Pages

Tuesday, January 20, 2009

Controversa Securitate versus Libertate. Romanii incep sa se impotriveasca sclaviei cipurilor. Aproape 7000 de semnaturi si 11.000 de accesari FOTO


Pe langa legea 298/2008 prin care, incepand de azi, ne sunt inregistrate comunicatiile electronice oficial, adoptarea de catre Romania si a unor alte noi masuri de securitate, care vor include, in premiera mondiala, introducerea unor metode de identificare biometrice, a starnit o vie reactie in mediile informate din societatea romaneasca. Romania este singurul stat din lume care emite un model de pasaport electronic care cuprinde, chiar de la momentul introducerii, toate elementele de identificare, respectiv imaginea faciala si amprentele digitale si oculare. Pe deasupra, cipul biometric din noile permise de conducere va stoca si alte date private. Masura a fost luata fara nici o consultare sau dezbatere publica, afectand grav drepturile cetatenesti.
Ministerul de Interne considera ca astfel se va ”impiedica exportul si importul de infraciionalitate”. Masura face parte din proiectul de creare a unei singure baze de date biometrice mondiale cu denumirea de Consortiu Informational International, controlat de SUA si, in parte, de Marea Britanie, la care s-au adaugat si alii membri ai "coalitiei antiteroriste". Informatia personala a zeci de milioane de oameni este colectata astfel de serviciile secrete sub pretextul "luptei antiteroriste". Introducerea cipurilor biometrice, momentan in acte, este vazuta ca un pas major spre implantarea umana a biocipurilor, actiune deja intreprinsa in Statele Unite asupra soldatilor americani, a unor detinuti, bolnavi sau, propagandistic, a unor ”voluntari”. De asemenea, in Marea Britanie, la ora aceasta, a inceput o campanie subliminala privind avantajele cipurilor in ”protectia” si ”siguranta” copiilor.

Apel civic la legalitate

Ca reactie la noile masuri, Asociatia Civic Media a lansat o petitie care a strans la http://www.petitiononline.com/NU666/petition.html mii de semnaturi in numai cateva zile si a depus pe adresa Guvernului Romaniei o solicitare de revocare a Ordonantei motivata prin argumente ce se refera la incalcarea dreptului la intimitate a persoanei si a dreptului la credinta. Pe de alta parte, este un fapt general cunoscut de intreaga opinie publica ca principalii generatori de infractionalitate sunt oamenii politici, clasa politica corupta, ticalosita, dupa cum a precizat in repetare randuri chiar presedintele Romaniei, cea mai inalta autoritate a statului, astfel ca s-ar justifica mai degraba instrumente electronice de urmarire pas cu pas a ministrilor si parlamentarilor, implicati in jaf la scara nationala sub ochii pasivi ai serviciilor secrete, si nu a simplilor cetateni. Civic Media solicita o dezbatere nationala asupra introducerii acestor cipuri, o operatiune care, pe langa incalcarea drepturilor omului afecteaza major si bugetul public, in ciuda ”crizei mondiale” economice declarate. "Afacerea cipurilor", care poate depasi cateva zeci de milioane de euro se adauga, de exemplu, "Afacerii Gardasil", care a lasat un gol, foarte greu de justificat legal, de peste 23 de milioane de euro in bugetul statului.

Chemarea parintelui Justin Parvu este urmata de simpli credinciosi

Parintele duhovnic al Ortodoxiei romanesti Justin Parvu de la Manastirea Petru Voda a adresat pe 14 ianuarie un mesaj crestinilor ortodocsi romani cerandu-le sa se mobilizeze impotriva noilor masuri anti-crestine, anti-umane. ”Prin lege, prin ordonanta de guvern, romanii sunt obligati sa se incadreze intr-un plan de urmarire si supraveghere la nivel national si mondial, proiect care le rapeste de fapt oamenilor libertatea... in spatele acestui sistem de insemnare a oamenilor, de codare si stocare a datelor de identificare se ascunde o intreaga dictatura... insemnarea oamenilor, ca pe vite, este primul pas al unor alte masuri luate pentru controlul absolut al fiiniei umane”. Vi se ”rapeste ceea ce va apartine prin mostenire de la Dumnezeu, dreptul la identitate, dreptul la unicitate si originalitate, al fiecarei fiinie umane!” transmite parintele Justin credinciosilor indemnandu-i sa nu se teama si sa mearga pana la capat in apararea propriilor drepturi. Parintele mai avertizeaza ca avem de a face cu o inainte pecetluire cu numarul Fiarei, 666. Apelul parintelui Justin Parvu a fost preluat imediat de obstea monahala care a strans de la manastirile din Moldova sute de semnaturi si este sustinut acum si de marele duhovnic parintele Arsenie Papacioc, sau, la Bucuresti, de parintele Mihail Stanciu, staretul manastirii Antim. Desi a trecut aproape o saptamana de la Indemnul la lupta legala al parintelui Justin Parvu, cu exceptia activitatii nationale febrile a multor credinciosi ortodocsi si a Contestatiei si Petitiei initiate de Civic Media - care a inregistrat in cinci zile peste 6500 de semnaturi, cifra care creste rapid pe zi ce trece -, organizatiile cu pretentii ezita sa se impotriveasca cu toate mijloacele atacului 666, preferand sa se complaca intr-o tacere vinovata.

Organele Patriarhiei sustin Guvernul mondial

La nivel oficial reprezentanii Patriarhiei au anuntat, folosindu-se de un cotidian anti-crestin, ca “Conducerea BOR considera demersul parintelui Justin Parvu unul rupt de realitate” iar oficiosul AZEC, organizatie a "ziaristilor si editorilor crestini" din Romania, publicatia ”Lumea Crestina” a (re)publicat un editorial agresiv in care se sustine ca ingrijorarile si mesajele celor care atrag atentia asupra noilor masuri ale guvernantilor sunt ”bazaconii” ale unor ”forte antihristice ce ar dori desacralizarea Bisericii” si transformarea acesteia intr-un for care ”sa-si consume energiile in lupte sterile”. Credinciosii care au adreat la Apelul parintelui Justin Parvu au replicat pe forumurile care dezbat aceasta problema ca Patriarhia ar fi mai bine ”sa lase dezinformarea din presa si pretinsa marturisire si sa treacă la rugaciune”. Prof univ dr Pavel Chirila, de la Asociatia Filantropica Medicala ”Christiana”, a atras atentia ca, dupa scandalul Gardasil, avem de a face cu un nou experiment, cu un nou atentat la adresa libertatii romanilor, caruia trebuie sa i ne impotrivim categoric.
Alexandru Popescu pentru Civic Media si AlterMedia


No comments: