Pages

Monday, February 15, 2010

IUBITUL LUI MIRCEA TOMA, Victor Alistar, are cazier si este incompatibil cu orice functie publica. Transparency International ar trebui sa-si gaseasca alta papusica, ca coruptia are picioare scurte. Traiasca Coalitia Opriti Conturile!

Alistar, star penal

Decizia ANI prin care s-a stabilit că Victor Alistar, director executiv la Transparency International Romania, s-a aflat în stare de incompatibilitate atunci cånd a ocupat şi funcţia de purtător de cuvånt al ANFP (Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici), cåt şi pe cea de avocat a rămas definitivă şi irevocabilă.
Motivul este faptul că Alistar nu a contestat decizia Agenţiei Naţionale de Integritate în termenul prevăzut de lege şi la instanţa corespunzătoare. Probabil nu avea niciun argument pentru a contesta decizia ANI, avånd în vedere faptul că lucrurile erau mai mult decåt clare.
„Actul de constatare a stării de incompatibilitate a domnului Alistar Teodor-Victor, emis de către Agenţia Naţională de Integritate la data de 20.07.2009, a rămas definitiv şi irevocabil, potrivit prevederilor art. 50, alin. (3) din Legea nr. 144/2007, republicată.
Curtea de Apel Bucureşti a comunicat, la data de 10 februarie 2010, faptul că domnul Alistar Teodor-Victor nu a contestat în termenul legal, la instanţa competentă de Contencios Administrativ şi Fiscal, actul de constatare a stării de incompatibilitate, emis de Agenţia Naţională de Integritate“, se arată într-un comunicat postat pe site-ul Agenţiei Naţionale de Integritate.
Termenul prevăzut de lege era de 15 zile de la data comunicării actului de constatare a conflictului de interese sau a stării de incompatibilitate.
„Precizăm că orice contestaţie înregistrată la altă instanţă decåt cea prevăzută la art. 48, alin. (2) este nulă de drept“, se mai arată în comunicatul citat.
Şi funcţionar la stat, şi avocat, Agenţia Naţională de Integritate a constatat că Alistar Teodor-Victor s-a aflat, în perioada 23.01.2007 - 01.03.2009, în stare de incompatibilitate, întrucåt a deţinut concomitent calităţile de funcţionar public - purtător de cuvånt (în cadrul Agenţiei Naţionale a Funcţio-narilor Publici), director executiv (în cadrul Asociaţiei Romåne pentru Transparenţă, începånd cu anul 2004) şi avocat definitiv - titular (în cadrul Cabinetului individual de avocatură „Alistar Teodor-Victor“ - începånd cu data de 23.01.2007 şi pånă în prezent).
Conform prevederilor legale, „fapta persoanei cu privire la care s-a constatat starea de incompatibilitate constituie temei pentru eliberarea din funcţie sau, după caz, constituie abatere disciplinară şi se sancţionează potrivit reglementării aplicabile demnităţii, funcţiei sau activităţii respective“.
Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici, însuşindu-şi concluziile din actul de constatare emis de ANI, s-a adresat Curţii de Apel Bucureşti pentru anularea actelor administrative emise de către Preşedintele ANFP în vederea aprobării cererilor de suspendare, respectiv de prelungire a suspendării raportului de serviciu în cazul lui Victor Alistar, precum şi pentru anularea menţiunilor din cartea de muncă a acestuia, pentru perioada incidentă.

Cazier administrativ

În urma deciziei Curţii de Apel, Alistar, cel care pozează în starul luptei anticorupţie din Romånia, s-a ales cu un frumuşel cazier administrativ ce se traduce prin sancţiuni din partea ANFP şi prin imposibilitatea de a ocupa în perioada următoare funcţii publice de conducere.
După aflarea deciziei justiţiei, Alistar a declarat bineînţeles că este o victimă hărţuită de ANI, deoarece a criticat, în repetate rânduri, această instituţie. Numai că decizia definitivă şi irevocabilă prin care s-a constatat incompatibilitatea sa a fost luată de judecătorii de la Curtea de Apel, nu de ANI. Născut victimă, probabil că Alistar nu ştie să recunoască atunci cånd pierde şi, pe reţetă ştiută, vorbeşte de conspiraţiile mondiale care lucrează împotriva ilustrei sale personalităţi.
Dana Iliescu


No comments: