Pages

Thursday, February 28, 2008

Catedrala Sf Iosif si Bucurestii sub agresiunea investitorilor onerosi

Arhiepiscopia Romano-Catolicã Bucureşti
Str. G-ral Berthelot 19, 010164 Bucureşti (RO)
Tel. +40 21 2015400 - Fax +40 21 3121207
secretariat@arcb.ro
Bucureşti, 28 februarie 2008
COMUNICAT DE PRESĂ
Faţă de afirmaţiile făcute în Conferinţa de presă din data de 25.02.2008 organizată de SC Millennium Building Development SRL, de către invitaţii acestei societăţi referitor la controversatul caz „Cathedral Plaza",

ARHIEPISCOPIA ROMANO-CATOLICĂ BUCUREŞTI face următoarele precizări:
1. Înţelegem nemulţumirea SC Millennium Building Development SRL faţă de eşecul firesc al construcţiei juridico-mediatice prin care s-a încercat inducerea în eroare a autorităţilor Statului Român şi a instanţelor judecătoreşti cu privire la autorizarea clădirii autointitulată Cathedral Plaza.
Firesc, pentru că lipsa unor acorduri esenţiale necesare în procedura autorizării clădirii, care este sancţionată cu nulitatea autorizaţiei de construire, nu poate fi contracarată prin nici o strategie, pentru simplul motiv că aceaste lipsuri pe lângă faptul că există, au devenit de notorietate.
2. Încercarea disperată de a denigra persoane, a căror singură vină este aceea că sunt de bună-credinţă şi apără integritatea Catedralei Sfântul Iosif, certifică, dacă mai era necesar acest lucru, faptul că strategii SC Millennium Building Development SRL şi-au înţeles eşecul în planul ideilor şi al argumentelor. Astfel, la o judecată simplistă şi tendenţioasă, orice persoană care se opune periclitării Catedralei Sfântul Iosif este, cităm, „extremistă”. Iar orice persoană care, prin poziţia exprimată, contravine intereselor SC Millennium Building Development SRL este fie de rea-credinţă, fie indusă în eroare.
Fără a dori să polemizăm cu emitenţii unor asemenea judecăţi, constatăm că aceştia, prin teoriile vehiculate şi calificativele acordate, pun în discuţie însăşi capacitatea de a discerne a Parlamentului European care, prin 424 de euro-deputaţi semnatari ai Declaraţiei 54/2007, a condamnat construirea ilegală a clădirii Cathedral Plaza lângă Catedrala Sfântul Iosif; precum şi pe aceea a Senatului României care a emis Hotărârea nr. 40/2006.
3. Considerăm interesant criteriul de apreciere dat de SC Millennium Building Development SRL integrităţii instanţelor judecătoreşti din România, în funcţie de rezultatul dosarelor în care aceasta este parte.
Atâta vreme cât procesul intentat de Arhiepiscopie a fost strămutat la fiecare solicitare a SC Millennium Building Development SRL, iar cauza noastră nu putea fi judecată, considerau că justiţia era impecabilă.
Din moment ce justiţia a fost în măsură să soluţioneze prima cerere importantă formulată de Arhiepiscopie în cauza referitoare la anularea autorizaţiei de construire, dispunând oprirea lucrărilor până la soluţionarea pe fond a cauzei, justiţia şi-a compromis integritatea (consideră SC Millennium Building Development SRL).
Ne întrebăm ce calificativ vor primi cei care, în final, constatând nulitatea autorizaţiei de construire, vor dispune desfiinţarea construcţiei Cathedral Plaza?

Biroul de presă al Arhiepiscopiei Romano Catolice Bucureşti
Foto: Cristina Nichitus

No comments: