Pages

Tuesday, March 18, 2008

Numele Partidului Civic Maghiar, folosit în adresa de internet a unui site "antimaghiar"? Tz, tz, tz...

Alo, Universul? Gazda Zoltan vrea sa interzica Internetul...

Agentia de Presa NewsIn:
Numele proaspăt înfiinţatului Partid Civic Maghiar (PCM) este folosit ca adresă de internet a unui site înfiinţat de o persoană din afara organizaţiei, în care se prezintă, printre altele, diferite articole din ziare privind înregistrarea partidului, transmite corespondentul NewsIn.
Site-ul denumit http://www.partidulcivicmaghiar.com/ conţine, printre altele, articole din cotidianele „Ziarul” şi „Ziua” privind înregistrarea de către Tribunalul Bucureşti a PCM, contestaţii depuse la adresa acestuia sau referiri la diferite „atrocităţi maghiare”, versuri din cântecele ostaşilor români în timpul luptelor pentru eliberarea Transilvaniei, precum şi o adresă de contact.
Preşedintele UCM din zona Sfântu-Gheorghe, Gazda Zoltan, a declarat marţi, corespondentului NewsIn, că gestul celui care a înfiinţat acest site este revoltător, acesta bănuind că în spatele acestui site ar sta ziaristul care a şi depus o contestaţie împotriva înregistrării PCM.
„Este ruşine cum folosesc numele unui partid în acest fel, ies din legalitate. Am anunţat şi conducerea PCM şi să vedem ce poziţie se va lua faţă de acest lucru”, a declarat Gazda Zoltan.
Apariţia acestui site a fost sesizată la scurt timp după ce deputaţii UDMR de Covasna, Antal Arpad şi Tamas Sandor, au semnalat prezenţa pe internet a unor mesaje denigratoare la adresa maghiarilor. Deputatul Antal Arpad a anunţat că va depune sesizări la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) şi la Poliţie, ca urmare a acestor mesaje şi solicită identificarea făptaşilor. Acesta a mai spus că va face şi o interpelare în Parlamentul României şi în Parlamentul European, la acesta din urmă prin intermediul europarlamentarului Sogor Csaba.
Mesajele la adresa etnicilor maghiari postate pe YouTube sunt dure şi multe dintre acestea chiar obscene, fiind considerate ca foarte jignitoare. Se poate asculta totodată şi un „imn“, şi anume „Doamne, ocroteşte-i pe români“, care de asemenea conţine cuvinte şi expresii vulgare.
Curtea de Apel Bucureşti a admis în urmă cu o săptămână înregistrarea Partidului Civic Maghiar în Registrul Partidelor Politice din România, hotărârea în acest caz fiind definitivă şi irevocabilă. Parchetul solicitase iniţial instanţei să trimită dosarul la Tribunalul Bucureşti pentru rejudecare, pe baza unei contestaţii conform căreia pe listele de înfiinţare ar fi fost mai multe semnături falsificate.
18 martie 2008 19:17
Reporter Ana Sidon, Editor Bogdan Cristescu

Eu unul, am mai auzi de doua site-uri interesante: www.UDMR.info si http://www.SusOpinca.net/

No comments: