Pages

Tuesday, January 19, 2010

EMINESCU a fost intoxicat cu mercur. Filosoful Constantin Barbu a lansat "Codul Invers" la Chisinau

Datorită strădaniilor filosofului şi eminescologului Constantin Barbu, volumele „Codul Invers - Arhiva înnebunirii şi uciderii nihilistului Mihai Eminescu” pot fi citite şi la Chişinău. Cele 15 volume apărute până acum au fost donate, în luna decembrie, când Constantin Barbu a vizitat Chişinăul, Centrului Academic Internaţional „Mihai Eminescu”.


Primul volum a fost lansat la Biblioteca Academiei Române, la 15 ianuarie 2009, cuprinzând peste 800 de pagini. Potrivit specialiştilor, volumele reprezintă o investigaţie analitică completă realizată de Academia şi Fundaţiile „Mihai Eminescu”. În „Argumentul” lucrării, Constantin Barbu scrie că aceasta include memoriile regelui Carol I, fragmente din jurnalul său, din „Însemnările zilnice” ale lui Titu Maiorescu, însemnări în facsimil din Eminescu etc., precum şi documente în 15 limbi, numeroase acte secrete din arhivele unor servicii ale ţărilor europene. În total, lucrarea va include 30 de volume, ultimele 3 - cu concluzii speciale.
Eminescu a fost sacrificat
„Vreau să fie în aceste cărţi o istorie adevărată a vieţii lui Eminescu. A fost sacrificat, dar vreau să demonstrez că Eminescu este sacrificatorul nobil din ultima sută de ani. Eu publicasem deja 40-50 de cărţi despre Eminescu, dar nu m-am ocupat niciodată de viaţa lui. Totuşi, mi se părea ceva neclar, obscur, perioada 1883-1889. În momentul în care am găsit o fotocopie cu semnătura împăratului Franz Josef, un raport secret împotriva lui Eminescu, mi-am dat seama că lucrurile sunt foarte complicate. Eminescu nu a fost nebun niciodată, a fost înnebunit ca să i se ia puterea cuvântului şi puterea adevărului, a fost ucis şi umilit, timp de 6 ani, cum se spune, printr-un tratament invers, într-un mod care să nu pară vizibil. Dar vedeţi că uneori documentele rămân”, a spus Constantin Barbu, la lansarea cărţii la Chişinău.
„Toate acestea le-am publicat din orgoliul de a le putea spune de acum înainte istoricilor români, fie ei academicieni sau colonei, fie generali, fie plagiatori, că nu le mai permit să fie analfabeţi. Au toate documentele – de acum înainte nu mai pot să mintă, pentru că din 30 în 30 de ani se fac încercări ca Eminescu să fie umilit, sacrificat, de a se minţi din nou. Nu am crezut niciodată, deşi studiasem pe Eminescu 33 de ani, că pot găsi astfel de lucruri – şi regi, şi oameni pe care-i consideram că au fundamentat cultura română sau au direcţionat istoria României să-i regăseşti într-o crimă foarte abil ascunsă”, a precizat eminescologul.
Constantin Barbu a promis că la revenirea sa la Chişinău va prezenta publicului un film documentar despre Eminescu, difuzat de o televiziune din Craiova, care cuprinde peste 24 de ore, 13 episoade, în care a arătat documente, filmate, originale, multe din ele inedite.
Eminescu era o forţă

Constantin Barbu s-a referit la o telegramă secretă a lui Maiorescu, din 28 iunie 1883, trimisă doamnei C., lui Mite Cremnitz, în germană, la cea trimisă de la Viena de către Petre Carp către Maiorescu (cu replica sa „Mai potoliţi-l pe Eminescu”), dar şi la alte mesaje şi rapoarte împotriva lui Eminescu.
„Nu a avut nici un sifilis, l-au tratat greşit cu mercur, adică l-au intoxicat. La prima vizită de la „Caritatea”, timp de 6 săptămâni, dar şi a doua oară când l-au internat acolo, deşi nu aveau de ce. Se spune în ştiinţa medicală - la a doua cură de mercur faci stop cardiac, ceea ce s-a şi întâmplat. Nu este adevărată povestea cu Poienaru care l-ar fi lovit pe Eminescu cu piatra în cap - sunt poveşti pentru cine nu vrea să afle adevărul”, afirmă Constantin Barbu.
„Eminescu era o forţă. El spunea adevărul. Nu puteai să-l bagi nici în puşcărie, nici să-l exilezi, cum au făcut cu alţii, nu puteau nici să-l omoare violent, că se punea întrebarea „De ce?”. Deci, a fost această variantă, a înnebunirii, pentru a argumenta că nu ştia ce spune, nici în politică, nici despre faptele lor cumplite de corupţie. În plus, Eminescu vorbea despre nişte lucruri personale – deci nici regelui nu-i convenea”, a spus eminescologul.
„De ce „Codul Invers”? Pentru că din Eminescu, cel sacrificat, devine nobilul sacrificator, el îl pedepseşte şi pe rege, şi pe Maiorescu, şi pe ceilalţi”, a conchis filosoful şi eminescologul Constantin Barbu.

Ecaterina DELEU / Flux

2 comments:

Goran said...

Analfabetii, incompetentii, retardatii si imbecilii acestei tari doresc mascarea si anihilarea valorilor. Baratii, nulii si ateii Romaniei sunt in frunte. Liderii de sindicat sunt subordonati haitelor comuniste. Se fura ca la usa cortului. In rest, o ducem bine.

Si mai stiu ceva: "Eminescu a murit de sifilis", asa mi s-a spus.

Lobby pentru Resita said...

Sunt un lider de sindicat! Sunt la fel de revoltat ca si tine cu privire la tot ce se intampla in tara asta! Se spune ca un popor de oi da nastere unui guvern de lupi! Tu, Goran, ai luat urma magarului si te comorti ca oricare dintre oile incapabile sa-si gaseasca singura drumul! Servesti ce ti se ofera si continui sa te miri ptr ceea ce ti se intampla!? Continui spunand ca...sunt un lider de sindicat! Unul nesubordonat hatelor (de orice ideologie ar fi acestea)! Sunt convins ca de-a lungul activitatii mele mi-am asumat riscuri si am luptat infinit mai mult decat tine pentru ca lucrurile rele ce ne provoaca nemultumirile de zi cu zi, sa nu se mai intample! Eu sunt insa cel care trebuie sa suporte oprobiul tau si al altora ca tine ptr ca voua va este mai simplu sa va lasati manipulati decat sa ganditi! Nu toti liderii de sindicat gandesc si actioneaza la fel asa cum sper ca nu toti romanii gandesc si actioneaza ca tine!