Pages

Saturday, March 15, 2008

Băsescu se ia din nou la tranta cu mogulii Voiculescu, Sarbu, Vantu et comp

Declaratiile lui Basescu imi amintesc oarecum de Armaghedonul Oligarhilor, un document interesant care circula pe net in perioda Referendumului castigat...


Basescu: "Astazi o sa vedeti - presedintele ataca presa. Nu, presedintele are drept la replica. Dictatura presei, dictatura tonomatelor si a mogulilor de presa este inadmisibila intr-o democratie, iar practicile pe care le au trebuie criticate. Stapanii acestor tonomate vor sa dobandeasca controlul pe institutiile politice ale statului. Vor un presedinte care sa nu aiba curaj si care sa nu le spuna nimic. Nici macar dreptul elementar la replica nu sunt dispusi sa-l dea."

Ma intreb daca Basescu nu a lansat provocarea asta media doar ca sa se mai estompeze din sarbatorirea lui 15 martie unguresc... Who knows?

In tot cazul, am observat ca Basescu l-a mentionat si pe un oarecare Badin, de la "Jurnalul National". Un multi-fete creat la scoala kominternului lui Vladimir Tismaneanu si gasca, gata sa faca orice, oriunde. Iata ce am gasit eu, de exemplu, scris de Badin, pe vremea cand era infiltrat in emigratia de dreapta, la ordinele lui Tismaneanu. Hmm, oare Tuca stie?

Buletinul de Informatii al Asociatiei Romanilor din Australia, Nr 3/ 2000, pag. 10 (disponibil si pe net):
"Aceiasi strategie imorala poate fi vazuta si in actiunile duse de Marius Tuca la postul de televiziune "Antena 1", ca si in paginile ziarului "Jurnalul National", unde Tuca isi arunca laturile ca si Adrian Paunescu si CV Tudor. (...) Sa nu ii uitam insa pe cei de la "Scanteia" reprezentati de C.T. Popescu si Adrian Ursu, ca si pe rusofilul Ion Cristoiu."

Interesant ce usor a ajuns Badin sa-si lipeasca limba acolo unde scuipa: la fundul lui Voiculescu. Yeah, ura asta fata de Basescu naste simbioze scabroase. Imaginati-va: bietul Voiculescu trebuie sa-i striveasca mereu capul lui Badin cand se duce la buda... Ce travaliu!

Băsescu: Trustul lui "Felix Motanul" apără interesele sistemului mafiot
Sâmbătă 15 martie 2008
Traian Băsescu a făcut ieri o declaraţie "nu neapărat în calitate de preşedinte al României, ci în calitate de membru al familiei Băsescu". El a criticat principalele trusturi de presă şi a condamnat "tonomatele cu euro" care îl atacă nejustificat, referindu-se la diferiţi analişti şi jurnalişti. Şeful statului a făcut referire, în primul rând, la articolul apărut astăzi în Jurnalul Naţional, în trustul lui "Felix Motanul", intitulat "Băsescu şi-a şters datoriile la bănci". Potrivit preşedintelui, prin acest articol se doreşte manipularea opiniei publice. Băsescu a precizat ca nici el, nici soţia sau fiicele sale nu au luat vreodată credit de la vreo bancă. Şeful statului susţine că articolul este un efect al faptului că a acuzat Parlamentul şi "sistemul de tip mafiot care a devalizat Bancorexul, Banca Agricolă şi Bankoopul", şi care, prin legile actualului Parlament a fost scutit de răspundere, în timp ce dosarele penale pentru furturi din băncile de stat au fost închise. "Ziaristul Bădin, partener cu Ciuvică la grupul de investigaţii finanţat de Felix Motanul face acuzaţii mincinoase", a spus preşedintele despre autorul articolul. Presedintele Băsescu a adăugat că nu a luat niciodată credit PHARE. Fratele său a avut un credit de 158.000 de dolari, în 1994, cu termen de rambursare 1999, pe care l-a achitat integral şi are toate documentele în acest sens, susţine şeful statului."Ceea ce face trustul lui Felix acum este doar să apere multitudinea de politicieni, ziarişti, procurori, poliţisti, care au participat cu veselie la devalizarea Bancorex şi Băncii Agricole şi nu au dat banii înapoi", a declarat Traian Băsescu. De asemenea, şeful statului s-a referit la campania pe care presa a declanşat-o împotriva unui "copil, fie el şi copilul preşedintelui". "Un copil încă prea timid şi care a fost supus unor analize de tip tonomat", a spus el. Preşedintele a afirmat că analiştii sunt "tonomate cu euro" în care "bagi fisele şi spun ce vrea patronul". Deşi nu-i scuză greşelile fiicei sale, şeful statului crede că "a fost prea mult". O altă temă abordată de preşedinte a fost subiectul Omar Hayssam. "Hayssam, fost membru PSD, fost invitat permanent în deplasările preşedintelui Ion Iliescu, a devenit o temă interesantă pentru ziaristul Ciutacu. Tonomatul cu euro Ciutacu", a spus Băsescu. "Tipul acesta de bătălie cu atacuri virulente şi mincinoase arată slăbiciunea sistemului mafiot zdruncinat profund şi înfricoşat", susţine preşedintele. "Începând de astăzi voi replica la toate mizeriile pe care le îndreaptă împotriva familiei mele", a concluzionat şeful statului.
Sursa: Realitatea TV

VIDEO http://www.realitatea.net/playlive2.php?file=/media/video/video_001_00157586_1205515296_00.flv

No comments: