Pages

Monday, December 8, 2008

"Demiterea lui Basescu e importanta pentru democratie". Partidul Romania i-ar trage o opinca UDMdR

Declaratia de mai sus apartine unuia dintre "negociatorii" noului Guvern, Marko Bela, si reflecta de fapt adevarata convingere atat a conducatorilor UDMR cat si a fostilor lor aliati PNL si PSD. Coabitarea PSD-PDL - de fapt, refacerea FSN -, anuntata ieri, nu are insa cum sa reziste prea mult, si din acest motiv. Eliminati, momentan, in premiera dupa 1989, din peisajul guvernamental, maghiarii nu vor accepta situatia creata prea usor. Pentru ca altfel aceasta ar putea reprezenta inceputul sfarsitului pentru formatiunea maghiara de front, daca ne gandim ca nasul ei adevarat este tot Ion Iliescu.
Aproape ilegala, pentru ca UDMR e constituita ca o ONG - desi mai curand ar putea fi o SA - , organizatia se face ca nu stie ca in Uniunea Europeana segregarea pe criterii etnice, chiar si in politica, nu se incadreaza cu valorile universal acceptate ale democratiei. Cum ar suna Uniunea Democrata a Romanilor din Romania? Evident, o organizatie politica exclusa ungurilor, pentru ca ei au zilnic si concomitent cosmaruri din cauza Romaniei care le-a taiat nu stiu ce si vise erotice cu o Ungarie cat mai labartata? Iata, o spune acelasi "negociator", Marko Bela-Kuhn, care ameninta sa-i ia locul „variantei maghiare a lui Hrebenciuc” - apud Basescu -, multi-milionarul Verestoy Attila: "Pata rosie de pe harta putea fi si mai mare daca nu exista Trianonul in 1920. Trebuie sa intoarcem roata istoriei... Ne doare Trianonul si ne doare 1918". Adica Marea Unire!
La nici un an de la 1918, dupa cum ne spun istorici de anvergura ca Florin Constantiniu si Dinu C Giurescu, Armata Rosie a lui Lenin si brigazile de aceeasi culoare ale lui Bela Kuhn planuiau distrugerea Romaniei prin atacuri simultane, de la Rasarit si Apus. Acum, dupa 90 de ani, tactica s-a schimbat doar cu putin: de data aceasta atacurile sunt planuite din interior, intr-o Romanie reocupata, pentru a cata oara?. Autorii viitoarei lovituri la adresa statalitatii Romaniei se deconspira singuri. Acelasi "negociator" al sortii tarii: "Dupa alegeri e sarbatoarea nationala a Romaniei, dar evenimentul nu ne bucura, ne doare, pentru ca acea intorsatura a insemnat 70 de ani de agonie". Asadar, agonia s-a sfarsit la data infiintarii UDMR, care are in statutul si programul sau politic dezideratul distrugerii statului national unitar roman in acelasi timp cu "revizuirea" Constitutiei si "reorganizarea" administrativ-teritoriala a Romaniei, practic revenirea la "raionarea" facuta de URSS, care cuprindea si Regiunea Autonoma Maghiara, asa zisul "}inut Secuiesc" de astazi.
n 1924 Guvernul liberal, desi avea unele reticente in a interzice Partidul Comunist din Romania, pana la urma o face. Pentru ca PCdR milita pentru dezintegrarea Romaniei Mari prin ruperea Basarabiei de tara. Ce credeti: viitorul Guvern va avea totusi, acelasi curaj in ce priveste UDMdR?
Ma tem ca ruleta prosteasca pusa in mainile unui Guvern tradator, sprijinit de o societate civila servila si aservita, ar putea duce chiar la gaurirea Romaniei si a Constitutiei ei ca urmare a imbecilitatii actualei Legi a uninominalului. Adevarul este ca de abia acum vedem de fapt cine pe cine reprezinta. Daca ar mai fi existat onoare in politica o buna parte dintre actualii parlamentari ar fi trebuit sa-si predea mandatul in mainile adevaratilor castigatori. Dupa ce ca doar putin mai mult dintr-o treime a electoratului a votat, treizeci la suta dintre politicienii de maidan iesiti din jobenul uninominalului sunt demnii alesi ai unei scari de bloc sau, in cazul extremistului maghiar Kato Iosef, doar a unui palier. Si-atunci, cine le va permite acestora sa atenteze la Partidul Romania, al imensei majoritati care i-a respins total prin lipsa prezentei la vot? Vocea majoritatii tacute si-a spus cuvantul. n numele cui vor vorbi vechii vesnic noi dregatori cu papion?
Eu sper ca Basescu nu a uitat ce a afirmat dupa ce a scapat - si prin sprijinul majoritatii ignorate azi - de la Referendumul decapitarii: "Artizanii mafiei sunt Hrebenciuc, Olteanu si Verestoy", alianta anti-Romania PSD-PNL-UDMdR la care acum se asociaza indirect si PDL.
Momentan, FSN-ul revine de unde, de fapt, nu a plecat niciodata. Ramane sa vorbeasca, intr-o buna zi, si Partidul Romania.
ZIUA - "Demiterea lui Basescu e importanta pentru democratie" de Victor RONCEA

2 comments:

Anonymous said...

Era bine de facut un sondaj de opinie sa vedem daca poporul vrea ca Basescu sa introduca udmr-ul la guvernare.
Poate ajutati intr-un fel la realizarea acestui sondaj.
Un sondaj cu mai multe intrebari.
De exemplu:
Este o masura antinationala introducerea unui partid (ong) la guvernare? mai ales in conditiile in care majoritatea este satisfacuta.
Va pierde Traian Basescu si PD-L in fata alegatorilor cu aceasta masura.
Ne-am saturat de atatia ani sa vedem pe nemernicii astia conducandu-ne si cerand mereu drepturi.

Ion de la Chiuiesti said...

Am o placere deosebita cand vad paiatele maghiare cum se lamenteaza ca nu sunt primiti la negocieri si la guvernare. Exceptional!