa al Arhiepiscopiei Romano Catolice Bucureşti

Prin decizia civilă nr. 299/RC/07.03.2008, Curtea de Apel Piteşti – Secţia Contencios Administrativ şi Fiscal a respins ca neîntemeiată contestaţia în anulare formulată de S.C. Millennium Building Development S.R.L prin care aceasta solicită modificarea soluţiilor instanţelor de judecată din Craiova relativ la oprirea lucrărilor la Cathedral Plaza .

Urmare a acestei decizii lucrările la Cathedral Plaza rămân oprite până când justiţia românească se va pronunţa printr-o hotarâre definitivă şi irevocabilă asupra nelegalităţii autorizaţiei de construire.

Decizia judecătorilor Curţii de Apel Piteşti care confirmă deciziile instaţelor din Craiova este, dacă mai era necesar, dovada elocventă a faptului că de la orice Tribunal sau Curte din această ţară, unde dosarul ar fi strămutat la cererea S.C. Millennium Building Development S.R.L, s-ar vedea la fel de clar ilegalitatea procedurii de autorizare.

Dimensiunea ilegalitaţilor ce stau la baza autorizaţiei compatibilă cu înălţimea clădirii este la fel de vizibilă de oriunde: Vatican, Parlamentul European, Parlamentul României, orice Curte ori Tribunal independent, curtea Catedralei Sf. Iosif...

Arhiepiscopia Romano-Catolică Bucureşti informează şi asigură opinia publică din România că va continua demersurile începute în urmă cu doi ani până când legea va învinge definitiv samavolnicia şi dispreţul faţă de moştenirea cultural-istorică a Bucureştiului şi a valorilor civilizaţtiei noastre.

Pr. Francisc Doboş
Purtător de cuvânt al ARCB

No comments: