Pages

Sunday, November 8, 2009

GEOANA SI OPRESCU, doi impostori imagologici dupa modelul Nahorniac. Geoana e garantat de Vanghelie, Oprescu de Cozmanca si tus'patru de ILIESCU-KGB.

Geoană, garantat de Vanghelie, nu şi de SUA
Scris de Victor Roncea

Mircea Geoană e „inteligent, hotăråt şi capabil“. Nu, nu rådeţi; nu este un banc. Sunt cåteva dintre cuvintele-cheie prin care staff-ul de campanie al candidatului Mircea Geoană încearcă să-i fardeze imaginea reală, creionată atåt de grafic de tătukul PSD Ion Iliescu: prostănac, confuz şi incapabil. Inserate într-un montaj video prezentat de site-ul independent www.alegeri.ro, alături de clipurile electorale ale tuturor candidaţilor, cuvintele însoţesc imagini din viaţa activistului PSD, împănate cu fotografii din cariera fostului diplomat CDR. Dar Mircea Geoană nu a ales să-şi farmece subliminal victimele electorale cu poze de la întålnirile sale de taină cu Marean Vanghelie sau Yasser Arafat, cu Dan Felix Voiculescu sau Leonid Kucima, ci, încercånd să dea de înţeles că sponsorii şi susţinătorii săi internaţionali se regăsesc printre cei din imaginile succedate, se prezintă, pe rånd, cu: Bibi Netanyahu, Shimon Peres, Vaclav Havel, Colin Powell, Bush tatăl, Bill Clinton (fără trabuc), etc etc. Desigur, toţi aceştia au fost pozaţi pe cånd Geoană era ba diplomatul preferat al lui Iliescu, ba al lui Constantinescu, ba „iar din nou“ al lui Iliescu, fără a şti că vor pune umărul la campania electorală a fostului adjunct de şef de brigadă la Trustul Energomontaj Bucureşti aterizat direct în Ministerul Afacerilor Externe, condus în zilele „revoluţiei“ de Serghei Celac („prietenii ştiu de ce“).

Statele Unite nu îl sprijină pe Mircea Geoană

Convinşi fiind că Mircea Geoană a cerut acordul fiecărei personalităţi din clipul său propagandistic, după cum este firesc, conform practicilor internaţionale şi de bun-simţ, am solicitat Ambasadei Statelor Unite ale Americii la Bucureşti un punct de vedere. Eram curioşi dacă o să ne confirme cumva oficial că toţi preşedinţii americani, de la Washington încoace, îl susţin pe candidatul fostului PCR, actualul PSD, şi, atunci, nu ar mai avea rost alegerile din România, poporul român economisind astfel zeci de milioane de euro, pe care i-am putea dona pe loc soţiei candidatului, într-un adevărat transfer caritabil de fonduri - eventual pentru un nou vaccin - de la Steaua Roşie care-l ghidează în viaţă pe Mircea Geoană la Crucea Roşie din gentuţa Mihaelei Geoană. Ciudat, totuşi, nu acesta a fost răspunsul.

În privinţa candidatului PSD la prezidenţiale, Mircea Geoană, şi a „susţinătorilor“ săi americani din clipul PSD, ni s-a spus că „Ambasada şi Guvernul SUA nu au niciun favorit şi nu sprijină niciun candidat la alegerile prezidenţiale“. „Statele Unite ale Americii vor continua să colaboreze strâns cu orice preşedinte ales în mod democratic“, ne-au mai spus colegii de la Biroul de presă al Ambasadei SUA la Bucureşti. Să mai amintim că Geoană răspândise printre ziarişti zvonul că atât noul ambasador al SUA, Mark Gitenstein, cât şi vicepreşedintele american Joe Biden sunt trimişi în România de prietenii săi şi ai lui Alfred Moses (foto), fostul ambasador SUA la Bucureşti, pentru a-l sprijini în campania electorală şi a-l instala la Cotroceni. O practică, totuşi, contrară legilor internaţionale.

Modelul Nahorniac

Practica de hoţie imagologică jenantă aminteşte de un alt celebru candidat neaoş, Florin Nahorniac, care, bazându-se pe apartenenţa la „societatea civilă“, apărea pe la diverse conferinţe şi congrese lipindu-se de te miri cine pentru o poză, ca la urs, apoi prezentându-se naivilor drept intim al vreunei personalităţi de la noi ori de-aiurea.
Ziarul „Argeşeanul“ aminteşte cum Nahorniac se lăuda la o conferinţă de presă că este foarte bun prieten al foştilor preşedinţi Vladimir Putin al Rusiei şi Jacques Chirac al Franţei, agitând poze în care apărea alături de aceştia, ca Mircea Geoană în clipul său. Nahorniac mai susţinea că mama sa vitregă a fost colegă de şcoală cu Papa Ioan Paul al II-lea, cu care s-a şi întâlnit de câteva ori: „De câte ori mă întâlneam cu Papa, acesta mă întreba: «Ce mai face Felicia?»“. Întrebat de afinităţile politice, Nahorniac a susţinut că rămâne fidel concepţiilor socialist-democrate, pe care de altfel a încercat să le readucă în viaţa politică actuală, dar nu a întrunit numărul de semnături necesare reînfiinţării acestui partid. Astfel că Florin Nahorniac a decis să susţină PSD, conform declaraţiilor sale. Nu ne îndoim că aşa a şi ajuns în stafful de campanie al „preşedintelui prostănacilor“. Că mâine o să producă un nou clip de propagandă PSD în care, pe lângă micul utecist Ponta cu teroristul roşu El Che pe tricou, o să apară şi Fidel Castro întrebându-l amabil pe Geoană: „Ce mai face Mihaela?“.
Geoană, garantat de Vanghelie, nu şi de SUA
Curentul - luni, 09 noiembrie 2009
Vizita lui Oprescu la Papă, un simplu balon electoral
Scris de Andreea Anghel

