Pages

Thursday, December 17, 2009

GORBACIOV, CHEMAT DE VINTU SI ILIESCU sa intineze ziua de 21 Decembrie. Revoluţionarii au stricat circoteca „comemorării“ organizată de Iliescu

Scris de George Roncea
Parlamentul Romånei a găzduit ieri o sesiune specială dedicată „Revoluţiei“, prilej de adunare a tuturor participanţilor la lovitura de stat din decembrie 1989. Roman (cu pulovăr violaceu - pe placul lui Hrebenciuc), Iliescu la costum, Gelu Voican (în spatele lui Ilici, ca la Revoluţie). Tablou complet . Cel mai lipit de Iliescu a fost însă Geoană, cu måna stråns lipită de ştafeta roşie, ce i se iţea din buzunarul din spate al Tătucăi. Cu acest prilej, fantomaticul Institut al Revoluţiei - o instituţie a sinecuriştilor gorbaciovişti din gaşca lui Ilici - a difuzat un filmuleţ, o producţie îndoielnică care a scos din minţi revoluţionarii care au fost în stradă în zilele evenimentelor din decembrie 1989.
Din film au lipsit relatările la ziua de 21 decembrie, manifestaţiile din Piaţa Universităţii şi baricada de la Intercontinental, lucru care a declanşat izbucnirea verbală vehementă a lui Dincă, care i-a reproşat lui Iliescu faptul că omite deliberat ziua de 21 decembrie.
Cånd Iliescu a ajuns la relatarea episodului care a determinat conducerea ţării de la acel moment să ia decizia procesului lui Nicolae Ceauşescu, Dumitru Dincă a intervenit la microfon, arătåndu-se „profund indignat“ de faptul că a fost chemat la un „circ“ de omagiere, din care au lipsit referirile la 21 decembrie. Revoluţionarii au protestat faţă de falsificarea contextului acelor zile de decembrie şi absenţa totală din aşa-zisul documentar prezentat la manifestare a celor întåmplate în ziua de 21 decembrie 1989 la Bucureşti. Turbat de nervi, Dincă a sărit de pe scaun şi a ţipat din răsputeri, încercările lui Iliescu sau ale lui Petre Roman, fostul tovarăş al „cårpei kaghebiste“, de a-l calma fiind inutile.

Schimb de replici acide între Ion Iliescu şi revoluţionari

Dincă l-a acuzat pe Iliescu că a omis deliberat ziua de 21 decembrie, atât din discurs, cât şi din filmul prezentat.
„Ai respect faţă de această adunare“, i-a replicat Iliescu lui Dincă.
„Ziua de 21 decembrie dispare din Revoluţia română, văd că nu există. Fără 21 decembrie nu exista 22 decembrie. Aţi spus atunci că Revoluţia a făcut trecerea de la dictatură la democraţie, dar a făcut trecerea de la minciună la minciună. V-aţi folosit de noi“, a răspuns Dincă.
„Măi, o să ai cuvântul, dragă. Toţi vor avea posibilitatea să se exprime aici“, a răspuns Iliescu.
Iliescu a părăsit, în acel moment, locul său de la prezidul adunării şi a venit personal lângă Dincă, iar în jurul celor doi s-a format, imediat, un grup, de circa 20 de persoane, Iliescu fiind flancat de agenţii SPP.
„Am vorbit de ansamblu, e un pretext. Tu mă bănuieşti pe mine că eu ignor acest lucru? Aici discutăm. Nu ai decât să iei cuvântul în mod firesc, ordonat, organizat“, i s-a adresat Iliescu lui Dincă. „Denunţaţi filmul ăsta, că nu reflectă adevărul“, a spus Dincă. Iliescu a replicat: „Nu că nu reflectă, e incomplet, e o parte mai puţin reuşită. Ce motivează ieşirea ta în acest cadru? Bănuieşti pe cineva că vrea escamoteze aşa ceva? Înţeleg sesibilităţile, şi ale tale, şi ale altora“.

Iliescu l-a făcut nebun pe Dincă

Dincă a răspuns: „Toţi ne-au dat la o parte, cu toată stima şi respectul pe care vi-l port“. Iliescu a replicat: „ăsta nu e respect, nu e respect“. Dincă, la råndul său, l-a înfruntat pe Iliescu: „Am aşteptat ca dumneavoastră să amintiţi de 21. V-am lăsat, aţi sărit, aţi ajuns până la execuţia lui Ceauşescu. Sunt eu nebun, ori ceva se întâmplă. Dacă nu eram nebun, nu ieşeam la Revoluţie“, a spus Dincă, la care Iliescu i-a răspuns, scurt: „Da, eşti nebun“,  Dincă a continuat să conteste istoria prezentată de Iliescu şi de film, afirmând: „Cu adevărul meu eu mă duc până la Dumnezeu!“. „Ei, puteai să faci aceste observaţii în cadrul unei intervenţii civilizate, nu obraznic“, a replicat, de la microfon, Iliescu.
Dincă s-a repezit în spume către uşă urlånd furios, dar show-ul a continuat la uşă, şi apoi pe holuri. A fugit după el toată gaşca lui Ilici în frunte cu Sergiu Nicolaescu, Cazimir Ionescu şi Roman, care îl trăgea disperat de månecă pe Dincă, încercånd să-l facă să tacă. „Este o bătaie de joc, cum adică nu a existat 21 decembrie?“, i-a spus Dincă lui Roman.
„Ai dreptate, a lipsit (din film - n.r.). Gata, linişteşte-te. E adevărat, stai jos, hai linişteşte-te“, i-a răspuns Roman. „S-a sărit peste 21 decembrie, peste Piaţa Universităţii, peste baricada de la Inter“, a continuat Dincă.
„Ai dreptate, nici măcar ce s-a întâmplat pe 22 decembrie dimineaţa nu s-a prezentat. Hai, stai jos, e doar un film, filmul e făcut prost“, a încercat să îl liniştească Roman.
Peste cei doi a intervenit senatorul PSD Ion Vasile, adresându-i-se lui Dincă: „Bine că aţi făcut voi Revoluţia (...) Aţi făcut voi o sută de inşi Revoluţia?“.
Vociferările dintre Roman şi Dincă au continuat, fără însă ca fostul premier să îl poată determina pe acesta să nu părăsească sala de la Senat, unde s-a organizat simpozionul.
Cearta a continuat pe sălile Parlamentului, dar „Gogoşarul“ (aşa se zicea lui Dincă) nu a cedat nici la rugăminţi, nici la mustrările tovarăşilor lui Iliescu, disperaţi că acesta le-a stricat paranghelia.

Impostura profitorilor „revoluţiei“

Zbierånd din răsputeri, Dincă striga: „Regret că am venit. Plecăm acasă!“, în timp ce Petre Roman, agăţat în continuare de måneca „Gogoşarului“, încerca să-l dirijeze către ieşire. „Hai mă afară să discutăm“, i-a spus Petre Roman, îmbrăcat în pulovărul său violaceu ce ar fi trebuit să amintească de cel purtat la prima sa apariţie în studiourile Televiziunii Române în urmă cu două decenii. Mega-scandalul i-a stricat distracţia lui Ilici şi comilitonilor săi, care s-au trezit făcuţi de rås în faţa operatorilor televiziunilor aduse pentru a celebra discursurile aduse de „Revoluţie“ în fruntea statului romån, pradă a tuturor jagardelelor din fostul activ de partid, a securiştilor „de bine“, căţăraţi pe cadavrele copiilor scoşi în stradă pentru a legitima lovitura aplicată de serviciile ruseşti.
După plecarea intempestivă a lui Dincă de la sindrofia „de stat şi de partid“ adunătura din jurul lui Iliescu a prins a comenta că acesta ar fi deviat mintal, deşi acesta a primit chiar din måna lui Iliescu certificatul de revoluţionar. Foarte vexat, cu måinile tremurånd de nervi, Iliescu a bodogănit în barbă fraze neinteligibile din care reporterul nostru a reţinut fragmente în limba rusă şi pomenirea numelui lui Gorbaciov pe care Iliescu îl aşteaptă de 20 de ani să-i dea sărutul slugii. Gorbaciov va veni adus de Sorin Ovidiu Vîntu la Bucureşti, în ziua de 21 decembrie pe post de momåie a Perestroikăi de la care se revendică Ion Iliescu.


Foto: Mediafax - Adi Piclisan, Timisoara si Bogdan Stamatin, Bucuresti

No comments: