Pages

Friday, January 2, 2009

"Noua Ordine Mondiala" se instaleaza pe new world (dis)order: criza internationala. Financial Times o trambiteaza idilic de anul trecut

James Paul Warburg declara în fata Senatului SUA pe 7 Feb. 1950: “Vom avea un Guvern Mondial, fie ca ne place, fie ca nu ne place. Singura întrebare este daca acest Guvern Mondial va fi adoptat prin cucerire sau prin accept.“ (“We shall have World Government, whether or not we like it. The only question is whether World Government will be achieved by conquest or consent.” Quote by powerful banker James Paul Warburg before the US Senate in 1950.)
Zbigniew Brzezinski: “Aceasta regionalizare se desfasoara conform planului Comisiei Trilaterale având ca scop convergenta gradata a Estului si Vestului catre un Guvern Unic Mondial… Suveranitatea Nationala nu mai este un concept viabil.“
Chester Ward
, Amiral si fost judecator în Marina Militara SUA, membru în CFR timp de 15 ani: “Scopul principal al CFR este slabirea suveranitatii SUA si a independentei nationale si supunerea ei unui guvern unic mondial.“
David Rockefeller: “Tot ce avem nevoie este o criza majora, iar natiunile vor accepta Noua Ordine Mondiala ”

Un “guvern mondial” implica mult mai multa cooperare intre tari. Va fi o entitate cu caracteristici similare statului, sprijinita de un organism de legi.UE a stabilit deja un guvern pentru 27 de tari, care ar putea fi un model. UE are o Curte suprema, o moneda, mii de pagini de legislatie, un serviciu civil larg si capacitatea de a desfasura o forta militara. Financial Times crede ca formarea unui gen de guvern mondial este plauzibila.
Ar putea oare modelul european sa se globalizeze?, se intreaba presa americana, care precizeaza ca exista trei motive de a crede posibil acest lucru.
In primul rand, este tot mai clar ca majoritatea problemelor cu care se confrunta guvernele nationale sunt internationale ca natura: exista incalzire globala, criza financiara globala si “razboi global impotriva terorismului”.
In al doilea rand, revolutiile din transporturi si comunicatii au comprimat lumea in asa masura incat istoricul australian de prima marime Geoffrey Blainey a scris: “Pentru prima data in istoria omenirii un gen de guvern mondial este acum posibil”.
Blainey prevede o incercare de creare a unui astfel de guvern in urmatoarele doua secole, o perioada de timp neobisnuita pentru FT.

No comments: