Pages

Tuesday, December 15, 2009

OAMENII LUI SOROS, de la Europa Libera la Liga Pro Europa, se razbuna pe rezultatul alegerilor: Ceausescu este viu in orasul lui Boc, Clujul; dreapta si Basescu, principalii vinovati ai Romaniei. Pentru ca exista


Aproximativ 30 de persoane au participat la masa rotundă organizată la Cluj, saptamana trecuta, de Centrul de Studii Politice şi Relaţii Internaţionale, pe tema iluziilor şi deziluziilor apărute după căderea Cortinei de Fier, informeaza NapocaNews. „Iluziile şi deziluziile” apărute după căderea Cortinei de Fier au fost reactualizate și încadrate în contextul social-politic actual prin apel inevitabil la recentele alegeri prezidențiale, afirma organizatorii. Discuțiile la masa rotundă, moderate de Sergiu Mișcoiu, au fost asigurate de cadrele didactice: Michael Shafir, Edit Szegedy, Ovidiu Vaida, Marius Mitrache, Ancuța Tarța și Cristian Ivaneș (Radio Cluj), transmite UBB Cluj.
„Atunci când unul dintre candidaţi îşi ia aura de luptător anti-comunist, atunci nu este bine", a comentat profesorul Michael Shafir de la Facultatea de Studii Europene, fost director al Departamentului de analiză şi cercetare al Europei Libere. “Faptul că am lucrat 20 de ani la Europa Liberă și că am dărâmat Zidul Berlinului nu mă face să am dreptate și pe nimeni nu-l face să aibă dreptate", a apreciat Shafir, cu o nota de magalomanie, dupa cum observa jurnalistul George Bara de la NapocaNews. Acelasi portal de stiri remarca faptul ca tinerii de dreapta de azi au fost catalogati de analistul pensionar drept "cel mai mare pericol al Romaniei". Comentariul lui Shafir cu referire la presedintele Traian Basescu si aura sa a fost intregit de profesoara Edit Szegedy. Ea a afirmat ca în această campanie electorală problema „este uitarea, continuitatea comunismului. PSD este urmaşul FSN-ului, dar PD-L oare ce este? Uitaţi-vă numai la simbolurile alese de partide. Am înţeles, Iliescu este comunist, dar oare contra-candidatul lui Geoană unde era în timpul comunismului, era oare în opoziţie? Am fi vrut să fie o ruptură faţă de ce am trăit noi. Să nu mai vedem aceleaşi feţe sub forma unor candidaţi noi, parcă scoşi din sertar”.
Edit Szegedy mai consideră că în prezent reminiscențele regimului ceaușist s-au păstrat nu doar la nivel de mentalitate, ci și prin anumite subterfugii, inclusiv in orasul premierului Emil Boc: „Ceaușescu este foarte viu, o dovedește faptul că orașul nostru se numește încă așa, din 18 octombrie 1974, numele este o aberație. Proiectul ceaușist Cluj-Napoca (nu-i vorba doar de-o denumire) a fost continuat”. In conceptia profesoarei de maghiarism, un alt pericol, pe langa Basescu si dreapta romaneasca, ar fi si presa libera a tinerilor ziaristi, cum ar fi cea reprezentata de NapocaNews, dupa cum a afirmat la conferinta cu pricina.
Desigur, probabil nimeni nu stie cine este aceasta Edit Szegedy, enuntatoarea de edicte. Ne lamureste George Bara, in articolul sau "Cum ne găsesc toţi trepăduşii lui Soros, fără să îi căutăm noi. Studiu de caz: Szegedi Edit":
"Am încercat să găsesc şi eu nişte detalii despre această doamnă Szegedi, pe Internet. Am găsit prima oară doar nişte comentarii cu numele dânsei pe diferite site-uri de sport. Vă prezint două dintre ele, luate de pe blogul MySport:
edit szegedi Says:
December 8th, 2009 at 10:22 am Anticomunismul lui Basescu este de aceeasi calitate ca si cea a celor de la Napoca News, adica fals si gaunos, un alibi pentru autoritarism, nationalism si alte aberatii
December 8th, 2009 at 12:27 pm
Napoca News este revista electronica a cuplului Tene-Bara. Nu sunt cititoarea revistei, insa din cind in cind studentii mai citeaza cite-un articol, nestiind ce hram poarta fituica.
Sper ca triumful basescian sa se transforme intr-un fiss monumental.

Trecând peste aceste scăpări virtuale ale doamnei Edit, descoperit alte câteva lucruri despre dânsa, care sunt sigur că nu vă vor surprinde:
1. Szegedi Edit este conferenţiar în cadrul Facultăţii de Studii Europene din Cluj.
2. Szegedi Edit este membru în consiliul de administraţie a bibliotecii Soroş administrata de Centrul de Resurse pentru Diversitate Etnoculturala Cluj.
3. Szegedi Edit este membru a Ligii Pro Europa,  o altă organizaţie moşită de acelaşi George Soroş  şi a cărei principală ocupaţie din 1990 încoace a fost atacarea ortodoxiei şi lobby-ul pentru autonomia "Tinutului Secuiesc", libertatea minorităţilor sexuale şi alte lucruri reprobabile (unde copresedinta este celebra Smaranda Enache, activista PCR si, in egala masura, PNL).
Pentru un redactor şef care nu îşi mai vede capul de treburi, care vorbeşte zilnic la telefon cu toţi potentaţii şi pseudo-potentaţii politicii româneşti, care este ameninţat săptămânal cu câte un proces, este o uşurare să dăm din când în când şi peste asemenea personaje pitoreşti. Apropo, v-am spus că la  dezbaterea în cauză organizată de experţii în păpat fonduri Soroş erau doar 25 de persoane, din care 10 erau membri ai presei? Ei sunt adevăraţii formatori de opinie ai acestui oraş, Cluj-NAPOCA! Dar să nu fim răutăcioşi. Aceste personaje sponsorizate de prietenul nostru din Ungaria sunt plătiţi pentru o treabă şi trebuie să o facă. Au indentificat duşmanul democraţiei şi al libertăţilor homosexualilor în publicaţia noastră. Probabil de acum încolo vor duce o luptă asiduă de denigrare şi atacuri împotriva mea şi a colegului meu Ionuţ Ţene. Problema e că s-au apucat prea târziu şi prea bleg. Mă aşteptam la o Smaranda Enache, la un Florin Buhuceanu … dar la o Szegedi, nu. Sunt dezamăgit", spune tanarul ziarist clujean care si-a exprimat intentia de a o da in judecata pe extremista maghiara pentru denigrarea in public a portalului de stiri NapocaNews.
In incheierea conferintei, de la inaltimea sa academica, profesorul Michael Shafir, zis si PETER, a exclamat cu nostalgie la vremurile comuniste: „Ce bine era când regulam nemâncaţi şi mâncam neregulat”. Cele 30 de persoane adunate la conferinta Soros, dintre care o treime era presa clujeana, au ramas cu gura cascata in fata inaltului nivel analitic al profesorului Shafir, binecunoscut in Romania inainte de 1989 mai ales de Marius Oprea, pe atunci fiul unui ofiter de Securitate, azi un "anticomunist" convins.
Vorba lui George Bara: "Nici lupta asta soroşistă nu mai e ce a fost, ce să-i faci …"

No comments: