Pages

Monday, April 27, 2009

DE CE SE TEM ungurii, nu vor scapa. Laszlo Tokes: Exista un program guvernamental secret de populare cu moldoveni cu dubla cetetenie in Secuime

Laszlo Ladislau Tokes ne-a descoperit "planul secret": Exista un program guvernamental-prezidential de populare cu moldoveni cu dubla cetetenie in Secuime. Aferim!

Europarlamentarul roman (sic!) Laszlo Tokes a intrat in campaniei electorala cu o luna de zile mai devreme si a acuzat autoritatile romane pe care ar vrea sa le reprezinte inca patru ani in legislativul european ca au in vedere implementarea unui program guvernamental secret de populare cu cetateni din Moldova a judetelor Harghita si Covasna. Eurodeputatul, care va candida in acest an pe lista Solidaritatii maghiare, isi manifesta iritarea si fata de ceea ce el numeste incercarea unor politicieni romani de a se folosi manifestarile conduse de dorinta de libertate a tinerilor moldoveni pentru a legitima revendicari teritoriale, relateaza Antena 3.Adoptand linia UDMR, care s-a pronuntat impotriva redobandirii de catre moldoveni a cetateniei romane, Tokes sustine ca detine informatii conform carora ar exista un "program al Guvernului Roman de populare cu cetateni moldoveni a judetelor Harghita si Covasna".
Tokes: Romania promoveaza revendicari teritoriale ascunse
Episcopul reformat sustine ca presedintele Consiliului Judetean Covasna, Sandor Tamas, ar fi fost contactat, prin intermediul Ministerului Aministratiei si Internelor, de un cetatean din Republica Moldova cu solicitarea sa ofere celor dornici sa se repatrieze informatii privind acest program."Se pare deci ca exista un program guvernamental secret care ar popula teritoriile locuite de maghiari, in primul rand Secuimea, cu moldoveni care detin cetatenia romana", conchide Tokes, in-tr-un comunicat dat luni publicitatii.Folosindu-se de presupusa cerere, Tokes afirma ca modificarea proportiilor etnice prin implicarea statului contravine obligatiilor internationale asumate de catre tara noastra, cazul reglementarilor Uniunii Europene si ale Consiliului European.
Episcopul mai sustine ca ar exista posibilitatea ca politica guvernamentala romana, "cu revendicari teritoriale ascunse", sa tensioneze si mai mult relatiile romano-moldovene, dar mai ales sa creeze si tensiuni interne in Transilvania, in Secuime."Si maghiarii din Transilvania, care solicita pe cale pasnica autonomia, pot fi pagubasi ai conflictului romano-moldovean. Initiem o masa rotunda, o serie de tratative, cu cooperarea organelor Uniunii, la care sa participe nu numai guvernele centrale ale tarilor regiunii, ci si comunitatile regionale si etnice care revendica cu mijloace pasnice autonomia", se mai arata in comunicatul eurodeputatului CNMT.
Europarlamentarul compara consensul absolut intre partidele parlamentare romanesti in privinta extinderii dreptului la dubla cetatenie romana pentru moldovenii de peste Prut cu opozitia fata de dubla cetatenie maghiara si fata de autonomie."De mai bine de zece ani, in paralel cu propaganda slovaca si sarba, se duce o adevarata ofensiva diplomatica impotriva Conferintei Permanente Maghiare, a Forumului Reprezentantilor Maghiari din Bazinul Carpatic, a legii privind maghiarii de peste granitele Ungariei, a politicienilor maghiari care solicita pe cai pasnice dubla cetatenie maghiara si autonomia, pe de alta parte, in privinta extinderii dreptului la dubla cetatenie romana exista un consens absolut intre partidele parlamentare romanesti", afirma Tokes.
Tokes vede harti tricolore pe pereti
Laszlo Tokes ii mai acuza pe europarlamentarii PSD, Adrian Severin si Victor Bostinaru ca se folosesc de manifestatiile de la Chisinau pentru a legitima "revendicari teritoriale" la Bruxelles. Potrviti afirmatiilor sale, cei doi politicieni au distribuit in Parlamentul European, la sfarsitul lunii martie, o invitatie la o "asa-numita conferinta istorica careia i s-a atasat o harta anexand Moldova Romaniei". (Nota mea: Tocmai el vorbeste care face vine cu harta "ungurilor din bazinul carpatic"!)
"Folosirea in Parlamentul European a unei harti care ilustreaza anexarea Moldovei la Romania cu siguranta nu serveste interesele normalizarii relatiilor romano-moldovene", apreciaza presedintele CNMT.Guvernul a decis sa simplifice procedurile de redobandire si acordare a cetateniei romane pentru fostii cetateni romani si descendenti ai acestora pana la gradul III, prin modificarea Legii cetateniei din 1991, dand astfel curs solicitarii formulate in acest sens de catre presedintele Traian Basescu. (Z.O.)

No comments: