Pages

Thursday, November 6, 2008

NASA, nu fi rea, mai lasa din cererea ta. Hacker-ul Victor Faur a ajutat la intarirea securitatii SUA ochind vulnerabilitatile sistemelor informatice


Hackerul din Arad a fost condamnat la inchisoare cu suspendare şi la plata a 240.000 de dolari catre NASA

Arădeanul Victor Faur, judecat pentru pătrunderea ilegală in sistemele informatice ale unor instituţii guvernamentale americane, a fost condamnat, joi, in prima instanţă, la un an şi patru luni de inchisoare cu suspendare şi plata unor despăgubiri in valoarea de aproximativ 240.000 dolari. Unul dintre avocaţii lui Victor Faur a spus, joi, că va ataca cu apel sentinţa pronunţată, avand pentru acest lucru un termen de zece zile.
Instanţa a admis trei din cele patru acuzaţii care i-au fost aduse lui Faur şi i-a aplicat pedeapsa cea mai mare, de un an şi patru luni cu suspendare, pentru interceptare fără drept a transmisiilor de date informatice, pentru modificare, ştergere şi deteriorare de informaţii şi pentru perturbarea fără drept, in formă continuată, a unor sisteme informatice. De asemenea, instanţa a admis, o parte din pretenţiile financiare ale NASA, US Navy (Marina Americană) şi US Department of Energy (Departamentul American al Energiei), constituite parte civilă in proces, transmite NewsIn.
Instanţa a stabilit că Victor Faur va trebui să plătească despăgubiri de 214.200 de dolari către NASA, 16.032 de dolari către Departamentul Energiei şi 8.856 de dolari către Departamentul Naval. Totodată, Victor Faur este obligat să plătească cheltuieli de judecată in valoare de 2.750 de lei.
ZIUA Online

No comments: