Scris de George Roncea
Se ascute lupta de clasă în PSD. Marea confruntare face deja victime - Năstase s-a retras mai alaltăieri scårbit de manevrele puse la cale la sediul Fundaţiei Renaşterea de clanul Geoană. Ieri, Iliescu spumega şi el de pe margine, se tăia în direct cu lama la vene, mai-mai să crape inima în el. E clar, n-o mai duce mult. „Am decis să mă retrag din orice funcţie executivă şi de partid“ - a spus ieri Iliescu, adăugånd că există două cauze principale ale retragerii sale: una de ordin statutar, iar cealaltă de ordin practic. Practic, ne aducem aminte că Iliescu a declarat cu ani în urmă că nu se va retrage din politică decåt cu picioarele înainte. Probabil că îşi simte sfårşitul. Ca toţi marii criminali şi măcelari, are un al şaselea simţ: al iminenţei morţii. M-ar durea să-l văd pe Iliescu în direct la Realitatea tåråt cu zgaibaracele înainte, pe o targă a Crucii Roşii, cu Mihaela Geoană drapată în roz la căpăţåna sa, alături de Prostănacul care a întinat valorile pesediste vånzånd partidul la Talciocul lui Vanghelie. Sper totuşi să apuc să-l văd pe Iliescu, înainte de a se scoborî către Întunericit, judecat într-o instanţă romånească, la Tårgovişte sau oriunde altundeva, şi condamnat pentru morţii Mineriadei, revoluţiei etc.
Pånă una alta, convulsiile pesedeului seamănă şocant cu „lupta de idei“ dintre menşevici şi bolşevici. Asistăm la un caft generalizat între „ruşii albi“ ai lui Geoană şi „ruşii roşii“ ai lui Tataia, cu deosebirea că „ruşii albi“ ai lui Geoană au tenul foarte închis la culoare dacă e să-l luăm pe Vanghelie de etalon.
Geoană uber alles
Mircea Geoană are în sfârşit şansa să rămână în istorie, dar nu în ipostaza de mare preşedinte de partid sau de ţară, ci din cea de responsabil pentru scindarea PSD în anul de graţie 2010.
Încercările de ani buni făcute de principalii duşmani politici ai PSD au fost zadarnice până în prezent, PSD acţionând ca un partid-monolit, unit când de interese, când de principii ideologice, în funcţie de conjunctură. Pedeliştii (şi liberalii?) se simt zilele acestea răzbunaţi, prin eforturile neprecupeţite depuse de Geoană şi gaşca sa pentru demolarea partidului.
Zilele PSD în formula actuală sunt practic numărate, congresul partidului de sâmbătă fiind considerat momentul zero al scindării. Consiliat îndeaproape de părintele „Goagăl“, cel care visează doar să stea la prezidiu şi să le-o dea la... bip cât mai multora, aşa cum personal a declarat, Mircea Geoană are şanse foarte mari să fie reales în funcţia de preşedinte al PSD, alături de o garnitură variată, în vârful căreia va trona cu siguranţă tandemul Hrebenciuc-Vanghelie, cuplul de tartori responsabil pentru eşecurile partidului din ultima vreme.
Toate schimbările dorite de noii corifei ai social-democraţilor, care-i ţin trena lui Geoană, au fost votate pe bandă la Comitetul Executiv de luni, deschizând larg opţiunea ruperii PSD. Pericolul a fost sesizat de mulţi membri cu state vechi în PSD, dar a fost total ignorat de Geoană&co., orbiţi prea tare de putere. Decizia luată în Comitetul Executiv care vizează alegeri în echipă şi nu individual, ca până în prezent, reprezintă piatra de moară care va atârna la gâtul echipei de scaraoţchi ai lui Geoană, după congresul de sâmbătă.
Intenţia lui Mircea Geoană de a impune un vot pe echipe este cel de-al doilea motiv pentru care tabăra adversă ridică problema scindării PSD. „Un vot pe echipe ar fi complicat şi ar duce la rezultate nedorite. Eu sper că nu vom ajunge în situaţia scindării partidului“, a declarat Ion Iliescu înainte de a face anunţul-bombă de ieri, al retragerii sale. Încercând astfel să delegitimeze echipajul lui Geoană, edecarul Iliescu a avertizat că proiectul noului statut ar risca să tranforme partidul într-o mare de grupuri care se luptă între ele, ceea ce ar putea duce la ruperea mult-iubitului partid, urmaş al creaţiei sale, feseneul, spuma detritusurilor (jeguri cf DEX) revoluţiei moscovite.
Geoană sparge Partidul - afirmă liderii pesedişti
Ce n-au reuşit Băsescu şi PD-L realizează Geoană: ruperea PSD, cred mulţi dintre liderii partidului. Vasile Dâncu, altfel adversar al lui Iliescu până mai ieri, se vede propulsat în aceeaşi barcă, acum. El a declarat că prima cauză a dezastrului PSD „este că oameni din jurul lui Mircea Geoană chiar vor ruperea partidului. Actuala conducere nu este deloc îngrijorată de o astfel de situaţie.
Se vede şi în declaraţiile liderilor apropiaţi lui Geoană lucrul ăsta. Sunt unii în preajma lui Mircea Geoană care chiar îşi doresc să scape de rivali şi să rămånă doar ei cu moştenirea partidului. Şi ruperea PSD nu-i îngrijorează. Ba din contră“, susţine fostul socio-strateg al social-democraţiei pe stil nou.
Miron Mitrea, la rândul său, a anticipat aproape cuvânt cu cuvânt ce a zis Năstase acum două zile, când a anunţat că se retrage din cursa pentru şefia partidului. „Revin cu o temere a mea care, dacă se adevereşte, va pune în pericol unitatea partidului. Este vorba despre temerea că Geoană&co. vor încerca să organizeze un congres aranjat. Adică un congres cu cåt mai puţini delegaţi, aleşi pe criterii mai puţin democratice. Dacă se va încerca acest lucru, PSD se va rupe“, avertiza Miron Mitrea, în urmă cu o săptămână, într-o postare pe blogul său.
În ce-l priveşte pe cel care a fost ţinta tuturor acestor comentarii, inefabilul Geoană, violaceu în cerul gurii, puţin a lipsit să-i drăcuiască pe oponenţii săi: „Tot soiul de oportunişti de pe margine care vor să îşi caute pretexte să plece de la noi în urma unui congres - ducă-se, ducă-se învårtindu-se“.
I-a ajuns blestemul lui Iorgovan: „PSD, o gaşcă de homosexuali, masoni şi infractori“
Cel mai stilat ca exprimare şi mai clar, totodată, ca formulare a fost tot dandy-ul Adrian Năstase, preşedintele Consiliului Naţional al PSD, care a spus, înainte de ieşirea publică a lui Ion Iliescu, că nu mai vrea să fie „figurant într-un scenariu prost scris“. Cine a scris însă scenariul? L-a ajuns vorba lui Antonie Iorgovan, „părintele Constituţiei“, care, înainte de a muri, otrăvit prin iradiere, a spus adevărul despre pidosnicii pesedeului, care s-au folosit de masonerie, „paravanul şmecheriei“?
Cine sunt şmecherii de azi şi ce şmecherii sub şorţuleţ fac ei, devoalează tot alambicatul Adrian Năstase, un artist al jocurilor de culise, cu sau fără şorţuleţe, care ştie prea bine cum se lucrează pentru a se „aranja“ un Congres.
„S-a creat un firewall (un zid despărţitor) la nivel de conducere, la nivelul unor lideri. În urma unor discuţii de seară, din diferite locuri, care au avut loc între diferiţi lideri ai partidului ei, au creat «regulamentul» pentru organizarea Congresului“, a argumentat Adrian Năstase, care nu a precizat unde s-au purtat discuţiile focoase cu pricina, dar am spus-o noi în ziarul de ieri: la sediul Fundaţiei Renaşterea, a Mihaelei Geoană. Liderii respectivi s-au prezentat la sediul Fundaţiei care execută mamografii şi analize uterine, ca urmare a unor suspiciuni de sarcini nedorite extra-uterine şi de noduli mamari produşi de cancerul trădării şi fraudării.
Năstase dezvăluie mecanismul fraudării
Năstase a demantelat mecanismul fraudării arătând că: „Decizia faţă de norma de reprezentare la congres a fost luată fără niciun fel de criteriu real. Creşterea la 225 de reprezentări ale uneia din organizaţii a dublat practic fără criterii, după părerea mea, această participare“.
El a criticat, de asemenea, lipsa unei şedinţe a CN de dinainte de congres, care ar fi trebuit să vizeze materialele pentru congres. „S-a venit de nicăieri cu un proiect de statut adus de Liviu Dragnea, fără ca această comisie fără statut să se fi întrunit“, a mai spus Nasty, cătrănit, precizând că „în Statutul PSD, complet dat peste cap, este desfiinţat Consiliul Naţional, atribuţiile acestuia fiind transferate în alte părţi“.
Dacă ne-ar fi întrebat cine i-a desenat draftul de proiect vânjosului Dragnea, care se ştie (s-a văzut) că are degetele mult prea grosiere şi virile pentru a se putea aşterne pe schiţe şi desene, i-am fi putut spune tot noi ale cui au fost degeţelele fine de arhitectă puse la treabă în folosul dragostei ei, Mirciulică Cel Moale.
Mânăria e clară şi pe faţă: „S-au stabilit niste reguli care nu mai permit anunţarea unor candidaturi în cadrul Congresului. Vor trebui anunţate din timp, în aşa fel încât, în mod evident, să se poată bloca lista şi să se poată, după aceea, supune la vot într-un anumit mod“.
Atent cum îl ştim la probleme legate de grosime, Năstase a făcut un apel dramatic la recalibrare (operaţie de ajustare a dimensiunilor unuia care intră în altul): „Să avem înţelepciunea necesară pentru a ne recalibra“, deşi contextul actual ar fi mai degrabă acela al unei re-juisări. Sexul în grup a încins în aşa hal obştea pesedistă încât nici duşul rece al retragerii masculului Alfa, Ion Iliescu, nu-i mai scoate din călduri.
Rămâne de văzut dacă Geoană Cel Moale are calibrul suficient de consistent (chiar aşa flasc cum l-a descris Mimi), încât să-i mulţumească din toate poziţiile pe toţi cei rămaşi, cei cu bilete de bal la party-ul din 20 februarie, unde Hrebenciuc, probabil, le va ţine aprinsă lumânarea mov, să nu se taie în cristale.
Citeaza acest articol pe saitul tau
1 comment:
PSD-ul nu se va lăsa aşa uşor divizat, chiar dacă trece printr-un război intermafiotic de proporţii...
PSD-ul e mai mult decât lobby-ul vechii nomenclaturi; e o stare de spirit comună unei bune părţi dintre români.
Post a Comment