Pages

Sunday, February 17, 2008

Procese, procese...

Astazi, ca sa vezi cum le potriveste cine trebuie, s-au nimerit in acelasi timp trei termene ale unor procese interesante. Informatorul recrutat de Secu in '68, cu doua-trei nume de cod si, ulterior, devenit protejatul lui Silviu Brucan (impreuna cu care a fondat GDS la Andrei Plesu in casa din str Paris) Mihnea Berindei vs Roncea, ZIUA si Civic Media; profitorul tuturor regimurilor Gabriel Liiceanu vs Rosca, Roncea si ZIUA; si, de data asta cum trebuie, Roncea Sr vs Partidul Civic Maghiar, contestatia inscrierii. Asa ca ne gasiti de dimineata la Judecatoria Sectorului 1 si Tribunalul mare. Sa vezi distractie!

Va dau o exclusivitate in premiera: pentru Liicheanu/Liigheanu am pregatit marturia unui fost ofiter de Securitate (in prezent rezervist SRI) fost responsabil si cu mediul din care provine Gaby. HOPA! Iata ce zice, domnul colonel, printre altele: "Daca, insa, imi amintesc bine, Liiceanu cutreiera mapamondul fara oprelisti si inainte, ba cu burse, ba la seminarii, ba cu alte treburi si, in toate cazurile cu aviz cu prioritate de la Securitate, ca asa sunau pricazurile. Ca in toate cazurile, la plecare i se facea pregatirea contrainformativa necesara, iar la inapoiere, verbal sau scris, raporta probleme de interes. Oricum, se stie ca Liiceanu nu avea probleme cu obtinerea vizelor de deplasare in Occident. Era chiar de invidiat pentru usurinta cu care le primea, inclusiv de catre academicianul Alexandru Boboc, care, desi era secretar de partid la Facultatea de filosofie, nu beneficia de atatea deplasari peste hotare ca mai tanarul sau coleg, Gabriel Liiceanu, care nici macar nu era membru de partid. Gabriel Liiceanu s-ar putea sa fi fost, cel putin, un proeminent agent de influenta, prin puterea exemplului personal. El era argumentul respectarii drepturilor omului in Romania, servit Occidentului. Pe de alta parte, Gabriel Liiceanu a avut grija sa-si cultive imaginea de intelectual loial, altminteri nu-si avea locul intr-o facultate considerata o filiala a Academiei de Stiinte Social-Politice a Partidului Comunist Roman. De altfel, modul in care a devenit patronul Editurii Humanitas, inaltata pe super-bugetul Editorii Politice a PCR, ar merita, daca nu o ancheta legala, cel putin o investigatie jurnalistica serioasa". Si multe, multe, altele... Imaculatul de el!

Apropos de atac la libertatea presei: tovarasii de mai sus, la care se mai adauga Pataghiveciul, ne cer in total vreo 300.000 de euro "despagubiri". Cum devine asta, cand noi mai avem si dreptate, sustinuta de DOCUMENTE si MARTURII!? Sa vezi ce "despagubiri" o sa le tragem! Desi s-ar putea sa le placa...Apropos, oare cu cine ne vom intalni la bara: cu Gaby, Siegfried sau Marcello?
NB: Avem noi termene pe 3 martie. Continua distractia...

No comments: