Sunday, February 21, 2010

BASESCU l-a vizitat la spital pe Cristi Paturca, autorul Imnului Golanilor, ajuns pe drumuri

Cristian Paţurcă, autorul "Imnului Golanilor" a declarat duminică, pentru NewsIn, că preşedintele României l-a vizitat sâmbătă, la spitalul Victor Babeş, unde se află internat, şi i-a adus prăjituri şi struguri, cantautorul adăugând că s-a bucurat deoarece nu se aştepta să-l viziteze Băsescu.
Revoluţionarul Paţurcă a precizat că a discutat cu preşedintele Băsescu, printre altele, despre situaţia certificatelor de revoluţionar, adăugând că al său nu este încă preschimbat. Paţurcă a declarat, pentru NewsIn, că a avut un proces cu Secretariatul de Stat pentru Problemele Revoluţionarilor legat de problema preschimbării certificatului de revoluţionar, pe care l-a câştigat, însă decizia nu este definitivă.
În legătură cu vizita preşedintelui, Paţurcă a spus că nu se aştepta şi că nu a fost anunţat, dar că s-a bucurat foarte mult.
Cristian Paţurcă este internet de aproximativ două luni în spital, din cauza unor afecţiuni la plămâni şi ficat.
Pe 8 decembrie 2009, Curtea de Apel Bucureşti a decis să oblige Secretariatul de Stat pentru Problemele revoluţionarilor, la cererea lui Cristian Paţurcă, să preschimbe certificatul de revoluţionar al acestuia. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
În mai 2008, cantautorul melodiilor din Piaţa Universităţii, Cristian Paţurcă, a fost evacuat din casa în care s-a născut, situată în Bucureşti pe strada Lister nr. 61, după ce imobilul naţionalizat a fost revendicat. "Nu am primit nicio veste de la nimeni, nici de la proprietar nici de la judecătorie şi niciun fel de somaţie de evacuare" declara la acel moment Cristian Paţurcă. "Urmează să locuiesc sub cerul liber de acum. Noroc de prietenii pe care îi mai am şi care m-au invitat să dorm la ei. În acest moment, îmi pare rău că tot ce am făcut în decembrie '89 s-a întors împotriva mea", mai spunea cantautorul.
În calitate de revoluţionar, Cristian Paţurcă are dreptul la o casă, însă certificatul său de revoluţionar nu mai este valabil.
Cristian Paţurcă este cunoscut în special datorită celebrului "Imn al golanilor", care a fost cântat pe toată durata manifestaţiilor din Piaţa Universităţii din 1990. 

21 feb 2010 16:01
NewsIn / Reporteri: Andreea Georgescu / Denisa Soare
Vezi si: Cristi Paţurcă: „Am ajuns un boschetar!” 

1 comment:

ciadjudeanu said...

Haideți să facem ceva pentru acest OM !Știm bine că avem șde mii de revoluționari în pijamale ...sau revoluționari marca Iliescu KGB, ar trebui să demonstrăm un pic de compasiune față de frații noștri aflați la necaz.Dacă se poate deschide un cont de ajutor sau ceva similar ,haideți să ne demonstrăm solidaritatea.