Pages

Wednesday, November 5, 2008

Mana Patriarhului Teoctist. Informare oficiala: Dosarul Mortii Patriarhului a fost redeschis de Parchetul Bucuresti in urma contestatiei Civic Media

Marturie:
“Iubitul nostru parinte Patriarh Teoctist a trecut la Domnul luni, 30 iulie 2007. Am facut aceasta fotografie dupa 5 zile, chiar inainte de inmormantare, vineri, 3 august. Cu toate ca nu a fost imbalsamat si era atat de cald, nu numai ca in mica Catedrala Patriarhala nu era niciun miros, dar iata cum s-au facut mainile lui…” (Silviu-Andrei Vladareanu)
… moaste

Text si foto preluate de la
Cidadededeus.wordpress.com orthphoto.net

Tin sa-i contrazic pe colegii mei de pe alte forumuri ortodoxe: Patriarhul nu a fost imbalsamat. Stiu aceasta pentru ca am lucrat si lucrez in continuare la ancheta asupra circumstantelor neclare ale mortii Patriarhului, toate rezultatele cercetarilor adunate urmand sa fie publicate in curand intr-o carte-document. De altfel, desi initial Dosarul Patriarhului a primit un NUP, in urma contestatiei Civic Media, care a aratat ca au ramas mai multe piste neverificate, Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, Sectia de Urmarire Penala si Criminalistica ne-a transmis, printr-o adresa semnata de Procuror Sef Sectie Marius Iacob, ca ancheta a fost reluata. Aviz amatorilor... mai ales a celora care au dat si trimis, sub semnatura lor, declaratii false Parchetului.

2 comments:

Razboi intru Cuvant said...

Victor, cu toata cinstirea pentru rasposatul patriarh, mi se pare pare exagerat sa facem din el un sfant, chiar daca stim bine cum a murit si sigur, in comparatie cu actualul...

Iar legat de imbalsamare, stii cel mai bine, ca unul care te-ai ocupat indeaproape de caz, ca a fost imbalsamat de cel putin 2 ori (oficial) si este de bun-simt ca nici nu s-ar fi putut concepe altfel, tinand cont de temperatura de afara, de numarul mare de zile pana la ingropare si de contactul cu sutele (sau miile?) de credinciosi veniti sa-si ia ramas bun.

Roncea said...

Fratilor, nu vreau sa intru in amanunte aici, dar va spun sigur ca Patriarhul nu a fost imbalsamat. Andrei stie la fel de bine ce si cum s-a realizat atunci. Nu este vorba de imbalsamare. Iar aparatul sau foto reda intocmai realitatea, tinand cint de caldura si zilele trecute. Si tineti minte: Patriarhul a avut o moarte martiririca! De va fi sfant in calendarul Bisericii noastre stramosesti, Dumnezeu stie, si, fara indoiala, cu ajutorul Lui, si noi, intr-o zi.