Pages

Wednesday, September 10, 2008

Sfanta Cruce profanata sub obladuirea Patriarhiei "ecumeniste"

Claudiu Tarziu atrage atentia asupra unei profanari grotesti:
Preotul paroh al bisericii "Sf. Ilie" din cartierul bucureştean Titan, Ilie Costescu, şi-a smintit enoriaşii printr-o iniţiativă dubioasă, care, din păcate, a fost validată de însuşi PF Patriarh Daniel. Câţiva enoriaşi mi-au trimis un protest pe e-mail, în care arată că părintele Ilie Costescu a încălcat canoanele punând simbolul crucii pe pardoseală, chiar la intrarea în biserică, încadrat de semiluna cu stea şi de steaua lui David într-un cerc. (...) Întrebat fiind de ce a aşezat crucea pe pardoseală, preotul Ilie a replicat: „Păi ce, biserica nu are forma crucii? Şi intrăm în ea”. Canonul 73 de la sinodul trulan (692) spune clar: "Crucea cea făcătoare de viaţă arătându-se nouă Mântuire, trebuie să punem toată silinţa, spre a da cinstea cea cuviincioasă aceleia prin care ne-am mântuit din greşala cea veche. Drept aceea şi cu gândul, şi cu cuvântul, şi cu simţirea dându-i ei închinăciune, închipuirile Crucii cele ce se fac de oarecare pe faţa pământului, a se şterge cu tot chipul poruncim, ca nu cu călcarea celor ce umblă, semnul Biruinţei noastre, să se ocărască. Deci, de acum înainte cei ce fac chipul Crucii pe faţa pământului, poruncim să se aforisească." Sinodul VII ecumenic (Niceea, 787), completat de sinodul local din Constantinopol (869), formulează apoi oficial doctrina exactă a Bisericii în ceea ce priveşte cultul Sfintei Cruci şi al sfintelor icoane, precizând ca cinstirea dată icoanelor trebuie să fie egală cu cea dată Sfintei Evanghelii şi Sfintei Cruci.

Istoria acestei porcarii fara de margini aici:

Ma intreb si intreb:
1. De ce tace BOR-SRL cand martirii Ortodoxiei sunt interzisi ca pe vremea comunismului?
2. De ce Patriarhia are timp de sfada tampa dar nu are timp sa explice cum a fost o Biserica daramata la Brasov ca pe vremea lui Ceausescu?
3. Ar mai fi vreo 20-30 de intrebari, pornind de la incercarea de izgonire a Parintelui Duhovnic Arsenie Papacioc de la Manastirea Sf Maria de la Techirghiol pana la liftul aparut in capela Patriarhiei, dar le las pentru alta data...

No comments: