Pages

Wednesday, September 10, 2008

Vantu il admonesteaza pe Basescu: Presedintele Basescu are o parere exagerat de buna despre propria sa persoana

Sorin Ovidiu Vantu: Presedintele Basescu are o parere exagerat de buna despre propria sa persoana daca isi inchipuie ca am investit atatia bani pentru a-l agresa

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vantu, acţionar majoritar al trustului Realitatea-Caţavencu, a răspuns miercuri acuzaţiilor preşedintelui Traian Băsescu, susţinand că şeful statului are o părere "exagerat de bună" despre el dacă crede că o investiţie atat de mare in media a fost făcută pentru a-l "agresa", conform NewsIn.
"Trustul Realitatea-Caţavencu este o instituţie media cu 2.133 de angajaţi şi are la bază o investiţie de circa 180.000.000 euro, probabil cea mai mare investiţie făcută de un roman in Romania. Dacă dumneavoastră, Domnule Preşedinte, credeţi că am investit ataţia bani pentru a vă agresa, inseamnă că aveţi vis-a-vis de propria persoană o părere exagerat de bună", afirmă Sorin Ovidiu Vantu in replica dată preşedintelui Băsescu.
Preşedintele Băsescu a atacat dur, luni seară, trusturile Realitatea şi Intact, despre care a afirmat că duc o campanie de denigrare la adresa sa in legătură cu inţelegerea dintre PD-L şi PRM şi a susţinut că acesta este un semnal privind tipul de minciună ce va fi promovat in prag de alegeri.
Preşedintele a declarat că a avut două luări de poziţie oficale pe tema faptului că nu a avut nici-un amestec in cedarea de către PD-L a funcţiei de vicepreşedinte al Senatului preşedintelui PRM, Corneliu Vadim Tudor, şi, chiar şi după aceea, trusturile de presă Realitatea şi Intact au continuat "campania de denigrare". "Au existat două acte publice ale şefului statului in care respinge afirmaţiile despre orice amestec, dar au continuat denigrările şi atunci am inţeles că este vorba despre un alt joc şi, dacă aţi observat, pe două trusturi de presă, pe trustul lui Voiculescu şi pe trustul lui Vantu", a arătat şeful statului, catalogandu-i pe cei care au continuat să afirme că ar fi avut un amestec in această problemă ca "oameni care altfel cand tac le iese din gură propaganda mirosind a Rompetrol şi alta mirosind a bani de la FNI".
"Campania dusă impotriva şefului statului legat de episodul PD-L cu Vadim a arătat cum se vor poziţiona şi cum se vor comporta trusturile acestea două, prin oamenii pe care ii plătesc pe timpul campaniei. Minciuna va fi axa fundamentală, minciuna la adresa oamenilor pe care nu-i simpatizează Vantu şi Voiculescu", a mai spus preşedintele.
Băsescu a negat faptul că şi-ar face un proces de intenţie prin afirmaţiile sale, susţinand că procesul de intenţie i l-au făcut cele două trusturi de presă, public, de două săptămani.
Şeful statului a avut aprecieri dure la adresa celor care ar fi continuat să-l denigreze "ca să-şi slujască stăpanul", pentru bani. "Să vezi la oameni care au pretenţia că au fost dizidenţi dar miros a benzină cand vorbesc", a afirmat şeful statului, adăugand că aceste demersuri vin din partea lui Dan Voiculescu şi Sorin Ovidiu Vantu, care "vor să denigreze pe cei cu care nu pot să facă aranjamente".
"Dacă au fost două declaraţii ale şefului statului, dacă vrei să mai menţii afirmaţia pe care ai făcut-o verifică, adu un singur om care să spună că da, am aranjat, a ştiut preşedintele Băsescu.(..) Vorbesc banii pe care li i-a băgat in buzunar stăpanul", a spus Băsescu. Şeful statului i-a invitat pe cei care spun că ar fi avut vreo legătură intre aranjamentul de la Senat să-şi probeze afirmaţiile, şi dacă aceştia reuşesc, atunci va veni şi el şi va proba de unde işi iau ei banii. Acesta a susţinut că se poate spune că ceea ce a apărut in presă pe tema aranjamentului cu Vadim Tudor nu a apărut din rea-voinţă, dar pană la luarea sa oficială de poziţie, după aceea motorul nu a fost altul decat acela de a denigra, de a minţi.
"Această campanie mincinoasă m-a ingrijorat şi mi-a demonstrat cum se va face campania electorală, bazată pe minciună şi pe invenţii, iar eu imi voi face datoria să-i atenţionez pe romani la aceste două trusturi de presă", a mai afirmat şeful statului.
Preşedintele a acuzat adesea trusturile de presă că ar duce campanii impotriva sa, vorbind despre ziarişti care ar scrie la comandă şi pe care i-a calificat "tonomate". Adesea iritat de intervenţii ale ziariştilor, şeful statului i-a criticat dur şi pe "mogulii din presă" şi a avut mai multe episoade conflictuale cu ziariştii. (Z.O./NewsIn)
Vezi si

No comments: