Pages

Monday, December 14, 2009

I-A SPUS SAU NU I-A SPUS? SEFUL SRI, George Maior, este provocat a treia oara de Vadim Tudor. Conform capului PRM, directorul SRI ar fi declarat in noaptea alegerilor ca a castigat Geoana. CE ZICE SRI


Directorul Serviciului Roman de Informatii, George Maior, fost membru al PSD, i-ar fi spus sefului PRM, Corneliu Vadim Tudor, duminica seara, in noaptea alegerilor, ca scrutinul prezidential ar fi fost castigat de Mircea Geoana. Este vorba de momentul in care s-a intrerupt lumina in zona Dorobanti, unde se afla sediul PRM, pe strada Rabat, daca nu ma insel. Eu ma aflam in acel moment in aceeasi zona, in birou cu presedintele Traian Basescu, la sediul PD-L din Modrogan, deci pot aproxima ca era vorba de ora 21.00.
Vadim Tudor sustine ca atunci l-a sunat pe seful SRI, George Maior, ca sa-l intrebe ce se intampla. Dezvaluirea a fost facuta prima oara de europarlamentarul PRM in editia de lunea trecuta a emisiunii "La ordinea zilei", de la Antena 3. Vadim a afirmat ca a vorbit, la telefon, duminica seara, in jurul orelor 20,00, cu directorul SRI, pe care il stie de cand era adolescent, ca sa-i reclame nereguli la vot si l-a intrebat ce crede despre exit-poll-uri. Maior i-ar fi raspuns: "Lucrurile sunt clare: Mircea Geoana este presedinte". Vadim s-a arata dispus sa jure cu mana pe Biblie ca asa s-a intamplat, luandu-si-l ca martor pe Marius Marinescu. De la emisiunea respectiva, Vadim l-a provocat de trei ori pe Maior sa confirme, ultima oara la Realitatea TV, in aceasta seara, la orele 17.15. A doua oara, tot la Realitatea TV, pe 11 decembrie, a mai insotit relatarea si de consideratia: "Sper să nu se dea la fund!".
Personal, l-am sunat pe purtatorul de cuvant al SRI, Marius Bercaru, pentru a confirma sau infirma declaratia sefului PRM. Dupa o scurta consultare cu seful sau, George Maior, raspunsul a fost foarte sec: "Directorul SRI nu comenteaza in nici un fel afirmatia presedintelui PRM." Punct. Dar nici nu o infirma... Si totusi, cred eu, ar trebui "comentata". Iata: Vadim persista...

1 comment:

Anonymous said...

O chestie care m-ar interesa. Tovarasii astia care arunca cu tot felul de acuzatii, zic ei politice, nu pot fi pedepsiti pentru astfel de declaratii. Tovarasii procurori nu se autosesizeaza, dupa cum spunea un nene politician ?