Pages

Thursday, April 30, 2009

IEROMONAH Hristodul Aghioritul: La Apusul Libertatii

Razbointrucuvant.ro: Incepem cu acest articol o serie de fragmente reproduse din cartea, una dintre cele importante pentru intelegerea zilelor pe care le traim, cu titlul “La apusul libertatii”, scrisa de Ieromonahul Hristodul Aghioritul, reeditata recent de Editura Sophia. Simtind profund raspunderea, in calitate de crestin, de monah si de duhovnic, pentru consecintele acceptarii sistemului de putere tehnologico-totalitar ce se profileaza, raspundere ce ar decurge din “tacerea asupra tuturor celor ce uneltesc in frumoasa noastra tara”, Ieromonahul Hristodul a scris aceasta carte ca o datorie de constiinta ce se cere imperativ implinita. De ce? Pentru ca, dupa cum spune el insusi, “tacerea este considerata drept acceptare si consimtire, de aceea si Domnul nostru Hristos ne-a spus ca marturisirea noastra o vrea “inaintea oamenilor” si ca numai despre faptele noastre cele bune trebuie sa nu stie stanga ce face dreapta”.
Iar marturisirea nu a facut-o oricum, nu in infierbantarea sangelui sau animat de un zel lipsit de discernamant, ci cautand sa puna la indemana credinciosului ortodox, precum si oricui este ingrijorat de procesele prin care trece lumea de astazi, o analiza clara, la obiect, documentata asupra inchisorii tehnologice totalitare care se pregateste pentru intreaga lume.
Desi este scrisa cu mai multi ani in urma, pentru contextul grecesc, fragmentele preluate pe site-ul nostru se refera la aceleasi probleme pe care le intampinam si noi acum, legat de noile acte de identitate cu cip RFID. Este descris cadrul legislativ creat de Uniunea Europeana prin acordul Schengen, cum se foloseste codul de bare si de ce, care anume sunt lucrurile la care ne opunem si de ce le consideram periculoase. O sumedenie de raspunsuri ortodoxe la intrebari grave iscate de constructia, din ce in ce mai grabita, a ultimului totalitarism.
Continuare» la Razboiuntrucuvant.ro

“LA APUSUL LIBERTATII” - fragmente (2)

No comments: