Pages

Thursday, September 11, 2008

"Arta ICR" a ajuns de la New York in centrul Bucurestiului. In sfarsit, Patapievici e asteptat sa ingenuncheze in fata Romaniei


"Arta" si agresiunea antiromaneasca mascata "cultural", patronate si promovate de ICR, au incurajat dezvoltarea "artistica" a altor manifestari similare, de profanare a Mantuitorului, a Bisericii si a Romaniei folosindu-se aceeasi metoda ieftina, scatofaga si felatiofaga, patentata de Patapievici. Un pulifrici care se pretinde ca vine din "Temeswar", pe numele lui Levente Benedek, a ajuns sa fie expus in centrul Capitalei Romaniei, intr-o galerie odinoara respectabila, dedicata tinerelor talente: Atelier 35, aflata in administrarea Uniunii Artistilor Plastici, din cate stiu. Numai ca actualii curatori s-au gandit ca merita promovat si un gaozar, vorba lui Basescu. Nu stiu cum, pentru ca fostii mei colegi de la Arte Plastice demult nu se mai obosesc sa solicite un spatiu expozitional de la UAP: mereu sunt ocupate si programate pentru un an inainte. E drept, ei nu expun o Romanie profanata cu obsesiile sexuale ale unor dezaxati, nu-si bat joc de toate simbolurile Romaniei, inclusiv cele artistice, ca Brancusi, nu transforma BOR in Biserica lui Dracula si nu-l reprezinta pe Iisus Hristos in pozitii indecente dupa modelul Alina Mungiu Pipi-di.
Ce cred ca ar trebui sa duca la interzicerea expozitiei chiar azi, pe langa protejarea publicului de natura bolnavicioasa a unor creiere rancede: obscenitatea. Suntem in centrul Capitalei, in plina zi, in fata unei Galerii deschise unde sunt invitati sa admire arta de tip ICR cu sex in toate ipostazele inclusiv copiii si adolescentii care trec pe strada. In acelasi timp, amendam OTV pentru vocabular indecent si interzicem difuzarea filmelor cu tenta sexuala inainte de miezul noptii.
Sigur, sunt convins, se vor gasi voci sponsorizate "artistic" si "cultural" de ICR, care sa ma injure ca sunt retrograd, nationalist, legionar si comunist. Dar mai bine judecati si singuri, dupa imagini! Intre timp, eu ma gandesc serios sa ma intorc la arta!
Intrebat de o ascultatoare intr-o emisiune oferita cu larghete lui Patapievici la Radio Romania cum de si-a permis sa insulte poporul roman cum a facut-o, inca presedintele ICR a raspuns: "din considerente de pamflet literar". Ma gandesc si eu, ca tot omul inspirat de patibularii ungurasi stropiti senzual cu zakusca pe piept, ce-ar fi sa solicit la randul meu UAP si ICR pentru a expune - la Simeza sau in holul impozantei cladiri din Aleea Alexandru - din aceleasi considerente de "pamflet artistic", inspirat din realitate, o Ana Blandiana satisfacandu-l pe cale spumos-orala, vocal-instrumentala, pe Gogu Radulescu in timp ce membrul CPEx al CC al PCR ii introducea candid diverse obiecte dure in vagin; sau un Patapievici si un Liiceanu inlantuiti, in genunchi, in timp ce gazduiesc, pe rand, in rectul lor fin, intelectual, mataranga paroasa a bulibasei Plesu. Pe Alinuta va las pe dvs sa o intrebuintati, artistic, daca aveti la ce.
Dar stiti ce? Ce-ar fi sa prezint chiar un documentar? Artistic, bineinteles! Pornind de la urmatoarea apostrofare a unei persoane foarte-foarte importante in stat: "Iesi afara, poponar nenorocit!"...
Vezi si
de Savatie Baştovoi
Ultimele scandaluri legate de expoziţia de artă românească organizată de ICR (Institutul Cultural Român) la New York îmi dau prilejul să reiau o temă pe cît de banală, pe atît de curioasă. Nimic nu este mai banal şi, se pare, nimic mai curios decît sexul. Sexualitatea exploatată în arta plastică, cinematografie, dar şi în literatura de Nobel, a devenit o monedă ieftină, deşi întotdeauna suficientă, cu care autorii contemporani îşi cumpără popularitatea...

3 comments:

Anonymous said...

chiar toata lumea se pricepe la comentarea artei? arta si fotbalul...la asta suntem toti buni

varvara said...

Jenant.Dar orice este posibil .Anormalul a devenit normal, si cei normali sunt considerati nebuni.Nebuni pt ca nu inteleg cum se pot cheltui sume uriase pe niste caricaturi care-si bat joc de simbolurile noastre.
Patapievici este o rusine nationala.

Dan Tanasa said...

Sunt stupefiat! Ce dracu de arta e asta mai Victore! Incredibil! Imi vine sa vomit....nu se mai poate!