Pages

Wednesday, November 5, 2008

Sfantul Sinod fara Inaltul Bartolomeu si Candelabrul cu dragoni diabolici din Catedrala Patriarhala

Laurentiu Dumitru, care face o munca titanica de raspandire a adevarului prin recomandarile sale zilnice de pe http://laurentiudumitru.ro/blog/, semnaleaza un articol revelator privind fata Noii Patriarhii, publicat de Dan Camen la http://theologhia.wordpress.com/. Este vorba de eliminarea Inaltului Bartolomeu Anania, scriitorul anticomunist si fost detinut politic, Mitropolit al Clujului, Albei, Crisanei si Maramuresului, de pe site-ul oficial al Patriarhiei Romane, printr-un artificiu legat de fotografia oficiala a Sfantului Sinod.
Si eu sunt intristat de fiecare data cand trebuie sa pomenesc porcariile care au loc in Dealul odata sfant al Patriarhiei. De multe ori, pentru a nu dantui dusmanii Ortodoxiei de bucurie pe mesele de la GDS, imi infranez din revolta. Insa anumite fapte sunt strigatoare la cer. Nu degeaba cad candelabrele in Catedrala Patriarhala. In ceea ce priveste acest aspect, Maica Ecaterina dezvaluie un alt "amanunt", important: un candelabru nou care sta acum pus la loc de cinste, ii tine sus pe... inaripatii Dracului: dragonii. Acesta a fost plasat de Noua Patriarhiei in urma renovarii incepute chiar in timpul Parastasului de un an al regretatului Patriarh Teoctist. Ei bine, fotografiile elocvente prezentate de Maica Ecaterina pe www.maicaecaterina.ro/ in postul intitulat "Uite Popa... nu e Popa!" arata ca policandrul in cauza poarta chipuri si solzi ce nu si-ar avea locul printre ingerii si sfinti. Fara cuvinte!
Iata descoperirea si lamuririle din Theologhia

Un Sfant Sinod nedesavarsit: IPS Bartolomeu Anania nu apare in fotografia sinodala

La sectiunea “STRUCTURA BOR” din cadrul site-ului Patriarhiei Romane, subsectiunea “SFANTUL SINOD”, la fotografia de grup mai recenta a ierarhilor Bisericii noastre, IPS. Bartolomeu Anania lipseste cu desavarsire…
(http://www.patriarhia.ro/ro/structura_bor/sfantul_sinod.html)
Aceasta fotografie este realizata ceva mai demult, deoarece mi-a cazut in mana zilele acestea revista “Vestitorul Ortodoxiei” editata de Patriarhie (pe lunile mai-iulie, nr. 5-7 (419-421), anul I (XVIII))* in care pe coperta I apare aceasta fotografie de grup. Astfel ca probabil fotografia a fost facuta la Sinodul din iulie (celebrul sinod care a ‘analizat’ cazul mitropolitului Nicolae Corneanu si al PS. Sofronoie Drincec). Asa se explica cat-de-cat lipsa IPS Bartolomeu la aceasta fotografie de grup, stiind ca acesta a plecat imediat dupa ce cei doi ierarhi au fost ‘iertati’ in mod gratuit de ‘Sfantul’ Sinod.
Am dat de aceasta fotografie in mod proniator, cautand ceva pe site-ul Patriarhiei legat de structura BOR. Gasind fotografia in cauza, m-am uitat putin la expresiile fetelor. Am observat ca chipul profetic al IPS Bartolomeu lipseste. Am numarat si am ajuns cu numaratul la 45 de sinodali.
Aceasta fotografie insa a devenit oficiala, fiind pusa pe site-ul Patriarhiei, apoi publicata pe coperta I a revistei “Vestitorul Ortodoxiei”. Tocmai acest lucru imi da de gandit, faptul ca nu intamplator, nici proniator (cum ar spune altii), a capatat aceasta dimensiune oficiala pentru a putea fi raspandita cat mai intens.
Continuarea la
http://theologhia.wordpress.com/2008/11/02/un-sfant-sinod-nedesavarsit-ips-bartolomeu-anania-nu-apare-in-fotografia-sinodala/

2 comments:

Anonymous said...

Lucrurile nu stau chiar asa. Candelabrul cu dragoni nu este unul nou. El face parte din dotarile initiale ale catedralei, asa cum au impodobit-o ctitorii ei.Policandrul cu pricina are in partea de sus crucea Domnului, intre Sfintii Imparati Constantin si Elena, ocrotitorii acestei sfinte biserici.Sub picioarele lor sunt aceste reptile inaripate, a caror simbolistica trebuie cercetata inainte de a emite judecati de valoare teologice sau dogmatice. Oricum nu lantul acestui candelabru s-a rupt, ci a celuilalt, fara dragoni.
Personal, cred ca nu este un lucru intelept sa vedem raul chiar si acolo unde nu este.
Dumnezeu sa ne fie milostiv tuturor.
Doamne ajuta!

Anonymous said...

Desi e un articol mai vechi, nu ma abtin sa nu completez urmatoarele, la capitolul simbolistica dragonilor prezenti in candelabrul patriarhal.
In "erminie" se pare ca e amintita oarecum ideiaq dragonilor fara insa o temelie ortodoxa.
Simbolistica dragonilor trebuie cautata in surse mult mai vechi (oculte chiar, ca sa nu spun masonice), respectiv zeitatile ANNUNAKI. Zeitati REPTILIENE, care stau la originea civilizatiilor sumeriene, faraonice, maiase etc. (Chiar si dacii, sarmanii, la vremea lor, au cazut in cursa slavirii acestui simbol demonic. Vezi, sarpele cu cap de lup. Fapt pt care Dumnezeu a ingaduit ca marele imperiu dac, cum a fost candva, sa dispara cu nume cu tot si sa renasca cu numele de Romania si sub semnul Sf.Cruci).
Si revenind la cele incepute mai sus,... Annunaki au invatat omenirea, de fapt "elita" vremurilor respective, cu tehnologii superioare, tinute in secret de restul lumii. Ca si acum de altfel. Caci si astazi "elita" actuala se inchina tot acestor zeitati ANNUNAKI-REPTILIENI, zeitati amintite ca fiind DEMONICE (ingeri cazuti),
Dar mai bine va postez linkul unui documentar inedit referitor la aceasta, la simbolistica acestor dragoni-reptile din candelabrul patriarhal.
http://video.google.com/videoplay?docid=-6532543385167851475&hl=en