Pages

Wednesday, April 29, 2009

FACATURA de joasa speta contra lui Vlad Cubreacov. Dezinformarea colportata de "blogarita Vio" si Unimedia a ajuns sursa pentru agentii... UPDATE

UPDATE - DECLARATIA LUI VLAD CUBREACOV: "Am vazut stirea Newsin si sunt foarte afectat. Regret ca o agentie profesionista - mai ales din Romania! - comite o asemenea gafa profesionala. Nu am difuzat nici un fel de CD la APCE. In realitate CD-ul a fost difuzat de catre Reprezentanta RM de pe langa Consiliul Europei. Am primit si eu un asemenea CD. Exista 2 versiuni: cu subtitraj in engleza si in rusa. Titlul CD-ului este "Atac impotriva Moldovei". Acesta preia un material al TV7 din Chisinau. Acum trebuie sa merg in sala de sedinta pentru a vota Rezolutia privind functionarea institutiilor democratice in Moldova. Voi scrie o replica seara aceasta si o voi transmite spre difuzare."

Hai ca-i buna: o oarecare "blogarita Vio" a ajuns "sursa" pentru o dezinformare grosolana executata pe portalul lui Vladimir Filat, Unimedia.md, preluata de HotNews si, apoi, din pacate, si de agentii serioase ca NewsIn. Chipurile, Vlad Cubreacov ar fi distribuit la Consiliul Europei un CD anti-Romania. Este bagata si Europa Libera - pusa repede pe UoTube - ca "sursa", post insa care, daca asculti relatarea, nu pomeneste absolut nimic de Vlad Cubreacov. Dupa care urmeaza un pomelnic cu "tradatorul anti-roman" Vlad Cubreacov. Discreditarea ordinara a deputatului PPE vine chiar in ziua in care sustine la APCE o declaratie despre drepturile romanilor din Timoc, neglijati sau exploatati pentru afaceri veroase de toate guvernarile. Si la scurt timp dupa ce a explicat la obiect in ce consta intoxicarea unor reali agenti anti-Romania, care fac pe analistii navetisti pe la toate posturile, cu mai multe salarii la buzunarel dintre care unul chiar de la "fratele"... Filatel. Mai baieti, mai rasfirati, mai rasfirati, nu va-ngramaditi chiar asa, ca incepe sa vi se simta duhoarea pana la Bucuresti. Ma-ntreb daca "blogarita Vio" nu o fi "jurnalista" ruso-israeliana Natalia Morari, acum arestata la domiciliu cu mainile legate de tablia de la pat... Vai de deontologia noastra! Prezint mai jos pozitia asistentului lui Vlad Cubreacov, Cezar Salahor:

O dezinformare in stil amoral liberal

Am sunat acum la Consiliul Europei si am discutat cu domnul Vlad Cubreacov in privinta misteriosului CD, care mi-a mincat nervii in polemici idioate pe grupuri de discutii care colporteaza si acum dezinformarea de la UNIMEDIA.
Dumnealui mi-a relatat acum cateva minute ca nu a distribuit absolut nici un CD. El face parte din delegatia la Consiliul Euroepei si a primit si el ca si altii participanti un exemplar al unui CD, pe care inca nu cunoaste exact ce este. Isi exprima nedumerirea pentru faptul ca sursele de informare in masa distribuie stiri false si va fi nevoit sa ceara dreptul la replica la cele insinuate. Acum este ocupat cu declaratiile privind romanii din Serbia si nu cu insinuari prostesti.
Eu regret ca Tudor Cojocari, membru de frunte al PL, care de altfel e un fel de mai vechi prieten, a lansat pe grupurile de discutie aceasta provocare venita din parta unei copile care nu are nici dicernamint nici bun simt.
Urmariti Blogul lui Vlad Cubreacov (http://cubreacov.wordpress.com/) pe parcursul acestei zile. Replica va fi publicata pe blogul dumnealui.
De asemenea vom cere drept la replica portalului Unimedia, ca pe aceeasi pozitie sa fie publicata replica domnului Cubreacov. Sper ca si cei de la Europa Libera si NewsIN, care volens-nolens au fost atrasi in aceasta dezinformare, sa faca o clarificare pentru a nu fi banuiti de partizanat politic sau de neprofesionalism.
In asteptarea replicii domnului Cubreacov, care in aceste clipe se afla la Consiliul Europei pledand pentru cauza romanilor din Serbia, va ofer coordonatele mele pentru detalii suplimentare:
Cezar SALAGOR
Partidul Popular Crestin-Democrat
Referent superior
Interventia lui Vlad Cubreacov, membru al PPE, la Consiliul Europei, in apararea romanilor din Timoc

Respect des obligations et engagements de la Serbie
28 avril 2009, l’APCE
L’intervention de M. Vlad Cubreacov, Moldova, PPE

Monsieur le Président, Chers collègues,
Je remercie d’abord notre rapporteur, M. Charles Goerens, pour la présentation du degré actuel d’accomplissement de la Serbie quant a ses obligations et engagements pris devant notre Assemblée Parlementaire.
Les deux paragraphes du rapport concernent d’une manière plus que brève les droits des minorités nationales. On sait bien que la situation des minorités nationales, et notamment celle de la minorité nationale roumaine de Serbie orientale, reste toujours problématique vu aucune réaction positive des autorités serbes par rapport a la Résolution nr. 1632 et a la Recommandation nr. 1845 (2008) adoptées le 1er octobre 2008.
Pour illustrer la situation réelle, voire fortement précaire, de la minorité nationale roumaine, encore menacée, de Serbie orientale, je porte a votre connaissance, mes chers collègues, les faits suivants :
Premièrement, le gouvernement de la Serbie a refusé officiellement, sous des prétextes du droit canon, le 24 mars 2009, d’admettre en légalité le Décanat orthodoxe roumain de Dacia Ripensis. En plus, les autorités serbes on refusé d’autoriser la construction de l’église orthodoxe roumaine Saint Niceta de Remessiana dans la localité de Mălainiţa, commune de Negotin en Serbie orientale sous les mêmes prétextes du droit canon. Cette église devrait être la deuxième dans la quelle est prévu de tenir des services religieux en langue roumaine qui est maternelle pour une population compacte estimée a quelque 300 000 personnes.
Deuxièmement , aucune mesure nécessaire n’a pas été prise, même envisagée jusqu’au présent, afin de faciliter aux Roumains dites Valaques des vallées du Timoc, de la Morava et du Danube l’accès a l’enseignement, aux medias et a l’administration publique dans leur langue maternelle.
Troisièmement, les autorités n’ont pas encore identifié et appliqué aucune solution technique en mesure de permettre aux Roumains de Serbie orientale de recevoir les émissions en langue roumaine qui sont émises en Vojvodine.
Je dois constater avec beaucoup de regret que la minorité roumaine de Serbie orientale, par ailleurs la plus large et la plus loyale minorité nationale de ce pays, est traitée effectivement comme une simple masse d’assimilation, mais pas, d’une manière digne et européenne, comme un minorité qui enrichi le paysage culturel de la Serbie.
J’espère être a l’unisson avec vous, mes chers collègues, en insistant pour que notre Assemblée exige aux autorités serbes qu’elles se conforment aux normes et aux standards du Conseil de l’Europe en matière des minorités nationales.
Je vous remercie.
--
Vlad Cubreacov
telefon: 00373 79774477
fax: 00373 22 238044
e-mail: cubreacov@gmail.com

2 comments:

Anonymous said...

Stirea a aparut si in Jurnalul de Chisinau, ca relatare de la Strasbourg a lui Boris Harea pt. API http://www.jurnal.md/article/14635/

Roncea said...

Da, nu ma mira! Are un nume foarte romanesc. Un adevarat... profesionist al minciunii!