Aşa cum îi stă în caracter, Sorin Oprescu, în postura sa de candidat la preşedinţie, a umflat cum a ştiut „marea“ vizită de săptămåna trecută la Vatican, unde s-a întålnit cu Suveranul Pontif. Oprescu a uitat să menţioneze faptul că a fost o audienţă generală, la care a participat şi prezidenţiabilul nostru din fruntea Primăriei. Oprescu a beneficiat de aceeaşi atenţie ca şi miile de credincioşi catolici aflaţi în Piaţa Sfåntul Petru la audienţa generală săptămånală a Sfåntului Părinte. Edilul nu a beneficiat de nicio introducere specială a prelaţilor catolici romåni, care îşi făceau un titlu de glorie în a aranja această mare întålnire.
Ca dovadă, pe pagina de Internet a Vaticanului nu se face absolut nicio menţiune specială, aşa cum ar fi fost firesc dacă edilul Capitalei ar fi fost invitat special, aşa cum a declarat. Ba chiar a făcut atâta zarvă pentru a anunţa acest eveniment, încât ai fi crezut că Papa Benedict şi-a făcut program special pentru a se întâlni cu acest candidat. Nimic mai neadevărat. Aşa cum arată şi imaginile de la faţa locului, Oprescu s-a aflat în mulţime şi a participat la o audienţă generală, în aer liber. Mai mult, din schimbul de replici avut cu Sfântul Părinte, nu reiese sub nicio formă că i s-ar fi dat mai multă atenţie decât credincioşilor aflaţi şi ei în audienţă. Din surse sigure, am aflat că Oprescu a fost nevoit să explice într-o engleză greu de reprodus cine este şi de unde este şi să menţioneze ceva despre „războiul“ dus cu dezvoltatorii proiectului Cathedral Plaza, ce se construieşte lângă Catedrala Sf. Iosif. Tot ce a spus Suveranul Pontif, în cele două minute, cât i-au fost alocate, a fost „It is a long discussion“ (n.r.: este o discuţie lungă). Nici pomeneală de aprecieri despre „adevăr şi lumină“ sau alte explicaţii.
Culmea tupeului a fost după întâlnirea cu Suveranul Pontif, când Oprescu a trecut la a se autoomagia. „Sunt emoţionat fiindcă m-am aflat faţă în faţă cu un simbol al lumii creştine. Şi, mai ales, fiindcă o astfel de personalitate m-a chemat să mă felicite. Binecuvåntarea sa m-a încurajat. Mă bucură că acţiunea mea e considerată utilă şi că a avut ecou pånă la Vatican“, spunea Oprescu. Ne întrebăm, evident, retoric, oare cine este primarul Capitalei de cel puţin un an de zile şi cine nu a scos o vorbă despre faţa oraşului până în campanie sau despre abuzurile zilnice la care este supusă Capitala, la distrugerile la care asistăm şi care au loc, bineînţeles, cu girul primarului?

Primarul Capitalei s-a răzgândit: e de acord cu legalizarea prostituţiei

Dacă în urmă cu aproximativ o lună, primarul Capitalei, Sorin Oprescu, declara sus şi tare că legalizarea drogurilor şi a prostituţiei pe teritoriul Romåniei ar fi „o aiureală şi o nebunie“, între timp s-a răzgåndit. Acesta a declarat ieri că este de acord cu „posibilitatea legalizării prostituţiei“. „Ca doctor, ca om care am operat bolnavi de SIDA şi am aflat că sunt bolnavi de SIDA după aceea, ca om care a văzut multe boli venerice la o serie întreagă de pacienţi care şi-au distrus şi viaţa, şi familia, sigur că înclin spre a spune că sunt de acord să existe această prostituţie controlată foarte bine de stat“, a spus Oprescu. Oare vizita la Vatican l-a determinat pe doctor să se răzgåndească în această privinţă? Ori vreo vizită pe care a făcut-o în urmă cu ceva timp unei doamne despre care ziariştii care au imortalizat momentul au presupus că este prostituată? (C.R.)


Pamflet video contra imaginii cosmetizate a lui Mircea Geoana

No comments: