Pages

Monday, March 17, 2008

Ati vazut cumva o Zdreanta? Pazea, vine Cartianu!

ZIUA are o versiune proprie asupra actiunii lui Basescu. Adrian Patrusca o prezinta in analiza lui chirurgicala: http://www.ziua.ro/display.php?data=2008-03-17&id=234665

Pentru a ponta si ea pe undeva pe langa razboiul Basescu-Moguli - pe care este evident ca n-are cum sa-l priceapa - Andreea Pora ii trage o gargara cu clabuci in Romania libera. Colegial, cum ii sta in fire, scuipa si ea pe victimele colaterale ale presedintelui. Ceea ce a omis sa faca atunci cand Basescu a stors din puroiul "societatii civile" in cazul "mincinosului nerusinat" Cristian Parvulescu si al sotiei sale mult-iubitoare de Guverne, oricare ar fi ele (doamna Parvulescu, un fel de Miki Spaga dupa o schimbare de sex, tine sa-l concureze in Guvern pe taticul lui Columbeanu).

Dupa ce pasarica din colivia GheDeSe descopera pailul de la Antena3 - "javrute (care) miauna cu vocea lui Felix" - conchide, doct si elevat: "e derizoriu sa tragi cu artileria grea in catei de presa rasa Ciutacu, care nu merita mai mult de un picior in coaste".

Tare, ce mai! Flasneta plezneste "tonomatul"!
***
Tapa iar o ia la laga

Am vazut ca si Tapa-laga intervine "civic" contra mogulilor Patriciu-Vantu-Voiculescu, pe HotNews. Si ma-ntreb si eu, ca prostul: stapanul lor, Plesu, de la cine-si primeste fisicul pentru Dilema Veche si prestatia jalnica de la Adevarul? Nu de la Patriciu-KazMunaiGas, adica Gazprom-KGB? Dar lui Patapievici, cine-i baga si lui fisicul, lunar, pentru futilele "Idei in dialog"? Nu cumva "Oligarhul" Vantu? Dar GheDeSeul, facut de Adi Nastase OMG de "utilitate publica"? De la cine si-a primit sediul la votul din Parlament (in unanimitate)? Nu de la 322?!
Haoleo!!!
***
Pazea, ne da lectii Cartianu!


In aceeasi categorie de "deontologi" scandalagii care schimba macazul dupa presiunea jetului de sus iata ca intra si Cartianu, care a anuntat azi ca devine redactor sef la "Adevarul". Stiti care: "Adevarul" oligarhului Patriciu! Iata doar cateva din citatele lui Cartianu despre noul lui patron si pompa lui, culese absolut la intamplare:
Ranjetul hienelor
de Grigore Cartianu
Evenimentul Zilei
Miercuri, 14 februarie 2007
Grigore Cartianu: "Impotriva Monicai Macovei s-au coalizat ieri toti praduitorii tranzitiei - de la Iliescu la Vadim, de la Voiculescu la oamenii lui Patriciu."
"Aceeasi vajnica liberala avea toate motivele „doctrinare” sa voteze alaturi de gasca PSD-PRM-PC, dat fiind ca in trecut si-a facut plinul la pompa lui Patriciu. Cum care Patriciu? Cel care are ceva probleme cu justitia Monicai Macovei!"
Un film de capa si spaga
Grigore Cartianu: "Intr-o tara guvernata cinstit, primul-ministru ar fi demisionat in aceeasi secunda cu ministrul prins la furat" .
"Intr-un fel, parca am stat pe loc: starea de acum era si in toamna lui 2004. Va amintiti: Nastase, Mitrea, DIP, treburi, chestii, nenorociri... Iar acum, Tariceanu-von-Patriciu, Chiuariu-von-Fenechiu, Remes-von-Muresan, Rusanu-von-Morega... Pe scurt, o guvernare infecta, necinstita, insuportabila. Eu, unul, asa o simt. "
Pazea, ne da lectii Iliescu!
de Grigore Cartianu
"Cum li s-o parea altoiul cu sistemul comunisto-securist, atat de bine reprezentat de Voiculescu? Ei, liberalii de rand, vor avea ultimul cuvant, pentru ca ei nu fac tranzactii pe conducta lui Patriciu, pe care se intalnesc - ce coincidenta! - si Tariceanu, si familia Voiculescu."
Si, cel mai deliroid, tinand cont de actuala situatie:
Lustratia presei
de Grigore Cartianu
Evenimentul Zilei
Marţi, 11 aprilie 2006
"Vrem curatenie in clasa politica. Dar cu securistii din presa cum ramane?
Incet-incet, mizeria iese la suprafata. Stenogramele discutiilor purtate de Dinu Patriciu cu tovarasii sai de haiducii, in cazul manipularii Bursei, limpezesc multe dintre misterele acestei afaceri. Si arunca in ridicol smiorcaielile unor personaje care fredonau aria nevinovatiei in fata aparatelor de filmat, pe scarile Parchetului General. (...)
In plina domnie a lui Nastase a avut loc si "tunul de la Rompetrol". Rosca Stanescu l-a sunat pe Patriciu ca sa afle ce si cum. Si a aflat: 200.000 de "coco", repede, repede, "pentru ca e o tranzactie mare, speciala". Pac, pac - s-a umflat contul!Dar cum s-a derulat tranzactia care l-a imbogatit pe Rosca Stanescu, la gramada cu alti tovarasi ai lui Patriciu? Ne lamureste brokerul insarcinat sa "faca treaba", in dialogul sau telefonic cu magnatul petrolului: "Din pacate, am ceva probleme cu clientii deoarece nu am acceptat sa intre nimeni pana nu s-a finalizat operatiunea noastra". Asadar, "operatiunea noastra"! Adica a lor. Miza justifica riscurile, caci... "S-au cam suparat cativa, dar asta e, ca nu era sa ne dam cu stangul in dreptul." Replica lui Patriciu e graitoare: "Asta e! Bine. La revedere!".Asta e! Un "grup de interese", in complicitate cu oficiali ai Bursei, blocheaza accesul la tranzactionarea de actiuni pentru cei care nu sunt "de-ai nostri". Din grup face parte si un director de ziar. Intrebare: mai poate crede cineva o iota din ceea ce publica respectivul ziar?Sa spunem ca apare o informatie despre Rompetrol, despre Patriciu, despre Verestoy ori alti profitori ai schemei. Va scrie "Ziua" adevarul? Sa fim seriosi: interesul lui Rosca Stanescu este sa prezinte lucrurile asa cum ii convine lui, nu cum sunt in realitate.Iata de ce avem nevoie de o lege a lustratiei si in presa! Cititorii au dreptul sa fie informati corect, nu in functie de interesele rosca-stanestilor de prin redactii! Informarea e una, intoxicarea e alta! Iar experienta demonstreaza ca de la intoxicare la santaj mai e doar un pas. Unul pe care camatarii si spoitorii presei il fac voiniceste."
HA, HA, HA!!!
Cand mi s-a propus aceeasi pozitie la "Adevarul" de dupa sobolaniada CTP-Chirieac-Ursu mi s-a oferit la negocieri un salariu de 5000 de euro net cu alte beneficii care ridicau suma pana la 6-7000/lunar. Am refuzat, pentru ca "Adevarul" era atunci, ca si acum, un ziar anti-Basescu. Ceea ce pe "deontologi" vad ca nu-i deranjeaza deloc...

1 comment:

Dan Tanasa said...

Mult prea tareee...:))