Pages

Wednesday, April 29, 2009

NASUL "CLUBULUI DE LA BUCURESTI", Iliescu-KGB: Este absolut necesar pentru societatea romaneasca ca Basescu sa piar(d)a


Este absolut necesar pentru societatea romaneasca ca presedintele Traian Basescu sa piarda alegerile prezidentiale din aceasta toamna, considera fostul sef de stat, Ion Iliescu.
"Firesc ar fi ca domnul Basescu sa piarda. Pentru societatea romaneasca ar fi absolut necesar sa piarda", a declarat Ion Iliescu, miercuri, la Antena 3.
Iliescu a explicat ca este firesc ca Traian Basescu sa piarda pentru ca, dupa 1989, niciun sef de stat nu a fost ales pentru un nou mandat, ci, eventual, dupa un mandat al altui presedinte.
Potrivit lui Ion Iliescu, principalul adversar al lui Traian Basescu este Traian Basescu.
"Eu o sa ma autocitez. Acum vreo doi, trei ani am spus ca principalul adversar al domnului Basescu este domnul Basescu insusi. Aceasta evolutie din ultimii ani, dar si rezultatele din sondajele recente nu fac decat sa confirme asta", a spus fostul presedinte al Romaniei.
La aceeasi concluzie a ajuns si Traian Basescu, in octombrie 2008, prezent in studioul Radio Romania Actualitati: "Uneori, eu reusesc sa fiu un adversar redutabil al lui Traian Basescu, stiti, prin comportament. Deci are adversar Traian Basescu, n-aveti nicio grija de asta".
Iliescu sustine ca Traian Basescu este propriul dusman din cauza caracterului conflictual pe care il are: "S-a caracterizat printr-un om al conflictului. Cand nu exista conflicte, le provoaca. A inceput din primul an.
Primul pas pe care l-a facut a fost sa rupa Alianta pe care a creat-o si sa critice guvernul pe care el l-a creat. Toti acesti ani au fost ani de conflicte, create, provocate, intretinute, sustinte de presedintele Traian Basescu".
In opinia presedintelui de onoare al PSD - aflat la Guvernare cu PD-L, partidul prezidential - , odata cu apropierea alegerilor prezidentiale, Traian Basescu incearca sa se detaseze de actuala coalitie de la guvernare prin critici, un exemplu fiind apelul catre PSD si PD-L sa mai reflecteze asupra Ordonantei de Urgenta privind deconcentratele.
"Pana acum a sustinut coalitia si acum incearca sa se detaseze si incearca sa declanseze torpile la adresa propriului guvern. Aceste trasaturi de caracter au fost nocive pentru politica noastra, pentru tara", a explicat Ion Iliescu.
In ceea ce priveste PSD, Iliescu spune ca are nevoie de unitate si asta pentru ca, in aceasta guvernare, "este a doua vioara".
Sursa: Ziare.com

Sursa Video: http://sorinplaton.wordpress.com/

1 comment:

PVB said...

Stimate domnule Roncea,

e un comentariu off-topic pentru a va atrage atentia asupra acestui subiect:

http://www.blackouteurope.eu/index.html

privind restrictionarea internetului in UE