Pages

Wednesday, April 29, 2009

COALITIA LUI PESTE (COD). Din categoria "depinde cum privesti": ONG-istii lui Soros reclama Romania la UE. Ce sunt ei: pro sau anti-Romania?

RFI: Coalitia "Opriti codurile" va trimite, astazi, o scrisoare la Bruxelles
RADIO FRANCE INTERNATIONALE (29 aprilie, ora 8:05) - Realizator: Andreea Pietrosel -
Realizator: Coalitia "Opriti codurile" va trimite, astazi, o scrisoare la Bruxelles, prin care trage un semnal de alarma privind incalcarea legislatiei nationale si internationale, prin adoptarea celor patru coduri legislative. Coalitia vorbeste in scrisoarea sa despre incalcarea unui articol din Declaratia drepturilor omului privind dreptul oricarei persoane de a lua parte la conducerea treburilor publice ale tarii sale. Mai mult, in scrisoare se arata ca Romania a incalcat si Tratatul de la Copenhaga, care justifica aderarea Romaniei la Uniunea Europeana. Coordonatorul de programe la Centrul de Resurse Juridice, Georgiana Iorgulescu:
Georgiana Iorgulescu: Daca statul roman spune ca trebuie sa avem un raport frumos in primavara, pentru ca altfel ne cearta UE, deci daca tot este ipoteza asta deschisa ca UE ne cearta, atunci hai sa ne certe UE - nu stiu cum, ca nici eu nu am reusit sa aflu cum - dar daca statul roman spune ca ne cearta, atunci haide sa ne certe pentru ceva care tine de nerespectarea legii. Sa gaseasca UE acea forma prin care sa certe statul roman. Noi n-am spus nici sa faca X lucru sau Y lucru UE prin Comisia Europeana sau Consiliul European. (Rador)

No comments: