Pages

Saturday, May 2, 2009

"REPUBLICA MONARHICA". O coroana pentru "printul" DUDA din Copou. Si de la DAN PURIC

ANRR
ALIANTA NATIONALA PENTRU REGATUL ROMANIEI
Pagina web: http://www.blogger.com/
Declaratie-Apel
30 decembrie 1947 - 30 decembrie 2007
60 de ani de republica ilegitima
Dupa ce Uniunea sovietica a impus regimul totalitar comunist in Romania, prin anihilarea partidelor si acapararea structurilor de conducere a statului, singura bariera In fata distrugerii democratiei si a tesutului societatii romanesti ramasese Majestatea Sa Regele MIHAI I, reprezentantul unui regim legitim, care modernizase tara, ii asigurase independenta, unitatea si respectabilitatea. Regele Intruchipa, la sfarsitul celui de-al doilea razboi mondial, sperantele de libertate si prosperitate ale unui Intreg popor. Contextul international si deciziile luate fara ca romanii sa fie consultati au sortit esecului Incercarile curajoase ale Regelui, de a opri sovietizarea si comunizarea Romaniei. Puterile democratice ale lumii nu l-au sustinut pe tanarul Rege care, prin actul de la 23 august 1944, grabise victoria Aliatilor, scurtase razboiul cu sase luni si salvase vietile a sute de mii de oameni. Aranjamentele dintre marile puteri condamnasera deja Romania la jumatate de secol de totalitarism comunist.

In ziua de 30 decembrie 1947, Palatul Elisabeta a fost Inconjurat de unitati militare fidele comunistilor, iar Garda Regala a fost dezarmata. Petru Groza si Gh. Gheorghiu-Dej l-au silit pe Majestatea Sa Regele MIHAI I sa abdice, santajandu-l cu executarea a peste 1000 de studenti anticomunisti tinuti sub arest. sub amenintarea anihilarii fizice, Regele a semnat documentul de abdicare, pentru sine si urmasii sai. Prin faptul ca abdicarea s-a facut sub presiunea santajului, actul este lovit de nulitate. In plus, comunistii au nesocotit faptul ca Regele nu putea actiona decat in nume propriu si nicidecum pentru institutia Monarhiei ca atare. Asadar, convingerea ca prin semnatura smulsa Regelui s-a abolit implicit si Monarhia a fost complet aberanta. In sedinta Adunarii Deputatilor, convocata in graba dupa abdicare, ar fi urmat ca aceasta sa fie confirmata, prin adoptarea legii nr. 363, care proclama Republica Populara Romana si abroga Constitutia din 1923. La acea sedinta nu s-a atins cvorumul necesar pentru asemenea decizii, doar 60 de deputati fiind prezenti. Asadar, abolirea Monarhiei nu a fost niciodata aprobata de Parlamentul Romaniei. Mai mult, modificarea formei de guvernamant ar fi trebuit sa fie confirmata de majoritatea populatiei tarii, printr-un referendum. Asa cum Regele CAROL I fusese adus pe Tronul Romaniei In urma unui plebiscit la care obtinuse o covarsitoare majoritate favorabila, tot asa si abolirea Monarhiei ar fi trebuit sa fie confirmata printr-un referendum. In deceniile care au urmat, nu s-a tinut cont de faptul ca Monarhia nu fusese, de fapt, abolita de drept si ca peste Regatul Romaniei nu se putea suprapune alta forma de stat, oricare ar fi fost ea. In concluzie, din punct de vedere pur juridic, Monarhia nefiind abolita realmente, Romania este pana in ziua de azi un Regat, iar Majestatea Sa Regele MIHAI I este suveranul de drept al acestei tari.

Luand in considerare argumentele juridice si morale prezentate mai sus; sprijinindu-ne pe concluziile Raportului Comisiei Tismaneanu si pe Mesajul Presedintelui Romaniei, adresat Parlamentului, prin care se oficializeaza o realitate cunoscuta de catre toti romanii, aceea ca regimul comunist din Romania a fost unul "ilegitim si criminal"; nu In ultimul rand, luand act de prezenta printre noi a unuia dintre cei mai importanti oameni de stat ai istoriei secolului al XX-lea, Majestatea Sa Regele MIHAI I, garant al demnitatii nationale, model de echilibru, curaj si constanta in apararea intereselor perene ale poporului sau, solicitam institutiilor statului roman sa repuna Legalitatea si Adevarul in drepturi, lasand Romania sa revina, in sfarsit, dupa decenii de suferinte si cautari desfigurante, la calea sa fireasca, aceea care nu poate fi asigurata decat de forma de guvernamant care nu a disparut niciodata, nici juridic si nici din inimile romanilor. Romania adevarata este Monarhie, iar chipul ei cel bun este Majestatea Sa Regele MIHAI I. Noi nu trebuie decat sa avem curajul de a recunoaste acest lucru. La realitatile cele mai simple, evidente si benefice ajungem cu greu, dar acum, dupa 60 de ani de ratacire, meritam sa ne recapatam sufletul. Iar Romania merita ca pe crestetul ei, inaltat in libertate, sa reapara Coroana Regala.

Semnaturi
Prenumele si numele, Calitatea, Orasul (Tara)
48. Dan PURIC, regizor, Bucuresti
Lista integrala la
Intrebarea mea: Cum Majestatea Sa Mihai I nu prea mai are energie pentru a conduce o tara, cam pentru cine se doreste o "Republica Monarhica"? Nu cumva pentru o... Duda?

No comments: