Pages

Thursday, April 30, 2009

MEDIA Monitoring - Pasive Watch si Mirciulica Toma iar nu si-au luat lecitina. Condamnarea EvZ pentru calomnie in cazul Opran "uitata" de monitoristi

"EVENIMENTUL ZILEI"

CONDAMNAT in JUSTITIE PENTRU CALOMNIE

TRIBUNALUL BUCURESTI Sectia a V-a Civila
MINUTA SENTINTEI CIVILE

pronuntata in Dosarul nr. 43776/3/2006

"Amana pronuntarea la 29.04.2008, 30.04.2008, 06.05.2008. Admite exceptia lipsei calitatii procesuale de folosinta a paratului Jurnalul Evenimentul zilei. Respinge cererea formulata in contradictoriu cu acest parat, pentru lipsa capacitati procesuale pasive a paratului. Admite exceptia lipsei calitatii procesuale pasive a paratilor Sercan Emilia si Cartianu Grigore. Respinge cererea formulata in contradictoriu cu acesti parati ca fiind indreptata impotriva unor persoane fara calitate procesuala pasiva. Respinge exceptia lipsei calitatii procesuale pasive a paratului Ionescu Razvan. Admite in parte, cererea formulata in contradictoriu cu paratii Munteanu Mihai, S.C.'' RINGIER ROMANIA''S.R.L., Ionescu Razvan si Ionescu Dan Nicolae.

1. Obliga paratii in solidar la plata catre reclamant a unor despagubiri pentru daune morale cauzate, in suma de 20.000 lei.

2. Obliga parata S.C.''RINGIER ROMANIA'' S.R.L., in calitate de editor al jurnalului “Evenimentul Zilei” sa publice in acest jurnal, dupa ramanerea irevocabila a prezentei hotarari, dispozitivul hotararii, cu respectarea reproducerii in ziar la scara 1:1 a dimensiunilor formatului de pagina A 4 cu titlul '' Editorul Evenimentului Zilei obligat la despagubiri in proces cu Marius Opran'', avand caractere identice ca format si dimensiune cu titlurile articolelor denigratoare, publicarea urmand a se face pe prima pagina si eventual, pe cele urmatoare, pentru reproducerea integrala a textului dispozitivului, in intreg tirajul jurnalului, pe parcursul a 5 numere consecutive.

3. Obliga paratii fata de care cererea a fost admisa in parte, la plata cheltuielilor de judecata reclamantului, in suma de 1.270 lei.

Cu apel.''

http://www.tmb.ro/dosare_ecris.php?id_dosar=300000000142712

http://www.marius-opran.net/

Am observat, citind Raportuletul lui Mirciulica Toma despre "Libertatea Presei in Romania 2008", o sumedenie de lacune - deh, varsta - si "interpretari" ce-i cam pune in discutie "obiectivitate". Asta inseamna ca nu este si nu poate fi credibil. Voi reveni, negresit.

No comments: