Pages

Friday, March 7, 2008

Adelin Petrisor a reusit sa patrunda in barlogul ayatollahului Mohammad Fadlallah

Editie Speciala Antena 3, azi, 7 martie, la ora 22,10. Invitati in studio: Victor Roncea si Catalin Harnagea.
Video: Liban
Statele Unite sunt varful de lance al terorismului mondial. Declaratia ii apartine Ayatollahului Mohammad Fadlallah, unul dintre cei mai mari clerici ai lumii Shiite, considerat de serviciile secrete occidentale liderul spiritual al gruparii teroriste Hezbollah. Intr-un interviu exclusiv acordat lui Adelin Petrisor, Ayatollahul a declarat ca este pe lista de asasinate a serviciilor speciale americane si israeliene.
Ambianta:
Ayatollahul Mohammad Fadlallah, unul dintre cei mai sfinti oameni ai shiitilor. Turbanul negru arata ca se trage din familia profetului. Pentru shiiti, Fadlallah este poate cea mai respectata voce. Pentru serviciile secrete occidentale el este liderul spiritual al unei sangeroase grupari teroriste: Hezbollah. Fadlallah traieste in suburbiile sudice ale Beirutului, considerate fieful gruparii Shiite. In fiecare vineri la slujba tinuta de Fadlallah vin peste 10.000 de oameni. In mai toate discursurile, ayatollahul ataca virulent Statele Unite si Israelul insa, intr-un mod uimitor pentru Islam, clericul vorbeste si despre egalitatea femeii cu barbatul si ii critica aspru pe musulmanii care-si bat consoartele.
Ambianta:
L-am intilnit pe Fadlallah in casa sa din sudul Beirutului. Cladirea abia a fost reconstruita pentru ca in urma cu un an si jumatate a fost distrusa de bombardamentele israeliene.
Sincron Fadlallah:
"Daca studiem cu atentie miscari precum Hezbollah, Hamas sau Jihadul Isalmic vedem ca acestea sunt grupari care-si apara patriile. Problema este ca America considera terorista orice miscare care lupta pentru eliberarea de sub ocupatia israeliana. Eu cred ca America este de fapt varful de lance al terorismului mondial. Cea mai mare dovada de terrorism este ocuparea si privarea de libertate a unui popor. Noi stim ca de cand Irakul a fost ocupat de americani, numarul mortilor, al ranitilor sau al celor ramasi fara case a crescut si ar putea fi de ordinul milioanelor. Acesta este varful terorismului in lume. De asemenea observam aceeasi situatie in Afganistan unde America le cere statelor europene sa-si trimita soldatii la moarte sigura"
Ayatollahul este in permanenta bine pazit. In 1985 a fost supravietuit unei tentative de asasinat. O bomba a explodat in fata casei sale si 80 de persoane printre care multe femei si copii au murit. El a scapat nevatamat.
Sincron Fadlallah:
" A fost publicat in Washington Post dar si in cartea lui Bob Woodward ca CIA, prin seful de atunci William Casey s-a inteles cu ambasadorul Arabiei Saudite care a sponsorizat cu 3 milioane de dolari operatiunea de lichidare a mea. Acest lucru nu mai este un secret. S-a scris mult in presa Americana despre acest lucru. "
Clericul shiit sustine ca nu are legatra doar cu Hezbollahul ci cu tot ce reprezinta lumea shiita. Serviciile americane considera insa ca este cel care a dat binecuvantarea sinucigasilor care in 1983 in Beirut au aruncat in aer cladirea trupelor de mentinere a pacii. In jur de 300 de militari americani si francezi au murit in acel atentat.
EXTRO: Interviul integral al Ayatollahului Fadlallah il puteti vedea intr-o Editie Speciala Antena 3, vineri, 7 martie, la ora 22,10.
http://www.antena3.ro/index.php?search=on&id=46279&ext=1&arc=&text=fadlallah
VIDEO: http://vs04.netstairs.ro/antena3tv/webroot/website/?videoid=9917

No comments: