Pages

Wednesday, July 9, 2008

Compromis murdar pentru Corneanu si Sofronie: Sfantul Sinod doar a "reactualizat" canoanele

Ceea ce preconizam, s-a intamplat! In ciuda faptului ca Sinodul Mitropolitan din Cluj condamnase ferm actele de apostazie ale celor doi eretici Corneanu si Drincec, la vot, in Sinodul mare, apropiatii Inaltului Bartolomeu s-au sucit. Potrivit informatiilor publicate de Razbointrucuvant.ro, Iertarea lui ÎPS Corneanu şi Sofronie a fost votată cu 47-1 de către membrii Sinodului BOR. Decizia “iertarii” celor doi arhierei apostati a fost luata prin vot, cu 47 de voturi pentru si 1 (UNUL!) singur impotriva. Acest vot singular de opozitie fata de compromis a apartinut IPS Bartolomeu Anania, care a si plecat, conform Antena3, imediat si fara sa declare nimic, spre Cluj. Voi reveni cu detalii, Iata dovada tradarii:
Nr. 4918 / 9 iulie 2008
P A T R I A R H I A R O M Â N Ă
SECTORUL COMUNICAŢII ŞI RELAŢII PUBLICE
CENTRUL DE PRESĂ BASILICA
BIROUL DE PRESĂ
P A L A T U L P A T R I A R H I E I
COMUNICAT DE PRESĂ
În şedinţa de lucru, din zilele de 8-9 iulie 2008, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a luat în discuţie împărtăşirea Înaltpreasfinţitului Părinte Nicolae, Mitropolitul Banatului, la o Liturghie greco-catolică şi concelebrarea Preasfinţitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, cu un ierarh greco-catolic la slujba de sfinţire a Aghiazmei Mari.
Sfântul Sinod a dezaprobat gesturile necanonice ale celor doi ierarhi, care au produs tulburare în Biserică. Apoi, Sfântul Sinod a luat act de regretul şi pocăinţa acestora, pe care le-a primit ca prim semn de îndreptare.
În legătură cu comportamentul sacramental şi liturgic al ierarhilor, preoţilor, diaconilor, monahilor, monahiilor şi credincioşilor mireni ai Bisericii Ortodoxe Române în relaţie cu alte culte, pe temeiul Sfintelor Canoane şi al învăţăturii de credinţă ortodoxă,
Sfântul Sinod a hotărât că nu este îngăduit niciunui ierarh, preot, diacon, monah, monahie sau credincios mirean din Biserica Ortodoxă Română să se împărtăşească euharistic în altă Biserică creştină. De asemenea, nu este îngăduit niciunui cleric ortodox să concelebreze Sfintele Taine şi Ierurgii cu slujitori ai altor culte.
Cei ce nu se supun acestei hotărâri pierd comuniunea cu Biserica Ortodoxă şi, în consecinţă, vor suporta sancţiuni canonice corespunzătoare stării pe care o ocupă în Biserică: depunerea din treaptă sau caterisirea, în cazul clericilor, şi oprirea de la împărtăşanie a credincioşilor mireni.
BIROUL DE PRESĂ AL PATRIARHIEI ROMÂNE

Laurentiu Dumtru: Gata cu joaca, ne facem ortodocsi!
S-a decis. Cei doi arhierei şi-au recunoscut greşelile şi, în consecinţă, au fost iertaţi. Îmi scapă când şi în ce fel cei doi şi-au recunoscut greşelile, căci până ieri nu se vădea niciun semn, dimpotrivă. Este ştiută declaraţia publică de la dezbaterea AZEC a ÎPS Nicolae care nu regreta nimic, dimpotrivă, dar şi vânătoarea de anti-ecumenişti începută în eparhia sa de PS Sofronie.
Să înţelegem că cei doi când au greşit au făcut-o în cunoştinţă de cauză sau nu ştiau canoanele Bisericii?[…]

Razboi Intru Cuvant: A tacea cand credinta este atacata este o crima!

“Biserica nu permite nici unuia din fiii sai sa taca in fata unei calomnii care ataca si denatureaza dogmele sau principiile sale. Pamantul si materia tin de domeniul statului, iar arma lui este sabia. Sufletul este singurul domeniu al Bisericii, iar cuvantul este singura sabie de care se poate servi […]. A raspunde calomniilor al caror obiect este Biserica nu reprezinta un drept, ci si o datorie pentru toti membrii ei. A tacea este o crima nu numai la adresa celor ce au bucuria sa ii apartina, ci, inca si mai mult, la adresa celor care ar putea sa o aiba si pe care false reprezentari pot sa ii indeparteze de la adevar. Orice crestin care aude ca ii este atacata credinta trebuie sa o apere dupa priceperea sa, fara sa astepte o autorizatie oarecare: caci Biserica nu are avocati oficiali.”
(Alexis Homiakov, Biserica este una, Ed. Patmos, Cluj Napoca, 2008, din Cuvantul Introductiv)
Ziua Judecatii
Condamnarea actului de erezie a Mitropolitului Banatului, Nicolae Corneanu, si a Episcopului Oradiei, Sofronie Drincec, a fost amanata de Sfantul Sinod al BOR pentru astazi.

Conform informatiilor noastre, Sinodul Mitropolitan al Mitropoliei Clujului, Albei, Crisanei si Maramuresului, reunit in sedinta speciala saptamana trecuta, a emis deja un act de judecare a apostaziei celor doi ierarhi care au slujit si s-au impartasit cu greco-catolicii.
In acest sens, Mitropolitul Clujului, IPS Bartolomeu Anania, va solicita azi respectarea canoanelor Ortodoxiei prin caterisirea celor doi. Conform surselor noastre exista mari presiuni din afara Bisericii Ortodoxe ca actul de erezie a celor doi sa fie iertat prin gasirea unei formule de compromis.


Nicolae Corneanu (foto dreapta) era asteptat sa-si ceara iertare public.


Vezi ZIUA: Mitropolitul Corneanu va fi judecat azi
si Sfantul Sinod a hotarat "iertarea pacatelor"

Foto: Mircea Paun, Lucian Curelariu

4 comments:

Anonymous said...

Nu se poate compromis.Nu putem sa-l vindem pe Iisus!

Anonymous said...

NIMIC NU S-A INTAMPLAT. NIMIC. Au fost iertati.

Anonymous said...

http://vallahianova.blogspot.com/2008/07/parlamentarii-bisericii.html

Anonymous said...

Iata ca se intampla ca si in parlament in cazul dosarelor penale ale ministrilor.
Poate "cer" si ei iertare si nu se mai intampla nimic.
Meritam sa-si intoarca Dumnezeu fata de la noi!