Pages

Wednesday, November 5, 2008

California a votat impotriva legalizarii casatoriilor homosexuale. O harta care spune multe: scorul real Obama-McCain fara electori e mult mai strans

Ellen DeGeneres si Portia de Rossi s-au casatorit degeaba

Alegatorii din statul american California, cel care adaposteste Cetatea Filmului, au votat marti pentru interzicerea casatoriei intre persoane de acelasi sex, in cadrul unui referendum desfasurat la numai cateva luni dupa legalizarea acestui tip de uniune, informeaza AFP, preluata de Agerpres.
Printre cuplurile a caror casatorie este, astfel, anulata se numara cea dintre Ellen DeGeneres si Portia de Rossi sau a starului din Star Trek, George Takei, cu Brad Altman.
Printre oponentii Amendamentului 8 s-au numarat celebritati de la Hollywood precum Brad Pitt, regizorul Steven Spielberg si chiar guvernatorul Californiei, Arnold Schwarzenegger.
Initiativa populara vizand definirea casatoriei drept uniunea intre persoane de sexe diferite a fost aprobata de 52,1% dintre californienii care au votat, impotriva pronuntandu-se 47,9%, au anuntat autoritatile celui mai populat stat american.
Potrivit AFP, aceasta decizie arunca in incertitudine juridica soarta celor 18.000 de uniuni homosexuale incheiate in California in ultimele luni, dupa o decizie a Curtii Supreme care anula un referendum similar din 2001.
Impotriva casatoriilor intre persoane de acelasi sex s-au pronuntat marti, de asemenea, alegatorii din Florida si Arizona, in timp ce Arkansas a decis interzicerea adoptiei pentru orice cupluri necasatorite. (Z.O.)

1 comment:

Marius Mina said...

My President is Black!