Pages

Sunday, December 7, 2008

Victoria noii generatii basarabene

Alegerea tanarului basarabean Eugen Tomac ca deputat al "Colegiului Basarabia-Bucovina" la chiar ceasul aniversarii a 90 de ani de la Marea Unire ar putea reprezenta si o optiune strategica pentru Romania. PD-L are sansa sa fructifice o victorie imensa pentru Romania, poate prima izbanda in spatiul rasaritean romanesc din ultima perioada, atat de greu incercata pentru relatiile romano-romane. Un tanar plecat din satul maresalului Averescu, din Basarabia de sud, a reusit sa lupte si sa castige peste 50% in fata unui intreg aparat militarizat format din oamenii KGB in Republica Moldova.
Campania pentru alegerea sa a constituit si un test major pentru serviciile secrete romanesti si planurile lor strategice de viitor: apele s-au despartit definitiv, cei care au jucat intotdeauna dublu sau chiar triplu - sugand de la tata Bucurestiului, a Moscovei sau si a Chisinaului - vor trebui abandonati definitiv. Este timpul unei noi generatii, o generatie curata reprezentata cu succes de Eugen Tomac si prietenii sai, printre care se afla si fiica cea mica a sefului statului, Elena Basescu, o tanara ca si el, care a batut Basarabia in lung si in lat, fara fite si cu rezultate spectaculoase peste tot unde s-a aflat. Victoria omului politic popular de numai 27 de ani se datoreaza indiscutabil exact acelor fosti elevi si studenti care au iesit in masa pe strazile Chisinaului, in Piata Marii Adunari Nationale, in timpul manifestatiilor pentru Istoria si Limba Romana. Tineri pentru care chiar el aducea, pe furis, steaguri tricolore din Romania, primite de la Primaria Capitalei unde se afla atunci un primar ajuns acum presedinte.
Ei, tinerii Basarabiei, sunt cei care au facut posibil, printr-o mobilizare totala si eforturi istovitoare, alegerea unuia dintre ei, pentru a reprezenta Basarabia si Rasaritul Romanesc in Parlamentul Romaniei. Lor li se datoreaza ca atare aceasta victorie si nu jivinelor cu pretentii de politicieni din judetul Republica Moldova, mafioti de joasa speta aflati pe statul de plata al oricui da mai mult. De fapt, aceasta este marea problema a Republicii Moldova: varful asa-zisei clase politice de opozitie si provincie populata cu lighioane cameleonice profitoare. Noroc cu alegerea lui Tomac, consilier al presedintelui Traian Basescu pentru relatiile cu romanii de pretutindeni. Alternativa, proletcultistul Nicolae Dabija, pentru care au muncit inclusiv comsomolistii moldo-liberali care pe fata se prefaceau ca-l sustin pe Eugen Tomac, era infioratoare: un produs al regimului bolsevic, leninist-comunist, ar fi ajuns, pe banii nostri, sa reprezinte Moscova in Parlamentul de la Bucuresti.
Acum, ca apele s-au limpezit, ramane ca Eugen Tomac si partenerul sau, presedintele Romaniei Traian Basescu, sa faca tot ce nu au reusit guvernarile tradatoare ale Romaniei in ultimii 19 ani. In primul rand, recunoasterea cetateniei romane a tuturor celor deposedati abuziv de ea si a urmasilor acestora. Apoi, conturarea unei strategii Romania-Republica Moldova, care sa tina cont de toti factorii existenti intre cele doua state romanesti. Una, doua sau mai multe Romanii, este provocarea geopolitica ce trebuie sa devina tema centrala a securitatii nationale a Romaniei post- aderare la NATO si UE.
In 1924, strategii Cominternului planificau spargerea in bucati a Romaniei. Tragic, astazi exista si neo-cominternisti si o formatiune cu aceleasi deziderate precum era primul instrument antiromanesc creat din minoritari pentru aceasta misiune, PCdR. In 1940 a urmat Acordul Stalin-Hitler cu toate consecintele sale active si astazi. In 1989, cand Ceausescu afirma ca a venit vremea denuntarii Pactului ticalos, in Basarabia, preventiv, miscarea scriitoriceasca pentru eliberare nationala era preluata pe capete de KGB. Si asa a ramas si pana astazi. A sosit momentul sa se taie din radacini toate legaturile ombilicale cu continuatorii politicii ohrano-kaghebiste. O noua politica trebuie sa tina cont de mostenirea istorica negativa; sa evite jocurile si capcanele intinse de indestructibilele servicii rusesti; sa asaneze terenul mai mult decat fertil pentru tradarile celor fara de patrie sau neam; sa aiba ca prioritate apararea Romaniei in intreg spatiul etnico-geografic romanesc.

No comments: