Pages

Thursday, February 14, 2008

Interzis casatoriilor homosexuale

Frunda, ca intotdeauna, anti-Romania
Serban Nicolae (foto dreapta), Pro

O stire buna:
Senatul a votat, cu amendamente, propunerea de modificare a Codului Familiei prin care se precizeaza explicit ca familia are la baza "casatoria liber consimtita intre un barbat si o femeie". Modificarea Codului nu a fost agreata de Ministerul de Justitie deoarece acum se lucreaza la un nou Cod Civil care va include si dispozitiile din aceasta propunere legislativa. "Din 1953, de cand a intrat in vigoare Codul Familiei, nu ne-am prins nici unul ca, de fapt, expresis verbis, o casatorie se incheie intre un barbat si o femeie si acum veniti dumneavoastra sa va opuneti unei asemenea initiative", a ripostat senatorul PC Gavrila Vasilescu. Mai rezervat a fost presedintele Comisiei pentru drepturile omului, Gyorgy Frunda (UDMR). El a avertizat ca Romania s-ar putea confrunta cu un val de plangeri ale homosexualilor si lesbienelor la CEDO. O problema atat de serioasa ar trebui supusa mai intai dezbaterii publice, in care sa se pronunte societatea civila, sociologi, juristi sau specialisti in drepturile omului, a adaugat Frunda. (A.I., ZIUA)



Septimiu Roman, de la Radio, relateaza: Senatorii au fost de acord cu modificarea Codului Familiei, unde se va preciza de acum ca familia are la baza casatoria liber consimtita intre un barbat si o femeie. În prezent, documentul prevede doar ca familia are la baza casatoria liber consimtita intre soti, fara a preciza daca sotii trebuie sau nu sa fie de sexe diferite. Recent insa, "Human Rights Watch" a cerut guvernului roman sa permita casatoria intre homosexuali. Apelul grupului pentru apararea drepturilor omului facea referire la faptul ca legea europeana recunoaste si protejeaza din ce in ce mai mult diversitatea tipurilor de familii, amintindu-le in acelasi timp autoritatilor de la Bucuresti ca in UE nu se practica discriminarea pe baza orientarii sexuale.

Reporter: Septimiu Roman - În cursul dezbaterilor au fost prezentate puncte de vedere diferite in legatura cu oportunitatea adoptarii, in acest moment, a unui punct de vedere transant, dar discriminatoriu - dupa cum l-a numit senatorul György Frunda, referindu-se la categoria homosexualilor si a lesbienelor.György Frunda: Casatoriei intre persoane de acelasi sex eu personal ma opun. Cred totusi ca ar fi o decizie mult prea rapida, cu repercusiuni mult mai mari. În mod cert ne vom trezi cu procese mai multe la Curtea Europeana introduse de homosexuali sau de lesbiene, de aceea eu cred ca aceasta problema trebuie discutata mult mai profund.Reporter: Proiectul clarifica o situatie care decurge din prevederile Codului Familiei - a afirmat senatorul ªeban Nicolae.ªerban Nicolae: Chestiunile legate de uniunile de natura juridica, indiferent de denumirea pe care o vor avea, intre persoanele de acelasi sex urmeaza a fi reglementate, probabil, in proiectele pe care guvernul le are in vedere, dar in ceea ce priveste acest proiect nu contravine nici unei norme europene si nu e vorba de vreun conflict cu reglementari sau cutume europene.Reporter: Senatorul Gheorghe David a adus un argument in plus:Gheorghe David: Vineri, aflandu-ma in Congresul SUA, in Biroul congresmanului Cristopher Smith, mi s-a dat un listing cu ceea ce s-a discutat in Comisia Juridica in Senatul Romaniei cu privire la aceasta propunere legislativa, si erau incantati de faptul ca exista aceasta prevedere expresa in noua forma care s-a propus. (RADOR)


Nu stiu de ce dar toate, repet, TOATE, organele media din Romania au eludat apelul Asociatiei Familiilor in care se arata foarte clar sprijinul unor mari organizatii americane. Ca si in cazul opozitiei fata de legalizarea prostitutiei. daca nu venea personal la Bucuresti consilierul lui Rice, Lagon, sa aduca mesajul SUA, poate si asta ramanea "neobservat". Aceasta reflecta inca o data, in mod clar, nivelul de infiltrare al vectorilor antiromani in mass media "romanesti".

No comments: