Pages

Thursday, February 28, 2008

A fi Putin sau a nu fi Putin, asta-i Rusia

Cine si-ar fi inchipuit in urma cu 20 de ani ca maruntul agent KGB din fosta RDG, ulterior consilier prin primaria fostei capitale a Rusiei Imperiale, St Petersburgul-Leningrad, va schimba fata Noii Rusii si a lumii unipolare, pana mai ieri. V-ati intrebat vreodata: daca Putin a ajuns cel mai mare om de stat al Europei, cum arata cei din spatele lui? La Rasarit imperiul KGB-Gazprom creste indiferent de cine-i va sta in varf, ca steaua rosie neschimbata de pe Kremlin, in timp ce strategii imagineaza deja cel de-al treilea razboi mondial.

La Apus, imperiul CIA-Oil si serviciile de intelligence ale Statelor Unite au fost silite sa recunoasca in fata Congresului ca Rusia lui Putin constituie o amenintare veritabila la adresa Americii. Daca asta este situatia pentru una dintre cele mai mari puteri ale lumii, ce sa ne mai miram pentru Romania?
O analiza care va fi prezentata liderilor mondiali prezenti la summitul NATO de la Bucuresti aminteste prognoza evolutiei mondiale publicate de expertii in informatii americani, o schita a viitorului global pana in 2020. Romania este in centrul a din ce in ce mai multe proiecte globale geopolitice ceea ce impune realizarea de urgenta a unei conexiuni viabile intre centrele decizionale si responsabile de implementarea acestor proiecte si o diversificare benefica a inteligentelor romanesti catre cele patru puncte cardinale.
Continuarea la

No comments: