Pages

Friday, December 18, 2009

NOMINALIZAREA LUI KELEMEN HUNOR la Cultura si Patrimoniu, un scuipat pe obrazul Romaniei. Ce zice Hunor despre "scandalagiul" Basescu, Autonomie, Statul National si Constitutia Romaniei. ALATURI DE CEZAR PREDA


Kelemen Hunor despre Traian Basescu: "Jucator nu inseamna sa faci scandaluri! Jucator nu insemana sa fii tot timpul bagat in fel de fel de scandaluri, sa creezi tu scandaluri si tensiuni si dupa aceea sa vii sa rezolvi scandalul".  

Vicepreşedintele PD-L Cezar Preda despre nominalizarea lui Kelemen Hunor: "Ministerul Culturii, Cultelor şi Patrimoniului Naţional nu poate face obiectul de negociere a PD-L cu UDMR. Ministerul Culturii şi Cultelor trebuie să fie responsabilitatea Partidului Democrat Liberal pentru că ne-am asumat un parteneriat social cu Biserica. Dacă echipa de negociere s-a dus cu gândul să păstreze pentru fiecare câte un minister şi să dea Ministerul Culturii şi Cultelor UDMR-ului, atunci a făcut una dintre cele mai mari greşeli politice din ultimii ani", susţine Preda într-un comunicat de presă. Acesta lansează şi un avertisment: "PD-L va deconta pe termen mediu şi lung decizia de a da Ministerul Culturii, Cultelor şi Patrimoniului Naţional UDMR-ului. Încă mai sper să nu se facă această greşeală."


Autonomia, descentralizarea, reorganizarea institutiilor si modificarea Constitutiei - in special a Articolului 1 - au fost temele principale in jurul carora s-a axat campania candidatului UDMR la Presedintia tarii, Kelemen Hunor, dupa cum a precizat si liderul UDMR, Marko Bela

In perioada campaniei, extremistul maghiar fost informator al serviciilor secrete comuniste ungare, Tokes Laszlo, a declarat că, în urma discuţiilor cu liderii Consiliului Naţional al Maghiarilor din Transilvania (CNMT), s-a hotărât ca sprijinirea candidatului UDMR la preşedinţie să se facă doar cu condiţia ca acesta să includă în programul său politic autonomia Ţinutului Secuiesc. "Chiar dacă UDMR nu ne-a consultat când au desemnat candidatul la funcţia de preşedinte, Consiliul Naţional al Maghiarilor din Transilvania este dispus să îl susţină pe Kelemen Hunor. Însă numai cu o condiţie: vrem ca ideea de promovare a autonomiei culturale a minorităţii maghiare din România, precum şi autonomia politică a Ţinutului Secuiesc să fie incluse în programul său politic. Noi nu ne vom implica în campania propriu-zisă" a spus europarlamentarul Tokes Laszlo, citat de Realitatea TV.

Candidatul UDMR la Preşedinţie, Kelemen Hunor, a declarat, dupa aceasta, la Târgu Mureş, că se bazează pe sprijinul CNMT la alegeri, susţinând că în programul său liderii Consiliului nu vor găsi vreo propunere sau propoziţie cu care nu vor fi de acord.

Hunor sustine ca Articolul 1 din Constitutia Romaniei ar trebui modificat deoarece nu este corect

Liderul maghiarilor spune ca daca cei pe care ii reprezinta sunt de acord cu faptul ca Romania este stat unitar si indivizibil, national nu are cum sa fie avand in vedere ca 10% din populatia tarii reprezinta o alta etnie, publica Ziare.com.

"Noi de fiecare data am spus: in legatura cu Articolul 1 avem o singura problema - sintagma de stat national. Sintagma de stat unitar e ok, indivizibil, nu avem nimic, dar nu suntem de acord cu stat national. Noi spunem ca intr-o tara in care cam 10% din populatie reprezinta o alta etnie decat cea romaneasca, nu poti sa spui ca statul este national.

Poti sa spui ca statul este un stat multietnic, poti sa spui ca exista minoritati si atunci nu mai vorbim de stat national. Stat national in acest moment nu exista decat pe hartie si poate in gandirea catorva politicieni", a spus candidatul Uniunii la Realitatea Fm.

Hunor sustine si ca nu este normal ca un alt articol din Constitutie sa interzica "anumite modificari esentiale"

"Pana cand nu umblam la un alt articol nu putem umbla la Articolul 1 pentru ca exista un articol care spune ca sunt anumite chestiuni care nu pot fi modificate, inclusiv Articolul 1.

Legea fundamentala a fost facuta de om, Constitutia a fost creeata de om a fost facuta de cetateni. Nu poti sa limitezi dreptul generatiilor viitoare de a modifica Constitutia", a mai spus Kelemen Hunor.

Jucator nu inseamna sa faci scandaluri

Kelemen spune ca ar trebui sa fie presedinte pentru ca romanii au nevoie de cineva care sa faca un alt fel de politica, au nevoie de cineva care sa nu se mai ocupe doar cu scandalul.

"Aveti nevoie de un altfel de presedinte, de un presedinte care conform Constitutiei va asigura un echilibru intre puterile institutionale, aveti nevoie de o alta modalitate de a face politica: fara scandaluri", a mai spus liderul UDMR.

Intrebat daca asta inseamna ca el nu se considera "jucator", cum e Traian Basescu, Kelemen a explicat ca este inteles gresit sensul acestui cuvant.

"Jucator nu inseamna sa faci scandaluri! Jucator nu insemana sa fii tot timpul bagat in fel de fel de scandaluri, sa creezi tu scandaluri si tensiuni si dupa aceea sa vii sa rezolvi scandalul. Jucator inseamna sa menti echilibrul, sa fii un om care stie sa faca dialog, un om care stie sa fie pe partea cetateanului, dar in asa fel incat sa nu fie populist, demagog", a lamurit aspirantul la scaunul de la Cotroceni.

In acest sens, el a spus ca aproape niciunul dintre candidatii la prezidentiale nu corespund acestor asteptari.

"Din acest punct de vedere eu cred ca majoritatea candidatilor la functia de presedinte nu corespund acestor asteptari sau cel putin am mari dubii in ceea ce priveste aceste calitati si daca va uitati cum se desfasoara precampania imi dati dreptate", a conchis Kelemen Hunor, citat de Ziare.com.

3 comments:

Anonymous said...

Domnule Roncea, va multumim pentru suportul dumneavoastra pentru Basescu. Basescu va fi ultimul presedinte al Romaniei. Ori Romania va inceta sa existe, ori Patriotii vor prelua puterea. Si va promitem ca razbunarea va fi crunta!

Anonymous said...

BOZGORII SA MEARGA LA EI IN HUNGARIA.DACA BASESCU FACE ACEST COMPROMIS ESTE O CARPA NENOROCITA!
IAR BOZGORII SA FIE PUSI LA PUNCT URGENT.

Anonymous said...

Ungurii nu pleacă în Ungaria :)