Pages

Tuesday, April 28, 2009

MITING ANTI-CIP la Camera Deputatilor. Comisiile pentru Aparare si Externe vor sa convinga deputatii sa voteze pentru Pasapoarte si Acte Biometrice

Maine, Comisiile pentru Aparare si Politica Externa din Camera Deputatilor, unde de obicei intra sau sunt bagati "smecherii" vor incerca sa convinga deputatii din Comisia pentru Drepturile Omului sa dea aviz pozitiv pentru Legea Pasapoartelor Biometrice (trecuta ilegal prin Senat). Cele doua comisii ticsite de "baietii destepti" ai serviciilor vroiau sa bage, repede-repede, la gramada, si alte norme pentru acte biometrice, in acelasi pachet. Sursele mele, care sunt mai destepete decat sursele lor, mi-au transmis ca sedinta de maine va fi un bluf. Din motive intemeiate nu se va reuni cvorumul, asa ca nu se va putea obtine vreun aviz. De ochii lumii, au fost invitati - doar ca observatori, ca sa asiste ca niste papagali adica - si niste organizatii neguvernamentale, mai mult sau mai putin ale societatii civile. Atrag atentia public unora care isi depasesc conditia sa nu isi permita sa vorbeasca in numele altcuiva sau despre proiecte pe care nu le stapanesc si nu sunt indreptatiti sa le dezvolte.

Asa ca, daca v-am spus ce se intampla maine, sa nu va puneti mari sperante (si sa dati o bere :).

In schimb, baietii din reala societate civila, vor fi, ca de obicei, (si) in strada: MITING LA IZVOR

Miercuri 29 aprilie 2009, orele 10-14, vis-a-vis de intrarea Camera Deputatilor, Parcul Izvor va avea loc un miting al societatii civile organizat de APADAR. Mitingul va avea ca tema protestul impotriva adoptarii O.G. 207/2008 privind pasapoartele electronice cu cipuri. Protestul se va desfasura simultan cu sedinta reunita a celor 3 comisii ale Camerei Deputatilor, care vor dezbate aceasta Ordonanta de Guvern in vederea avizarii sau respingerii ei.

Precizam ca grupul nostru a organizat miting si inainte de sarbatoarea Sfintelor Pasti, cand cele 3 Comisii nu si-au tinut lucrarile - desi pe ordinea de zi figura sedinta respectiva. Din surse din interiorul uneia dintre Comisii, am aflat ca adunarea respectiva a fost anulata in ultima clipa intrucat persoanele interesate de promovarea acestei ordonante si-au dat seama ca exista o opozitie puternica in randul membrilor comisiilor (datorita informarii si a lobby-ului creat de ONG-urile reunite in Coalitia Impotriva Statului Politienesc) si "riscau" sa se petreaca ceea ce s-a petrecut la Comisia Juridica, si anume ca Ordonanta sa fie respinsa (sa primeasca aviz negativ). Este posibil ca acest scenariu sa se repete si miercuri, nefiind inca fixata ora de intrunire a comisiilor.

Toate aceste aspecte ne indreptatesc sa perseveram in actiunile de protest, in eforturile de informare a cetatenilor precum si a factorilor de decizie (deputati si senatori). Invitati sunt toti cetatenii, ONG-urile si reprezentati ai cultelorpentru a protesta impotriva introducerii pasapoartelor electronice/biometrice si a solicita dreptul de optiune si organizare de referendum.

Persoana de contact: av. Mihai Rapcea, vicepresedinte APADAR, 0727673376
http://www.refuzimplant.blogspot.com/

Vezi si
Implanturi cu microcipuri: răspunsuri la întrebări frecvente (I)

No comments: