Pages

Tuesday, February 16, 2010

STIRI DIN RM. Oleg Voronin chemat la Centrul Anticoruptie pentru cheltuieli de vreo opt milioane de dolari doar de pe card. Dmitrii Rogozin, ambasadorul Rusiei la NATO, agita aerul Transnistriei cu o replica la scutul SUA din Romania

Liderul Partidului Popular Creştin-Democrat (PPCD) din Republica Moldova, Iurie Roşca, este cercetat de Procuratură pentru că ar fi bătut un poliţist în urmă cu opt ani şi riscă o pedeapsă de până la cinci ani de închisoare, dacă va fi găsit vinovat, informează ProTv Chişinău. Dosarul a fost redeschis la sfârşitul anului trecut, după ce fusese clasat. Iurie Roşca spune că acest lucru s-a întâmplat la comanda actualei guvernări şi ameninţă cu proteste de stradă. De cealaltă parte, Procuratura neagă că ar fi vorba despre un dosar politic, transmite Mediafax. 
Dupa ce, ieri, Iurie Rosca a fost invitat sa dea explicatii la Procuratura RM, pentru o situatie din 2002, din vremea guvernarii comuniste, astazi este asteptat la Centrul Anticoruptie din Chisinau Oleg Voronin fiul miliardar al fostului presedintinte al Republicii Moldova. Peste Nistru, la Tiraspol, separatistii care guverneaza formal capul de pod al Rusiei la granita rasariteana a NATO si UE ameninta cu o replica la scutul antiracheta american, in timp ce ambasadorul rus la NATO, flamboiantul Dmitrii Rogozin, face pe prostul.
Jurnal.md informeaza:
Oleg Voronin este chemat la Centrul Anticorupţie pentru explicaţii




Cetăţeanul Oleg Voronin este aşteptat astazi, la ora 11.00, la Centrul pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei. Acesta este aşteptat pentru a da explicaţii vis-a-vis de tranzacţiile în proporţii deosebit de mari, efectuate pe parcursul ultimilor doi ani, de pe contul personal al acestuia.

Acum două luni, cotidianul Timpul a intrat în posesia unor descifrări ale cardurilor lui Oleg Voronin. Potrivit datelor publicate de ziarul Timpul, în 16 luni de zile, de la 22 ianuarie 2008 şi până la 29 mai 2009, Oleg Voronin a cheltuit suma de peste 8 milioane de dolari, plătiţi de la cardurile personale, ceea ce ar însemna în jur de jumătate de milion de dolari pe lună.

Pe de altă parte, Oleg Voronin a infirmat toate zvonurile despre afacerile sale. În 2007, într-un interviu acordat revistei VIP Magazin, Oleg Voronin declara: "Deseori rămân şi eu stupefiat la auzul ştirilor că, chipurile, vreo afacere cunoscută din Chişinău mi-ar aparţine mie sau că anumite întreprinderi au primit „oferte” de preluare de la nişte persoane care „lasă să se înţeleagă” că o fac în numele meu ... Ba că eu aş fi acela care scoate din circuitul urban microbuzele ca să le înlocuiesc cu autobuzele „mele”, ba că am achiziţionat deja „Andy’s Pizza”, „Supraten”-ul sau „Daac-Hermes”-ul. Aiureli... Chiar i-aş ruga pe toţi cei care sunt acostaţi cu asemenea „oferte” să dea „iniţiativele” în vileag. Sunt gata să dezavuez şi să contracarez cu toată energia orice tentativă de business tâlhăresc care se vrea făcut în numele meu sau, mai exact, al tatălui meu", spunea Oleg Voronin acum 3 ani.

Deşi de ani de zile zvonurile despre „afacerile” lui Oleg Voronin vuiesc, acesta nu a dat niciodată explicaţii organelor competente.
Rogozin: Iniţiativa lui Smirnov poate genera un conflict serios
Rogozin: Iniţiativa lui Smirnov poate genera un conflict serios



Instalarea sistemelor "Iskander" în Transnistria ar putea genera un conflict politic, susţine reprezentantul Rusiei la NATO, Dmitrii Rogozin, citat de RIA Novosti.
Potrvit sursei citate, Dmitrii Rogozin a remarcat că iniţiativa Tiraspolului poate duce şi la un conflict regional serios. "În ceea ce priveşte necesitatea instalării sau nu a unui astfel de sistem în Transnistria, dacă ar depinde de mine, o astfel de decizie nu ar fi luată. "Iskander" nu poate fi utilizat în astfel de negocieri", a subliniat oficialul rus.
Amintim că liderul separatist, Igor Smirnov, a declarat luni că este dispus să găzduiască sisteme ruseşti "Iskander" în cazul în care ar avea o propunere din partea Rusiei. Totodată, acesta a informat că nu a primit nicio propunere în acest sens. Iniţiativa lui Smirnov vine după ce Consiliului Suprem de Apărare al României a aprobat invitaţia SUA de aparticipa la dezvoltarea sistemului de apărare antirachetă, cu stabilirea unor componente ale acestuia în România.
Sursa: Jurnal.md

No comments: